Bitcoinin jäätävä ralli jatkuu – Tesla osti Bitcoinia 1,5 miljardilla!

Bitcoin tesla

Maanantaina 8.2.2021 Tesla ilmoitti ostaneensa Bitcoinia 1,5 miljardilla ja aikoo tulevaisuudessa ottaa Bitcoinin maksuvaihtoehdoksi. Tämä tieto on näkynyt Bitcoinin kurssissa, jonka ansiosta Bitcoinin kurssi kiisi jo maanantaina nopeasti yli 43 000 dollariin (+3000$). Kuka tietää kuinka korkealle tuo lukema nousee ja pamahtaako analyytikkojen mainitsema 50 000 dollarin raja rikki jo tänään tiistaina, koska siltä se kovasti näyttää. Puoleen päivään mennessä Bitcoin oli jo lähes 20% plussalla ja nyt kurssi heiluu 46 500 dollarin luokissa.

Elon Musk on viime aikoina kertonut aktiivisesti twitterissä olevansa Bitcoinin kannattaja. Viime päivien aikana hän on kuitenkin sekoittanut pakkaa ottamalla profiilistaan Bitcoin-merkin pois ja jakanut ahkerasti twiittejä Dogecoin-kryptovaluutasta. Twiitit ovat herättäneet ihmetystä ja hämmennystä kymmenien miljoonien seuraajien keskuudessa ja moni on pohtinut mitä Musk mahtaa twiittaamisellaan ajaa takaa? Teslan tekemä massiivinen Bitcoin osto kuitenkin näyttää, että Musk todella on Bitcoinin kannattaja, mutta kuka tietää mikä strategia Dogecoin-twiittien takana on. Tämä jää nähtäväksi.

Musk kertoi jokin aika sitten haastattelussa mm. seuraavaa: ”Dogecoin tehtiin vitsiksi, tekemään pilaa muista kryptovaluutoista.”

Itse en näe Dogecoinia eli ns. meemivaluuttaa kannattavana sijoituskohteena. Dogecoin lähti liikkeelle vitsistä vuonna 2013 ja suunniteltiin ”hauskaksi kryptoksi” muiden kryptojen rinnalle ja sen tarkoituksena oli toimia tippausvaluuttana netissä ja suurin piirtein mikä tahansa kryptovaluutta käy tähän hommaan. Viime vuosien aikana Dogecoinissa ei ole myöskään teknillisesti tapahtunut mitään mullistavaa, vaan se on junnannut paikallaan. Eli kyseessä on hassun hauska meemikrypto, jota en kuitenkaan näe hyvänä sijoituskohteena (ainakaan tällä hetkellä. Tämä oma mielipide). Aika näyttää onko ajatuksissani perää vai lähteekö Doge nousuun. Kryptojen kohdalla voi toki käydä miten vaan, koska niiden liikkeitä on mahdotonta ennustaa.

Tesla seuraa MicroStrategyn jalanjälkiä

Mutta jokatapauksessa; Tesla seuraa MicroStrategy yhtiön jalanjälkiä. Tämän strategian takana on hajauttaa osa yhtiön taseesta Bitcoiniin, jonka Tesla on nyt näyttävästi tehnyt 1,5 miljardilla.

MicroStrategy aikoo järjestää tapahtuman, jossa puhutaan Bitcoinista yhtiöiden sijoituskohteena ja tapahtumaan osallistuu yhteensä 1400 henkilöä eri yrityksistä. MicroStrategyn toimari sanoi, ettei ole koskaan ennen todistanut näin suurta osallistujamäärää johonkin heidän järjestämään tapahtumaan. Tämä kertoo jo jotain Bitcoinin tämän hetkisestä suosiosta ja hypestä. Bitcoinin katsotaan olevan hyvä turvasatama yrityksen varoille ja tilanne on eri kuin esimerkiksi vuonna 2017 jolloin sijoittajat olivat enemmänkin ns. tuulipukusijoittajia. Nyt mukaan ovat hypänneet suuret yhtiöt ja sijoitusinstituutiot valtavilla rahatukuilla.

Moni sijoittaja uskoo Bitcoinin olevan kulta 2.0.

MicroStrategy on ostanut Bitcoinia tasaisesti ajan mittaan. Tällä hetkellä MicroStrategy omistaa 71 079 Bitcoinia, joka tekee tämän päivän kurssin mukaan 3,1 miljaria dollaria. Yhtiö osti Bitcoinit 16 109 dollarin keskihinnalla per Bitcoin, joten omistettujen Bitcoinien arvonnousu on ollut jäätävää.

Mielenkiinnolla seuraan miten Bitcoinin matka kehittyy vuonna 2021 ja Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen kurssikehityksestä on tullut osa lähes jokapäiväistä arkea!

Lue lisää: Bitcoin sijoituskohteena – Osta Bitcoinia

– Merita Väänänen

Seuraa Instagramissa: @naisetpuhuurahasta

Piditkö lukemastasi? Jaa eteenpäin

Uusimmat blogipostaukset

plus500 sijoittaminen
5/5

Käy CFD-kauppaa osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja kryptovaluutoilla edullisilla kuluilla

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Seuraa Facebookissa

plus500 sijoittaminen

Käy CFD-kauppaa useilla eri kryptovaluutoilla!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä