Etusivu » Paras kryptovaluutta 2022 – Mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa?

Paras kryptovaluutta 2022 – Mitä kryptovaluuttaa kannattaa ostaa?

Pohditko mikä on paras kryptovaluutta vuonna 2022? Et ole ainoa! Tällä hetkellä kryptovaluuttamarkkinat käyvät kuumempina kuin koskaan! Yhä useampi on kiinnostunut kryptovaluuttasijoittamisesta ja haluaa oppia aiheesta lisää. 

Tällä sivulla käymme kattavasti läpi tämän hetken kuumimpia kryptovaluuttoja ja listaamme top 6 kryptovaluuttaa, jotka näyttävät vahvoilta vuonna 2022.

Sisällysluettelo

Mikä on paras kryptovaluutta?

Kryptovaluutat puhuttavat tällä hetkellä paljon. Monet piensijoittajat ja suuryhtiöt ovat hypänneet kryptovaluuttasijoittamiseen mukaan ja mm. Tesla osti tammikuussa 2021 Bitcoinin osakkeita huimalla 1,5 miljardilla, joka näkyi heti uutisen ilmoittamisen jälkeen Bitcoinin kurssissa ja se lähti nousuun raketin lailla. 

Mutta mikä on paras kryptovaluutta, johon kannattaa sijoittaa? Tähän meillä ei ole antaa tarkkaa ja suoraa vastausta, koska vastaus riippuu tarpeistasi. Tällaisessa tilanteessa kannattaa lähteä miettimään mitkä ovat ostotarkoituksesi? Haluatko puhtaasti sijoittaa kryptovaluuttaan vai haluatko kenties käyttää ostamaasi kryptovaluuttaa?

Vastauksen perusteella voit lähteä miettimään mikä kryptovaluutta vastaa eniten tarpeitasi. Alla kerromme tarkempaa tietoa tämän hetken Top 6 kryptovaluutoista, jotka ovat vuonna 2022 eniten suosittuja sijoituskohteita kryptomaailmassa.

 

Bitcoin

Kryptovaluutojen ehdoton ykkönen. Bitcoinin arvo on kasvanut viime vuosien aikana räjähdysmäisesti. Bitcoin on tällä hetkellä kaikista vanhin toiminnassa oleva kryptovaluutta (perustettu vuonna 2008) ja monen sijoittajan mielestä paras kryptovaluutta. Tällä hetkellä sen teknologia ei pärjää uudemmille kryptovaluutoille ja Bitcoin alkaa olla hieman ”vanhanaikainen”, mutta monien sijoittajien mielestä se on teknologisten piirteidensä sijaan sijoituksena enemmänkin turvasatama tai (virtuaalinen) kulta 2.0.

Bitcoinin salamaverkkoteknologiasta on puhuttu jo pitkään, mutta ainakaan tähän päivään mennessä se ei ole vielä tullut käyttöön. Jos näin kuitenkin käy, Bitcoin hyppää ison askeleen eteenpäin ja sillä pystyy tekemään lähes reaaliaikaisia siirtoja. Tällä hetkellä Bitcoinin yksi suurin ongelma on hitaat siirrot, joten jos se pystyy ratkaisemaan tämän ongelman, vahvistaa se paikkaansa kryptovaluuttojen kärjessä entisestään.

Bitcoinin maksimimäärä on 21 miljoonaa. 

 

Ethereum 

Ethereumia ja Bitcoinia verrataan usein toisiinsa ja niitä pidetään toistensa pahimpina kilpailijoina, mutta tämä on turhaa touhua, koska Bitcoin ja Ethereum ovat täysin erilaisia kryptovaluuttoja ja niiden teknologiat eroavat toisistaan suuresti. Siinä missä Bitcoin on puhtaasti virtuaalinen valuutta, on Ethereum kokonainen ekosysteemi ja hajautettu alusta (Ethereumin kryptovaluutta on nimeltään Ether, joka on pala Ethereumin kokonaisuutta).  

