Ethereum ETF – Voiko Ethereumiin sijoittaa ETF:n kautta?

ethereum etf

Juuri markkinoille julkaistu Bitcoin ETF on herättänyt keskustelua sijoittajien keskuudessa ja moni uskookin Ethereum ETF:n olevan seuraava merkittävä askel kryptomarkkinalle.

Koska Bitcoin ETF on jo hyväksytty markkinoille, on mahdollista, että Ethereum ETF sääntelyssä ei mene yhtä kauan, ja se saataisiin listattua nopeammin Yhdysvaltojen pörssiin.

 

SECin hyväksyntä mahdollistaisi Ethereum ETF:n amerikkalaisen version

Oikeastaan markkinoilla on jo Ethereum ETF:iä, eikä käsite ole uusi. Lähinnä viime aikoina New Yorkin pörssissä julkaistu ProSharesin Bitcoin Startegy ETF on vain kerännyt huimasti huomiota, ja sijoittajat ovat kiinnostuneet mahdollisuudesta sijoittaa kryptovaluuttoihin keskittyviin ETF:iin. Huhtikuussa 2021 julkaistiin ensimmäinen Ethereum ETF, joka seuraa futuurien kehitystä. Tämä kyseinen ETF on nimeltään CI Galaxy Ethereum ETF (ETHX), ja se on listattu Toronton pörssiin. Tämä ETF on unhedged, mikä tarkoittaa, että sitä ei ole suojattu mahdollisilta valuuttakurssivaihteluilta.

Tämän vuoksi esimerkiksi Suomesta sijoittaessa, voi Euron ja Kanadan dollarin suhde jo pelkästään vaikuttaa ETF:n hintaan. Sen vuoksi voi kyseinen ETF olla hyvin riskinen sijoituskohde eikä se ole paras kohde aloittelijalle. Kulut kyseisessä ETF:ssä ovat 0.40 prosenttia.

Toinen markkinoilla oleva Ethereum ETF on Purpose Ether ETF (ETHH), joka julkaistiin kolme päivää ETHX:n julkaisun jälkeen. Kulut kyseisessä ETF:ssä ovat 1 prosentin. Oikeastaan Toronton pörssissä onkin jo muutama Ethereum ETF, mutta moni odottaa markkinoille amerikkalaista versiota, joka olisi suojattu valuuttakurssivaihteluilta. Edellä mainittuja ETF:iä saa kuitenkin halutessaan ostettua esimerkiksi Nordnetistä.

 

Krypto ETF:t voisivat madaltaa kynnystä sijoittaa kryptoihin

Kuten Bitcoin ETF:stä on ollut puhetta, Ethereum ETF:n tuominen markkinoille voisi lisätä kryptovaluutoiden saatavuutta sijoittajien keskuudessa – näihin voisi sijoittaa matalammalla kynnyksellä ETF:n kautta, sillä ETF:ään pääsee käsiksi perinteisen pörssin kautta. ETF:ää on myös helpompaa säilyttää, kuin oikeaa Ethereumia, sillä säilytykseen vaaditaan usein kryptolompakko.

Ethereum ETF myös lisäisi valinnanvaraa krypto ETF:ien välillä, ja koska toisinaan Bitcoin jakaa mielipiteitä, voisivat sijoittajat pohtia, jos esimerkiksi uskovat Ethereumin kehitykseen enemmän. Jos Ethereum ETF tuotaisiin markkinoille, voisi se kannustaa yrityksiä tuomaan myös altcoin ETF:iä vaihtoehdoksi.

Ethereum ETF on kuitenkin perinteisen Ethereumin tapaan riskinen sijoituskohde, ja sen hinta perustuu vahvasti spekulaatioon. Se, että Ethereumilla on ETF, ei vähennä riskiä, mutta helpottaa Ethereumiin käsiksi pääsemistä. On myös hyvä muistaa, että sitä ei voi vaihtaa muihin kryptoihin, etkä voi käyttää Ethereumia maksuvälineenä, koska et oikeasti omista tällöin Ethereumia, vaan usein Ethereum ETF:t toimivat samankaltaisesti kuin Bitcoin ETF, eli niiden arvo perustuu futuureihin.

 

Katso myös: 

Tietopaketti Bitcoin ETF:stä 

Ethereum – Platform-kategorian kuningas 

Piditkö lukemastasi? Jaa eteenpäin

Uusimmat blogipostaukset

plus500 sijoittaminen
5/5

Käy CFD-kauppaa osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja kryptovaluutoilla edullisilla kuluilla

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Seuraa Facebookissa

plus500 sijoittaminen

Käy CFD-kauppaa useilla eri kryptovaluutoilla!

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä