Etusivu » KONECRANES OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 26.3.2015: TOIMITUSJOHTAJA PEKKA LUNDMARK KOMMENTOI ENSIMMÄISTÄ VUOSINELJÄNNESTÄ

KONECRANES OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 26.3.2015: TOIMITUSJOHTAJA PEKKA LUNDMARK KOMMENTOI ENSIMMÄISTÄ VUOSINELJÄNNESTÄ

Konecranes Oyj

Pörssitiedote

KONECRANES OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 26.3.2015: TOIMITUSJOHTAJA PEKKA LUNDMARK KOMMENTOI ENSIMMÄISTÄ VUOSINELJÄNNESTÄ

KONECRANES OY PÖRSSITIEDOTE 26.3.2015 klo 10.00


Konecranes Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään tänään torstaina 26.3.2015 klo 10 Hyvinkäällä. Toimitusjohtaja Pekka Lundmark esittää katsauksessaan yhteenvedon vuodesta 2014 ja kommentoi vuoden 2015 ensimmäistä vuosineljännestä:

“Markkinatilanne on pysynyt vuoden 2015 alussa melko muuttumattomana vuoden 2014 neljänteen vuosineljännekseen verrattuna. Tammi-helmikuussa molempien liiketoiminta-alueiden tilausten määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna. Kunnossapito-liiketoiminta-alueen kannattavuuden odotetaan jatkavan tasaista paranemistaan edellisvuoteen verrattuna vuoden 2015 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Laitteet-liiketoiminta-alueen ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen sen sijaan odotetaan olevan heikko. Tämä johtuu kausiluonteisesti alhaisista toimituksista ja epäedullisesta tuotemixistä. Tästä huolimatta pidämme ennallaan koko vuoden 2015 liikevaihtoa ja liikevoittoa koskevan ohjeistuksemme.

Laitteet-liiketoiminta-alueemme johto on tehnyt aktiivisesti töitä joulukuussa julkistetun suunnitelman mukaisesti. Tavoitteena on saavuttaa 30 miljoonan euron kustannussäästöt vuoden 2016 ensimmäisen vuosineljänneksen loppuun mennessä. Suunnitelman avainasioita ovat kannattamattomien yksiköiden uudelleenjärjestely, toimitusketjun optimointi ja toimintamallin yksinkertaistaminen.

Kolme strategista hankettamme – Teollinen Internet, Tarjooman segmentointi ja oneKONECRANES – saavuttivat vuonna 2014 merkittäviä välitavoitteita. Investoinnit näihin hankkeisiin avaavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja parantavat prosessiemme tehokkuutta.”

Toistamme 4.2.2015 julkaistun taloudellisen ohjeistuksen:

Tilauskannan, huoltosopimuskannan ja lähiaikojen kysyntänäkymien perusteella vuoden 2015 liikevaihdon odotetaan kasvavan vuodesta 2014. Odotamme vuoden 2015 liikevoiton ilman uudelleenjärjestelykuluja paranevan vuodesta 2014.

Esitysmateriaali on saatavilla yhtiön nettisivuilla osoitteessa www.konecranes.com yhtiökokouksen jälkeen.

KONECRANES OYJ

Miikka Kinnunen

Sijoittajasuhdejohtaja

LISÄTIETOJA

Analyytikot ja sijoittajat:

Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes Oyj, puh. 020 427 2050

Lehdistö:

Mikael Wegmüller, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Konecranes Oyj, puh. 020 427 2008


Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

JAKELU

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.konecranes.com

Jätä kommentti