Etusivu » Ovaro Kiinteistösijoituksen osakkuusyhtiöt Kukkula-alueen omistajiksi Jyväskylässä

Ovaro Kiinteistösijoituksen osakkuusyhtiöt Kukkula-alueen omistajiksi Jyväskylässä

Ovaro Kiinteistösijoituksen osakkuusyhtiöt Kukkula-alueen omistajiksi Jyväskylässä

| Source:

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj

Helsinki, FINLAND

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj

Sisäpiiritieto

Julkaistavissa 11.10.2021 klo 15.45

Ovaro Kiinteistösijoituksen osakkuusyhtiöt Kukkula-alueen omistajiksi Jyväskylässä

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj:n, Investors Housen Oyj:n ja Royal House Oy:n tasaosuuksin omistama yhteisyritys Apitare Oy on tänään allekirjoittanut kiinteistökaupan, jolla se ostaa Keski-Suomen Sairaanhoitopiiriltä noin 17.600 m2 suuruisen kiinteistökokonaisuuden sekä solminut Sairaanhoitopiirin kanssa vuokrasopimuksen tilojen vuokraamisesta.

Kiinteistökaupan kohteen arvioitu nettotuotto vuonna 2022 on noin 3,1 M€. Vuokrasopimus on 20 vuoden mittainen edellytyksellä, että perustettava hyvinvointialue vahvistaa sen. Mikäli hyvinvointialue ei vahvistaisi vuokrasopimusta, se päättyisi arviolta 2023-2024.

Ovaron Kiinteistösijoituksen, Investors Housen ja Royal Housen tasaosuuksin omistaman yhteisyritys Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy on solminut kaksi esisopimusta, jotka koskevat Kukkula-alueen toisessa ja kolmannessa vaiheessa hankittavia suojeltavia ja purettavia rakennuksia sekä kehitettäviä maa-alueita. Esisopimukset ovat ehdollisia sille, että perustettava hyvinvointialue vahvistaa edellä mainitun pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Kokonaisuuteen sisältyy myös Äänekoskella oleva Sisä-Suomen sairaala-alue.

Kiinteistökaupasta ja esisopimuksista muodostuvan kokonaisuuden kauppahinta on 46 M€, joka jakaantuu kolmeen osaan arviolta vuosille 2021-2024. Ensimmäisessä vaiheessa vuoden 2021 loppuun mennessä toteutettavalla kiinteistökaupalla hankittavan takaisinvuokrattavan osuuden kauppahinta on noin 24,6 M€ ja esisopimusten yhteensä noin 21,4 M€. Yhteisyritys rahoittaa kiinteistökaupan osin omistajien varoin ja osin pankkirahoituksella.

Ovaro Kiinteistösijoituksen, Investors Housen ja Royal Housen omistamien yhteisyritysten hallituksen jäseniksi on valittu Petri Roininen, Tapani Rautiainen ja Marko Huttunen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Petri Roininen ja toimitusjohtajana Marko Huttunen.

Jyväskylä on vetovoimainen kasvukeskus ja yliopistokaupunki. Keskustan tuntumassa sijaitseva Kukkula-alue on tänään Sairaala Novan myötä 3.000 hengen työpaikkakeskittymä ja korkean hyvinvointi- ja terveysosaamisen alue, jossa hoidetaan keskisuomalaisia ihmisiä.

Kukkula-hanke edustaa laajamittaista kaupunkikehitystä, jonka tuloksena rakentuu uusi kaupunginosa työpaikkoineen ja monipuolisine asumismahdollisuuksineen. Kehitystyön myötä alueelle arvioidaan 2020- ja 2030-luvuilla syntyvän huomattavasti lisää työpaikkoja, palveluja sekä laadukas asuinympäristö lähes 3000 ihmiselle. Rakentamisen volyymi riippuu kaavoitusratkaisuista. Alustava arvio rakentamisen volyymistä seuraavan 10-15 vuoden aikana on noin 250-300 M€.

Laadukkaan asumisen ohella työpaikat ja palvelut ovat kehittyvälle kaupungille elinvoiman ilmentymä. Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy avaa yrityksille ja yrittäjille ideointikisan siitä mitä alueen säilytettävissä osissa voitaisiin tehdä. Ehdotuksia otetaan vastaan 15.12.2021 saakka.

Ostajan kiinteistöneuvonantajana toimi Realtrust Oy ja juridisena neuvonantajana Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy.

Toimitusjohtaja Marko Huttunen:

’’Ovaron uudistetun strategian mukaisesti siirrymme nyt vahvasti kiinteistökehittämiseen. Kukkula-hanke on pitkäaikainen hanke, jonka siivittämänä yhtiö tekee nyt suuren käännöksen kohti kiinteistö- ja kaupunkikehittämistä. Kyseessä on kokonaisen kaupunginosan uudistaminen ja rakennuttaminen arvioilta lähes 3000 asukkaalle kaavoituksen, uudisrakentamisen ja peruskorjausten kautta. Ovaro tuo pitkäjänteisen panoksensa Jyväskylän kaupungin vetovoiman kehittämiseen. Kiitän Sairaanhoitopiiriä ja yhteistyökumppaneita hyvästä yhteistyöstä ja ratkaisukeskeisestä toimintatavasta moniulotteisen hankkeen mahdollistamiseksi.”

Jyväskylä 11.10.2021

Ovaro Kiinteistösijoitus Oyj

Lisätiedot Toimitusjohtaja Marko Huttunen, puh. 050 329 2563

Jakelu Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.ovaro.fi

Alkuperäinen artikkeli