Etusivu » Aspo-konserniin kuuluva Telko on sopinut ostavansa virolaisen Mentum AS:n osakekannan

Aspo-konserniin kuuluva Telko on sopinut ostavansa virolaisen Mentum AS:n osakekannan

Aspo-konserniin kuuluva Telko on sopinut ostavansa virolaisen Mentum AS:n osakekannan

| Source:

Aspo Oyj

Aspo Oyj

Helsinki, FINLAND

English
Finnish

Aspo Oyj
Pörssitiedote
27.10.2021 klo 9.00

Aspo-konserniin kuuluva Telko on sopinut ostavansa virolaisen Mentum AS:n osakekannan

Aspo-konserniin kuuluva Telko Oy on allekirjoittanut 26.10.2021 sopimuksen, jonka mukaisesti Telko Oy ostaa virolaisen Mentum AS:n osakekannan.
Mentum on Castrolin strateginen jakelukumppani Baltiassa. Yritys toimii korkealuokkaisten voiteluaineiden jakelijana autotuotteiden, teollisuuden ja marine-liiketoiminnoissa. Mentum täydentää hyvin Telkon voiteluaineliiketoimintaa Itämeren alueella. Kaupan jälkeen Telkon ja Castrolin vuonna 1958 alkanut yhteistyö kattaa Suomen, Skandinavian ja Baltian maat.

Kauppa tulee kasvattamaan Telkon liikevaihtoa noin 10 miljoonaa euroa. Kauppa ei vaikuta merkittävästi Telkon kannattavuuteen vielä vuonna 2022.

Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Telko arvioi kaupan toteutuvan vuoden 2021 aikana.

"Telko jatkaa strategiansa mukaisesti liiketoiminnan kehittämistä korkeamman lisäarvon tuotteissa. Tämä kauppa vahvistaa voiteluaineliiketoimintaamme painoarvoa Telkon liiketoimintaprotfoliossa", toteaa Telkon toimitusjohtaja Mikko Pasanen.
Telko Oy on kansainvälinen johtava muoviraaka-aineiden, teollisuuskemikaalien ja voiteluaineiden asiantuntija ja jakelija. Telkon liiketoiminta perustuu alan parhaiden kansainvälisten päämiesten edustuksiin sekä oman henkilöstön asiantuntemukseen ja pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin. Kilpailuetuina ovat vahva tekninen tuki, tehokas logistiikka ja paikallinen asiantunteva palvelu. Telko toimii 15 maassa ja sillä on myyntiä yli kolmeenkymmeneen maahan.

ASPO OYJ

Rolf Jansson
toimitusjohtaja

Lisätiedot:
Mikko Pasanen, Telko Oy:n toimitusjohtaja,
puh. +358 40 743 6665, mikko.pasanen@telko.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.aspo.fi

Aspo on monialayhtiö, joka omistaa ja kehittää liiketoimintoja Pohjois-Euroopan lisäksi kasvumarkkinoilla keskittyen vaativiin b-to-b -asiakkaisiin. Vahvojen yritysbrändiemme, ESL Shipping, Leipurin, Telko ja Kauko, tavoitteena on olla toimialojensa markkinajohtajia. Ne vastaavat omasta toiminnastaan, asiakassuhteistaan ja niiden kehittämisestä. Kokonaisuutena ne tuottavat Aspon liikearvon. Aspon konsernirakennetta ja liiketoimintoja kehitetään pitkäjänteisesti ilman ennalta määriteltyä aikataulua.

Alkuperäinen artikkeli