Ethereumia voidaan käyttää mm. sovelluskehitykseen (Dapp sovellukset), äänestysten järjestämiseen, uusien kryptovaluuttojen luomiseen sekä älysopimusten tekoon… Ethereum on tällä hetkellä toiseksi suurin ja suosituin kryptovaluutta, joka on vahvistanut paikkansa kärkikaksikossa.  

 

Ripple 

Ripple toimii Bitcoinin tavalla digitaalisena vaihdon välineenä. Ripple kuitenkin poikkeaa Bitcoinista siinä mielessä, että se on suunniteltu reaaliaikaiseksi bruttomaksualustaksi ja sen tarkoituksena on nopeuttaa pankkien välisiä rahansiirtoja. Se suunniteltiin alun alkaen pankkien käyttöön.

Ripple tarkoittaa koko Ripplen alustaa ja XRP tarkoittaa itse Ripplen kryptovaluuttayksiköitä. Ripple ei perustu lohkoketjuteknologiaan. Ripplen maksimimäärä on 100 miljardia yksikköä.

 

Litecoin 

Litecoin pohjautuu lähes täysin Bitcoiniin ja se on toiseksi vanhin toiminnassa oleva kryptovaluutta. Litecoin toimii Bitcoinin ja Ripplen tapaan digitaalisena vaihdon välineenä. Litecoin perustuu vertaisverkkoon eli se on ns. P2P-valuutta (peer-to-peer). Litecoinin etu on mm. kuluvapaa maksaminen. Litecoinin maksimimäärä on 84 miljoonaa yksikköä eli määrä on nelikertainen verrattuna Bitcoiniin.

 

EOS

EOS on kolmannen sukupolven virtuaalivaluutta, joka on kehitetty 2017. EOS tarkoituksena on poistaa kryptovaluuttojen haittapuolia ja vahvistaa niiden etuja. EOS käyttää muun muassa Bitcoinin korkeaa turvallisuustasoa ja Ethereumin älysopimusalustaa.

EOS on Ethereumin tapaan ekosysteemi, jolla voi tehdä mm. älysopimuksia eikä niinkään kryptovaluutta. EOS on hyvin hajautettu, joten se kestää laajemmin erilaisia vikoja kuin esimerkiksi keskitetyt järjestelmät (mm. perinteiset pankkijärjestelmät). EOS pystyy tekemään miljoonia siirtoja sekunneissa. EOS:lla ei ole maksimimäärää.

 

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash on haarautunut omaksi valuutaksi Bitcoinista (fork). Haarautmisen jälkeen Bitcoin Cash on kehittynyt omaan suuntaan.  Bitcoin Cash-valuuttaa haluttiin kehittää rahasiirtojen kannalta nopeammaksi ja ongelma ratkaisiin suurentamalla lohkoketjun lohkoja, jolloin siirrot onnistuttiin tekemään huomattavasti nopeammin. Bitcoin Cashin maksimimäärä on Bitcoinin kanssa sama eli 21 miljoonaa.

Katso myös lista uusista kryptovaluutoista vuonna 2022

Mikä on menestynein kryptovaluutta?

Kuten aiemmasta kappaleesta saattoi päätellä, selkeästi suurin ja menestynein kryptovaluutta on itse kryptovaluuttakuningas; Bitcoin. Yksikään toinen kryptovaluutta ei ole uhannut Bitcoinin paikkaa eikä varmaan tulekkaan uhkaamaan lähivuosien aikana. Tämän vuoksi moni ajattelee, että Bitcoin on paras kryptovaluutta ainakin sijoituskohteena. 

Bitcoinin suosio on räjähtänyt käsiin ja tämä on näkynyt kurssissa. Vuonna 2017 Bitcoinin kurssi nousi lähes 20 000 dollariin ja silloin ajateltiin ettei se tule koskaan enää nousemaan yhtä korkealle. Toisin kuitenkin kävi ja tammikuussa 2021 Bitcoin tuplasi aiemman ennätyksensä ja on sen jälkeen noussut jo hyvin lähelle 50 000 dollaria. Moni analyytikko uskoo, ettei mene enää kauaa kun 50 tuhannen raja puhkeaa. 

