Etusivu » Aktia päivittää kasvustrategiaansa ja pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa

Aktia päivittää kasvustrategiaansa ja pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa

Aktia päivittää kasvustrategiaansa ja pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa

| Source:

Aktia Pankki Oyj

Aktia Pankki Oyj

Helsinki, FINLAND

English
Finnish
Swedish

Aktia Pankki Oyj
Pörssitiedote
7.9.2021 klo 13.15

Aktia päivittää kasvustrategiaansa ja pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa

Aktian hallitus on hyväksynyt yhtiön päivitetyn strategian ja uudet taloudelliset tavoitteet. Uusi, vuoteen 2025 ulottuva strategiapäivitys tukee Aktian kasvutavoitteita sekä vie yhtiötä kohti uutta visiota olla ”johtava varainhoitajapankki”. Kasvustrategia rakentuu erityisesti tiiviille yhteistyölle Aktian kolmen liiketoiminta-alueen (Varainhoito, Pankkitoiminta, Henkivakuutus) välillä. Vahva keskittyminen varallisuudenhoitoon on keskeistä yhtiön kaikessa liiketoiminnassa.

Uudet pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet vuodelle 2025 ovat:

  • vertailukelpoinen liikevoitto yli 120 miljoonaa euroa,
  • vertailukelpoinen oman pääoman tuotto (ROE) yli 12 prosenttia,
  • vertailukelpoinen kulu-tuotto-suhde alle 0,60 ja
  • ydinpääoman (CET1) suhde yli 1,5 prosenttiyksikköä vähimmäisvaateen yläpuolella.

Aktian osinkopolitiikka pysyy muuttumattomana. Tavoitteena on jatkossakin maksaa osakkeenomistajille 60–80 prosenttia tilikauden voitosta.

”Päivitetty strategiamme ohjaa konsernin suuntaa ja tavoitteita kevään yritysjärjestelyn jälkeen. Aktia keskittyy jatkossa entistä kokonaisvaltaisempaan varainhoitoon, ja olen hyvin innossani Taalerin varainhoitoliiketoiminnan oston tuomista mahdollisuuksista. Kunnianhimoinen tavoitteemme on luoda Suomen paras varainhoitajapankki, ja saumaton yhteistyö eri liiketoimintojen välillä on edellytys sen onnistumiselle. Samalla asiakasymmärryksen ja erinomaisen asiakaskokemuksen merkitys strategiassamme painottuu jatkossa yhä enemmän”, sanoo Aktian toimitusjohtaja Mikko Ayub.

”Aktialla on ollut tärkeä ja vastuullinen tehtävä rakentaa hyvinvointia ja vauraampaa yhteiskuntaa sukupolvelta toiselle jo vuodesta 1825”, Ayub jatkaa. ”Suuri osa suomalaisten varallisuudesta makaa pankkitileillä. Haluamme auttaa ihmisiä, yrityksiä ja instituutioita ajattelemaan pidemmälle ja vaurastumaan myös seuraavat kaksisataa vuotta. Aktia uusiikin strategiapäivityksensä yhteydessä missionsa, joka on ’luoda vaurautta asiakkaille ja yhteiskunnalle’. Olen erityisen tyytyväinen myös Aktian uusiin ilmastotavoitteisiin, joissa Aktia tavoittelee muun muassa hiilineutraaliutta sijoitussalkuissa vuoteen 2050 mennessä.”

Aktian uudet strategiset painopisteet ovat:

1. Paras varainhoitaja
Aktian tavoitteena on olla suomalaisten henkilö- ja instituutioasiakkaiden ensisijainen valinta. Laaja tuotetarjooma, huippuosaaminen salkunhoidossa sekä laadukas yksityispankkitoiminta ovat Aktian varainhoidon keskiössä. Keskeinen osa varainhoidon kehittämistä on toteuttaa keväällä ostetun Taalerin varainhoitoliiketoiminnan integraatio onnistuneesti.

2. Kasvua asiakkaista, joilla on halu vaurastua
Aktia hakee kasvua erityisesti asiakkaista, jotka haluavat kasvattaa varallisuuttaan, ja tarjoaa vastuullista ja kokonaisvaltaista varainhoidon neuvonantoa sisältäen laajan valikoiman pankki-, varainhoito- ja henkivakuutuspalveluita. Eri liiketoiminta-alueiden tuotteiden ja palveluiden tehokkaampi ristiinmyynti on oleellinen osa kokonaisuutta. Yrityspankkitoiminnassa Aktia hakee kasvua erityisesti keskisuurista yrityksistä.

3. Erinomainen asiakaskokemus
Aktialle asiakaskokemus on tärkeä kasvun moottori. Aktia panostaa asiakasymmärrykseen ja palvelumallien kehittämiseen painottaen saumatonta yhteistyötä ja kokonaisvaltaisia ratkaisuja eri liiketoiminta-alueiden välillä erinomaisen asiakaskokemuksen luomiseksi.

Pääomamarkkinapäivä

Aktia järjestää virtuaalisen pääomamarkkinapäivän huomenna 8.9.2021 klo 9.00 alkaen. Strategiapäivityksestä kerrotaan yksityiskohtaisemmin pääomamarkkinapäivän aikana. Pääomamarkkinapäivän esityksiä voi seurata suorana webcast-lähetyksenä tai tallenteena tilaisuuden jälkeen osoitteessa https://aktia.videosync.fi/2021-09-08-cmd/. Esitysmateriaali on saatavilla tilaisuuden alkaessa Aktian verkkosivuilla osoitteessa www.aktia.com. Esitykset pidetään englanniksi.

Aktia Pankki Oyj

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Mikko Ayub, puh. 010 247 5121
talous- ja rahoitusjohtaja Outi Henriksson, puh. 010 247 6236
sijoittajasuhde- ja viestintäjohtaja Lotta Borgström, puh. 010 247 6838, lotta.borgstrom@aktia.fi

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.aktia.com

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 900 henkilöä eri puolella Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 30.6.2021 olivat 15,6 miljardia euroa ja taseen arvo 11,2 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA). aktia.com.

Alkuperäinen artikkeli