Etusivu » INVESTORS HOUSEN OSAKKUUSYHTIÖT KUKKULA-ALUEEN OMISTAJIKSI JYVÄSKYLÄSSÄ

INVESTORS HOUSEN OSAKKUUSYHTIÖT KUKKULA-ALUEEN OMISTAJIKSI JYVÄSKYLÄSSÄ

INVESTORS HOUSEN OSAKKUUSYHTIÖT KUKKULA-ALUEEN OMISTAJIKSI JYVÄSKYLÄSSÄ

| Source:

Investors House Oyj

Investors House Oyj

Helsinki, FINLAND

Investors House Oyj

Sisäpiiritieto

Julkaistavissa 11.10.2021 klo 15.30

INVESTORS HOUSEN OSAKKUUSYHTIÖT KUKKULA-ALUEEN OMISTAJIKSI JYVÄSKYLÄSSÄ

Investors Housen, Ovaron ja Royal Housen tasaosuuksin omistama yhteisyritys Apitare on tänään allekirjoittanut kiinteistökaupan, jolla se ostaa Keski-Suomen Sairaanhoitopiiriltä noin 17.600 m2 suuruisen kiinteistökokonaisuuden sekä solminut Sairaanhoitopiirin kanssa vuokrasopimuksen tilojen vuokraamisesta.

Kiinteistökaupan kohteena olevan kiinteistökokonaisuuden arvioitu nettotuotto vuonna 2022 on noin 3,1 M€. Vuokrasopimus on 20 vuoden mittainen edellytyksellä, että perustettava hyvinvointialue vahvistaa sen. Mikäli sote-uudistuksen yhteydessä perustettava hyvinvointialue ei vahvistaisi vuokrasopimusta, se päättyisi arviolta 2023-2024.

Investors Housen, Ovaron ja Royal Housen tasaosuuksin omistaman yhteisyritys Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy on solminut myös kaksi esisopimusta, jotka koskevat Kukkula-alueen toisessa ja kolmannessa vaiheessa hankittavia suojeltavia ja purettavia rakennuksia sekä kehitettäviä maa-alueita. Esisopimukset ovat ehdollisia sille, että perustettava hyvinvointialue vahvistaa edellä mainitun pitkäaikaisen vuokrasopimuksen. Kokonaisuuteen sisältyy myös Äänekoskella oleva Sisä-Suomen sairaala-alue.

Kiinteistökaupasta ja esisopimuksista muodostuvan kokonaisuuden kauppahinta on 46 M€, joka jakaantuu kolmeen osaan arviolta vuosille 2021-2024. Ensimmäisessä vaiheessa vuoden 2021 loppuun mennessä toteutettavalla kiinteistökaupalla hankittavan takaisinvuokrattavan osuuden kauppahinta on noin 24,6 M€ ja esisopimusten yhteensä noin 21,4 M€.

Yhteisyritys rahoittaa kiinteistökaupan osin omistajien varoin ja osin pankkirahoituksella.

Investors Housen, Ovaro Kiinteistösijoituksen ja Royal Housen omistamien yhteisyritysten hallituksen jäseniksi on valittu Petri Roininen, Tapani Rautiainen ja Marko Huttunen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Petri Roininen ja toimitusjohtajana Marko Huttunen.

Jyväskylä on vetovoimainen kasvukeskus ja yliopistokaupunki. Keskustan tuntumassa sijaitseva Kukkula-alue on tänään Nova-sairaalan myötä 3.000 hengen työpaikkakeskittymä ja korkean osaamisen alue, joka hoitaa keskisuomalaisia ihmisiä.

Kukkula-hanke edustaa laajamittaista kaupunkikehitystä, jonka tuloksena syntyy uusi kaupunginosa työpaikkoineen ja monipuolisine asumismahdollisuuksineen. Kehitystyön myötä alueelle arvioidaan 2020- ja 2030-luvuilla syntyvän huomattavasti lisää työpaikkoja, palveluja sekä asuinalueen lähes 3000 ihmiselle. Rakentamisen volyymi riippuu kaavoitusratkaisuista. Alustava arvio volyymistä seuraavan 10-15 vuoden aikana on noin 250-300 M€.

Laadukkaan asumisen ohella työpaikat ja palvelut ovat kehittyvälle kaupungille elinvoiman ilmentymä. Jyväskylän Kukkulan Kehitys Oy avaa yrityksille ja yrittäjille ideointikisan siitä mitä alueen säilytettävissä osissa voitaisiin tehdä. Ehdotuksia otetaan vastaan 15.12.2021 saakka.

Ostajan kiinteistöneuvonantajana toimi Realtrust Oy ja juridisena neuvonantajana Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy.

Toimitusjohtaja Petri Roininen:

’’Aloitimme Jyväskylässä kerrostalon rakennuttamisella Kuokkalaan vuonna 2010. Myöhemmän kehityksen tuloksena Jyväskylä on suurin yksittäinen toimintakaupunkimme. Olen iloinen, että olemme nyt yhdessä Sairaanhoitopiirin sekä yhtiökumppaneidemme kanssa löytäneet ratkaisun, jolla voimme jatkaa toimintaamme Jyväskylässä pitkälle tulevaisuuteen. Samalla tuomme oman lisämme kaupungin elinvoimaan. Arvioin, että toteutuessaan pelkästään alueen suunnittelu ja rakentaminen voivat luoda noin 4.000 henkilötyövuotta seuraavan 10-15 vuoden aikana.’’

Jyväskylä 11.10.2021

Investors House Oyj

Lisätiedot Toimitusjohtaja Petri Roininen, puh 040 – 761 9669

Jakelu Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.investorshouse.fi

Alkuperäinen artikkeli