Opi lisää: Näin sijoitat Bitcoiniin!

Paljon puhuttanut Dogecoin

Dogecoin on ollut viime aikoina runsaasti esillä ja yksi syy siihen on Elon Musk ja Redditissä käydyt keskustelut. Nämä molemmat ovat vaikuttaneet Dogecoinin arvoon. 

Musk on jakanut twiitti toisensa perään vihjailuja Dogecoinista ja siitä, että kyseessä on hyvä kryptovaluutta, johon kannattaa sijoittaa. Tähän samaan veneeseen emme kuitenkaan lähde, koska (ainakaan vielä) ei ole mitään kunnollisia viitteitä, jotka tukisivat Muskin sanomisia.

Dogecoin luotiin aikoinaan vitsinä ja se onkin niin sanottu ”meemikryptovaluutta”, eikä sillä ei ole teknillisesti mitään hätkähdyttäviä ominaisuuksia. Kehitys on junnannut vuosia paikallaan ja se luotiin alunperin valuutaksi, jolla voi tipata internetissä. Toisin kuin esimerkiksi Bitcoinilla, Dogecoinilla ei ole maksimimäärää. 

Toinen syy miksi Dogecoinin kurssi on viime aikoina heilahdellut rajusti on se, että Dogecoinista on käyty ahkeraa keskustelua Reddit-sivustolla ja treidaajat iskivät Dogecoiniin kiinni ja laittoivat shorttaajat ahtaalle pumpatessaan Dogecoinin hintaa ylös. Sama kävi GameStopin ja Nokialle. GameStopin kohdalla hedgerahastot, kuten Melvin Capital kokivat miljardien dollareiden tappiot. 

paras kryptovaluutta

Mihin kryptovaluuttaan kannattaa sijoittaa vuonna 2022?

Vaikka Bitcoin on viime aikoina ollut laskusuunnassa, moni analyytikko ja sijoittaja uskoo, että Bitcoin tulee nousemaan vuonna [year]. Toki tämä on vain spekulaatiota eikä faktatietoa tai sijoitusneuvo.

Bitcoinin tulevaa arvonnousua tukee se, että viime aikoina suuret sijoitusinstituutiot ovat hypänneet Bitcoin-sijoittamiseen mukaan ja laittaneet kiinni miljardeja dollareita (mm. Tesla 1,5 miljardin sijoitus).

Ethereum on toinen kryptovaluutta, jonka arvonnousuun uskotaan vahvasti. Ethereumin teknologia on erittäin laaja ja kehittynyt ja sitä voidaan hyödyntää suuresti esimerkiksi sovellusten kehityksessä tai älysopimusten teossa.

Nämä kaksi ovat tällä hetkellä mielestämme vahvimmat kryptovaluutat ja niillä molemmilla on etulyöntiasemansa; Bitcoin sijoituskohteena ja turvasatamana ja Ethereum taas kehittyneen teknologiansa ansiosta.

Top6 kryptovaluuttakurssit reaaliajassa

Katso alta top 6 kryptovaluuttojen reaaliaikaiset kurssit. Suuret kurssimuutokset ovat hyvin tyypillisiä kryptovaluuttojen parissa ja arvo voi heitellä useita prosentteja pelkästään yhden päivän aikana.  

Usein kysytyt kysymykset

Tällä hetkellä suosituimmat ja menestyneimmät kryptovaluutat ovat Bitcoin ja Etthereum

Suosituimpia kryptovaluuttoja voi tänä päivänä ostaa moneltakin sijoitusalustalta, esim Binance, Coinmotion ja Coinbase.

Kyllä. Kryptovaluuttojen ostaminen, käyttäminen ja niihin sijoittaminen on täysin laillista Suomessa.