Etusivu » Vaisala päivittää strategiaansa ja nostaa pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan

Vaisala päivittää strategiaansa ja nostaa pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan

Vaisala päivittää strategiaansa ja nostaa pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan

| Source:

Vaisala Oyj

Vaisala Oyj

Vantaa, FINLAND

English
Finnish

Vaisala Oyj
Pörssitiedote
21.9.2021 klo 9.00

Vaisala päivittää strategiaansa ja nostaa pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteitaan

Vaisalan hallitus on hyväksynyt yhtiön strategian ja päivitetyt pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet seuraavalle kolmelle vuodelle.

Vaisalan strategia tähtää pitkäjänteiseen kasvuun sekä globaalisti johtavaan asemaan sään, ympäristön ja teollisuuden mittauksissa. Tuotteillaan ja teknologioillaan Vaisala edistää asiakkaidensa liiketoiminnan päätöksentekoa ja toimintojen kehittämistä. Näin Vaisala myös merkittävästi vaikuttaa ilmastonmuutokseen, resurssitehokkuuteen sekä hyvinvointiin ja terveyteen liittyvien globaalien haasteiden ratkaisemiseen.

Vaisala tavoittelee markkinajohtajuutta markkinoilla, joilla se toimii. Yhtiö on tunnistanut neljä ajuria strategian onnistuneeseen toteuttamiseen:

  • Tuote- ja teknologiajohtajuus antureista digitaalisiin ratkaisuihin
  • Asiakasymmärryksen ja sovellusosaamisen korkea taso
  • Liiketoimintamallin skaalautuvuus: laaja tuotevalikoima, alhaiset volyymit (high-mix, low-volume)
  • Sitoutuneet ja ammattitaitoiset työntekijät

Pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet
Vaisalan päivitetyt strategiset tavoitteet korostavat kasvua ja operatiivisen toiminnan kehittämistä. Näiden perusteella Vaisala päivittää pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa. Vaisalan pitkän aikavälin tavoitteena on saavuttaa keskimäärin 7 %:n vuotuinen liikevaihdon kasvu ja 15 %:n liiketulosmarginaali (EBIT) strategiakaudella.

Aiemmin Vaisala tavoitteli yli 5 %:n keskimääräistä vuotuista kasvua ja yli 12 %:n liiketulosmarginaalia (EBIT).

Vaisala ei pidä pitkän aikavälin taloudellisia tavoitteita markkinaohjeistuksena yhdellekään vuodelle.

Pääomamarkkinapäivä
Vaisala järjestää pääomamarkkinapäivän analyytikoille ja institutionaalisille sijoittajille tiistaina 21.9.2021. Pääomamarkkinapäivän tarkoituksena on tarjota syvällisempää tietoa Vaisalan strategiasta ja päivitetyistä taloudellisista tavoitteista.

Pääomamarkkinan suora webcast-lähetys alkaa klo 14.00. Osallistuaksesi virtuaalisesti, rekisteröidy etukäteen osoitteessa https://vaisala.videosync.fi/cmd-2021/register. Linkki tilaisuuteen lähetetään sähköpostitse. Osallistujien on mahdollista esittää kirjallisia kysymyksiä webcast-alustan kautta. Esitysten tallenteet ja esitysmateriaalit julkaistaan Vaisalan verkkosivuilla tilaisuuden jälkeen. Tilaisuus ja materiaalit ovat englanniksi.

Lisätietoja
Kaarina Muurinen, talousjohtaja
Puh. 040 577 5066, kaarina.muurinen@vaisala.com

Jakelu
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
vaisala.fi

Vaisala on maailman johtava ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys. Yli 85-vuotiseen kokemukseemme pohjaten tarjoamme asiakkaillemme luotettavia mittaratkaisuja ja palveluja paremman päätöksenteon, turvallisuuden ja tehokkuuden tueksi. Vaisalan pääkonttori sijaitsee Suomessa, ja yhtiön palveluksessa on yli 1 900 ammattilaista eri puolilla maailmaa. Yhtiön A-sarjan osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki arvopaperipörssissä. vaisala.fi twitter.com/VaisalaSuomi

Tags

VaisalaAlkuperäinen artikkeli