Etusivu » Sievi Capital kasvattaa omistustaan KH-Koneet Groupissa

Sievi Capital kasvattaa omistustaan KH-Koneet Groupissa

Sievi Capital kasvattaa omistustaan KH-Koneet Groupissa

| Source:

Sievi Capital Oyj

Sievi Capital Oyj

Helsinki, FINLAND

Finnish
English

Sievi Capital Oyj
Sisäpiiritieto 1.11.2021 klo 8.20

Sievi Capital kasvattaa omistustaan KH-Koneet Groupissa

Sievi Capital Oyj on 1.11.2021 allekirjoitetulla ja toteutetulla kaupalla kasvattanut omistustaan KH-Koneet Group Oy:ssä (”KH-Koneet Group”). Sievi Capitalin omistusosuus KH-Koneet Groupissa nousee järjestelyn seurauksena noin 66,4 %:sta noin 90,5 %:iin. Järjestelyssä myyjinä toimivat neljä KH-Koneet Groupin vähemmistöomistajaa, jotka kaikki jatkavat yhtiön omistajina myös järjestelyn toteuttamisen jälkeen.

Kauppahinta osakkeista on noin 8,5 milj. euroa. Kauppahinta maksettiin kokonaisuudessaan käteisellä. Sievi Capital rahoitti kauppahinnan maksun rahavaroillaan.

Samassa yhteydessä Sievi Capital on sopinut KH-Koneet Groupin kaikkien vähemmistöomistajien kanssa molemminpuolisesta oikeudesta toteuttaa kaupat vähemmistöomistajien omistamista KH-Koneet Groupin osakkeista vuosien 2024–2025 aikana.

KH-Koneet Group on Pohjoismaiden johtavia rakennus- ja maansiirtokoneiden myyjiä. Yhtiö tarjoaa kokonaisvaltaisesti laitteet, varusteet ja palvelut niin maanrakennuksen, kiinteistöhuollon kuin materiaalinkäsittelyn tarpeisiin. KH-Koneet Groupin edustamista tuotemerkeistä tunnetuimpia ovat Kramer, Yanmar, Kobelco sekä Wacker Neuson. KH-Koneet Groupin suomalaisen kirjanpitostandardin (FAS) mukainen vuoden 2020 liikevaihto oli 120,5 miljoonaa euroa, käyttökate (EBITDA) 6,4 miljoonaa euroa, liikevoitto lisättynä yrityshankinnoista aiheutuneiden aineettomien hyödykkeiden poistoilla (EBITA) 5,4 miljoonaa euroa ja tilikauden tulos 2,5 miljoonaa euroa. KH-Koneet Groupin oma pääoma vuoden 2020 lopussa oli 28,1 miljoonaa euroa.

”KH-Koneet Group on vahva ja hyvässä kehitysvaiheessa oleva yritys. Olemme seuranneet yhtiön kehitystä pääomistajana noin neljän vuoden ajan ja nähneet läheltä yhtiön muodonmuutoksen kotimarkkinayrityksestä yhdeksi Pohjoismaiden johtavista rakennus- ja maansiirtokoneiden myyjistä. Olemme vakuuttuneita yhtiön kasvumahdollisuuksista ja sen kyvystä jatkaa menestyksekästä arvonluontia myös tulevaisuudessa. Kun meille avautui vähemmistöomistajien aloitteesta mahdollisuus kasvattaa omistustamme yhtiössä, halusimme hyödyntää tilaisuuden. Järjestelyn myötä Sievi Capital on entistäkin sitoutuneempi tukemaan yhtiötä sen seuraavissa kehitysvaiheissa”, sanoo Sievi Capitalin toimitusjohtaja Jussi Majamaa.

Sijoitus KH-Koneet Groupiin raportoidaan jatkossakin osana Sievi Capitalin pääomasijoituksia.

SIEVI CAPITAL OYJ

Jussi Majamaa
toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:
toimitusjohtaja Jussi Majamaa, puh. 0400 412 127
JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.sievicapital.fi

Sievi Capital on suomalaisten yrittäjien kumppani. Tuemme pienten ja keskisuurten yritysten arvon rakentamista, tuloksellisuutta ja kasvua sekä vahvistamme samalla koko maan kilpailukykyä. Uskomme, että menestymme parhaiten yhdessä yrittämällä. Sievi Capitalin osake on listattu Helsingin pörssiin.

Tags

Sievi CapitalAlkuperäinen artikkeli