Etusivu » Oma Säästöpankki Oyj päätti suunnatun osakeannin toteuttamisesta Eurajoen Säästöpankille

Oma Säästöpankki Oyj päätti suunnatun osakeannin toteuttamisesta Eurajoen Säästöpankille

Oma Säästöpankki Oyj päätti suunnatun osakeannin toteuttamisesta Eurajoen Säästöpankille

| Source:

Oma Säästöpankki Oyj

Oma Säästöpankki Oyj

Seinäjoki, FINLAND

Finnish
English

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ, PÖRSSITIEDOTE 23.09.2021 klo 15.33, MUUTOKSET OMIEN OSAKKEIDEN OMISTUKSESSA

Oma Säästöpankki Oyj päätti suunnatun osakeannin toteuttamisesta Eurajoen Säästöpankille

Oma Säästöpankki Oyj:n (OmaSp tai Yhtiö) hallitus on vuoden 2021 varsinaisen yhtiökokouksen valtuutuksen pohjalta päättänyt maksullisen suunnatun osakeannin toteuttamisesta Eurajoen Säästöpankille. Päätös on ehdollinen ja edellyttää, että Eurajoen Säästöpankin isännistö päättää kokouksessaan 28.9.2021 toteuttaa Eurajoen Säästöpankin liikkeenluovutuksen Oma Säästöpankille liiketoimintasuunnitelman mukaisesti.

Maksullisessa suunnatussa osakeannissa annetaan merkittäväksi 553 488 kappaletta OmaSp:n osakkeita. Kaikki annettavat uudet osakkeet annetaan merkittäväksi Eurajoen Säästöpankille vastikkeena liiketoiminnan luovutuksesta. Osakeannissa poiketaan osakeyhtiölain 9 luvun 3 §:n mukaisesta merkintäetuoikeudesta. Osakeyhtiölain 9 luvun 4 §:ssä tarkoitettuna painavana taloudellisena syynä on OmaSp:n pankkitoiminnan kehittäminen ja laajentaminen uudelle toimialueelle liiketoimintakaupan myötä.

Osakkeiden osakekohtainen merkintähinta on 13,99 euroa ja yhteensä merkintähinta on 7 743 295,00 euroa. Osakkeet tulee merkitä ja maksaa apporttiomaisuutta vastaan siten, että Eurajoen Säästöpankki luovuttaa OmaSp:lle osakkeiden maksuksi apporttina puolet liiketoimintaansa kohdistuvista varoista, kyseisiin luovutettaviin varoihin kohdistuvat velat ja luovutettavaan liiketoimintaan kohdistuvat varaukset. Vastikeosakkeet maksetaan luovutettavasta liiketoiminnasta muodostuvalla apportilla sillä hetkellä, kun luovutussuunnitelman mukainen liiketoiminnan luovutuksen täytäntöönpano rekisteröidään kaupparekisteriin, minkä on suunniteltu tapahtuvan viimeistään 1.12.2021.

Oma Säästöpankki Oyj:n hallitus

Lisätietoja:
Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh +358 45 657 5506, pasi.sydanlammi@omasp.fi
Helena Juutilainen, päälakimies, puh +358 40 580 6401, helena.juutilainen@omasp.fi
Minna Sillanpää, viestintäjohtaja, puh +358 50 66592, minna.sillanpaa@omasp.fi

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.omasp.fi

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 32 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta 140 000 henkilö- ja yritysasiakasta noin 300 asiantuntijan voimin. OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.

OmaSp:n keskeisenä tavoitteena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja olla lähellä ja läsnä sekä digitaalisissa että perinteisissä kanavissa. OmaSp pyrkii ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen henkilökohtaisen palvelun ja helpon saavutettavuuden kautta. Myös toiminnan ja palvelujen kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti. Henkilöstö on sitoutunutta, ja sen urakehitystä pyritään tukemaan monipuolisten tehtävien ja jatkuvan kehittymisen avulla. Merkittävä osa henkilöstöstä omistaa myös OmaSp:n osakkeita.

Alkuperäinen artikkeli