Etusivu » Taaleritehtaalle 9 voimalan tuulipuisto Kankaanpäähän

Taaleritehtaalle 9 voimalan tuulipuisto KankaanpäähänTaaleritehtaalle 9 voimalan tuulipuisto Kankaanpäähän

Julkaistu: 2015-03-19 12:34:36 CET
Taaleritehdas Oyj

Lehdistötiedote

Taaleritehtaalle 9 voimalan tuulipuisto Kankaanpäähän

Helsinki, 2015-03-19 12:34 CET (GLOBE NEWSWIRE) —

  • Taaleritehdas investoi 50 miljoonaa euroa
  • Kankaanpään Kooninkalliolla rakentaminen käynnistyy välittömästi, sähköntuotanto alkaa loppuvuodesta 2015
  • Pääurakoitsijana toimii NCC Rakennus Oy ja tuulivoimalat toimittaa Nordex Finland Oy

Taaleritehtaan pääomarahasto rakentaa 50 miljoonan euron arvoisen tuulipuiston, johon tulee yhteensä 9 tuulivoimalaa. Hankkeen maanrakennustyöt alkavat lähiaikoina. Voimaloiden pystytys tapahtuu ensi syksyn aikana ja sähköntuotanto käynnistyy vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Kooninkalliolle pystytettävät voimalat toimittaa Nordex. Voimaloiden roottorin halkaisija tulee olemaan 131 metriä ja napakorkeus 144 metriä. Yksikköteholtaan voimalat ovat 3 MW tehoisia ja kaikkien yhdeksän voimalan yhteenlaskettu vuotuinen sähköntuotanto vastaa n. 30 000 kerrostaloasunnon vuotuista sähköntarvetta.

”Kooninkalliolle tulevien voimaloiden sähköntuotantokyky on huippuluokkaa, puistoon tulee Suomen korkeimmat tornit, isoimmat roottorit ja hiljaisimmat voimalat. Iso roottori ja korkea napakorkeus antavat entistä paremman mahdollisuuden hyödyntää tuulen voimaa. Tänä vuonna otamme käyttöön yli 120 MW tuulivoimaa ja samalla työllistämme merkittävän määrän suomalaisia osaajia”, kertoo Taaleritehtaan tuulivoimapäällikkö Erkki Kunnari.

Taaleritehtaan tuulivoimainvestoinnit myötätuulessa

Taaleritehtaan ensimmäinen tuulipuisto valmistui Honkajoelle heinäkuussa 2013 ja on täydessä toiminnassa. Parhaillaan valmistumassa on Suomen suurin tuulivoimapuisto Iihin, yhteensä 27 voimalaa, josta Nybyn alueella olevat 8 voimalaa ovat jo sähköntuotannossa. Rakenteilla on myös Ylivieskaan seitsemän voimalaa ja Alavieskaan 6 voimalaa. Lisäksi Taaleritehtaalla on suunnitteilla noin 150 tuulivoimalaa. Taaleritehtaan Tuulitehdas on yksi Suomen suurimpia tuulivoimatoimijoita. Taaleritehtaan Tuulitehtaan jo suljetun ensimmäisen rahaston omistajina on yli 200 Taaleritehtaan asiakasta. Kooninkallion hanke on osa Taaleritehtaan Tuulitehtaan toista rahastoa, jossa on jo merkittävä määrä pääomia tuulihankkeiden toteuttamiseen suomessa. Rahasto on vielä auki uusille sijoituksille.

Lisätietoja:

Erkki Kunnari

tuulivoimapäällikkö

Taaleritehtaan Pääomarahasto Oy

Puh. 040 809 68 40

erkki.kunnari@taaleritehdas.fi

Karri Haaparinne

toimitusjohtaja

Taaleritehtaan Pääomarahasto Oy

Puh. 040 519 0441

karri.haaparinne@taaleritehdas.fi

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on finanssiryhmä, joka on listattu First North Finland- markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas keskittyy yksityishenkilöiden kokonaisvaltaiseen yksityispankkiiripalveluun ja instituutioasiakkaiden omaisuudenhoitoon. Taaleritehtaalla on lisäksi pääomarahastotoimintaa, rahoitusyhtiötoimintaa sekä omaa sijoitustoimintaa. Taaleritehdas-konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä neljästä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä, Taaleritehtaan rahoitusyhtiö Lainaamo Oy:stä sekä Taaleritehtaan sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:stä. Lisäksi Taaleritehtaalla on fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy sekä vero- ja lainopillista neuvontaa tarjoava Taaleritehtaan Holvi Oy. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 150 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa. Taaleritehdas on yrittäjävetoinen kasvuyritys. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 3,4 miljardia euroa ja asiakkaita 3000 joulukuun 2014 lopussa. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme: www.taaleritehdas.fi

Taaleritehdas myös Twitterissä

Erkki Kunnari, tuulivoimapäällikkö, puh. 040 809 6840

Eeva-Kaisa Tarkkonen, viestintäpäällikkö, puh. 046 8787666


Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company