Etusivu » Oikeat ja aidot kiuaskivet takaavat turvallisen nautinnon ‒ Harvia ostaa Sauna-Euroxin

Oikeat ja aidot kiuaskivet takaavat turvallisen nautinnon ‒ Harvia ostaa Sauna-Euroxin

Oikeat ja aidot kiuaskivet takaavat turvallisen nautinnon ‒ Harvia ostaa Sauna-Euroxin

| Source:

Harvia Oyj

Harvia Oyj

Muurame, FINLAND

English
Finnish

Harvia Oyj, lehdistötiedote, 31.8.2021 klo 14.00

Harvia Oyj on allekirjoittanut ja toteuttanut sopimuksen Sauna-Eurox Oy:n ostosta. Osapuolet kehittävät ja kasvattavat kiuaskivien liiketoimintaa jatkossa yhdessä. Harvia ostaa myös Sauna-Eurox Oy:n sisaryhtiön Parhaat Löylyt Oy:n samassa yhteydessä.

Luvialla jo vuodesta 1991 lähtien toiminut Sauna-Eurox on yksi maailman suurimpia turvallisten ja kestävien kiuaskivien toimittajista. Yhtiöllä on yli 30 vuoden kokemus eri kivilaaduista, niiden lämpökestävyydestä ja kiuaskäytöstä. Sen käyttämät kivet hankitaan Suomesta vastuullisista lähteistä ja raaka-aineet ovat usein rakennusteollisuuteen liittyvän suuremman kiviaineksen arvokkaita sivuvirtoja. Ostettujen yhtiöiden konsolidoitu liikevaihto oli noin 3,2 miljoonaa euroa vuonna 2020.

Sauna-Euroxin valikoima kattaa laajasti sekä kuluttajien että ammattilaisten tarpeet: Tuotevalikoima käsittää laadukkaat ja turvalliset, heti valmiit, pestyt ja käsin valikoidut oliviinidiabaasi- ja vulkaniittikiuaskivet kaikissa kokoluokissa. Tämän lisäksi tarjooma kattaa pyöreät kiuaskivet, koristekivet ja vaativaan ammattilaiskäyttöön suunnitellut lämpökäsitellyt oliviinidiabaasi-kiuaskivet.

”Sauna-Eurox ja Harvia ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä maailmanlaajuisesti, ja nyt solmittu kauppa laajentaa yhteistyön ulottuvuuksia”, sanoo Harvian toimitusjohtaja Tapio Pajuharju. ”Sauna-Eurox on toiminut myös omilla tuotemerkeillään ja toimittanut räätälöityjä kiuaskiviratkaisuja useammalle sauna- ja kiuastoimittajalle. Nämä tuotemerkit ja kumppanuudet ovat erittäin tärkeitä myös Harvialle, ja näitä kumppanuuksia pyritään vaalimaan ja vahvistamaan.”

”Harvialla on alansa maailmanlaajuisena johtavana yrityksenä parhaat mahdollisuudet kehittää ja kasvattaa Sauna-Euroxin liiketoimintaa, ja olen tyytyväinen, että brändimme jatkavat itsenäisenä osana Harvia-perhettä”, sanoo Sauna-Euroxin toimitusjohtaja Vesa Rintala. ”Kaupan myötä saamme vahvan omistajan ja yhteistyökumppanin, jonka kanssa meillä on mahdollisuus tehdä kattavammin investointeja ja tuotekehitystä, mikä auttaa myös muita yhteistyökumppaneitamme.”

Ostettujen yritysten toiminta jatkuu nykyisissä tiloissa Luvialla nykyisellä henkilökunnalla. Yritysten johdossa jatkaa toimitusjohtajana Vesa Rintala.

Kaupan avulla Harvia ja Sauna-Eurox vahvistavat kiuaskivien saatavuutta ja lisäävät tuotantokapasiteettia. Lisäksi se tarjoaa Harvialle liiketoiminnan laajetessa tarpeellista kiviosaamista ja laadun varmistusta saunakiukaiden ja nautinnollisen löylyn kannalta keskeisessä tuoteryhmässä. Yhtiöiden tavoitteena on yhdessä kehittää turvallisten ja kestävien kiuaskivien markkinaa sekä luoda saunojille kaikkialla maailmassa rentouttavia saunaelämyksiä Harvian terveyttä lämmöllä -filosofian mukaisesti.

Lisätietoja:
Tapio Pajuharju, toimitusjohtaja
puh. 050 577 4200
tapio.pajuharju@harvia.fi

Ari Vesterinen, talousjohtaja
puh. 040 505 0440
ari.vesterinen@harvia.fi

Harvia lyhyesti
Harvia on liikevaihdolla mitattuna yksi maailman johtavista sauna- ja spa-markkinoilla toimivista yhtiöistä. Yhtiön tuotemerkit ja tuotevalikoima ovat markkinalla hyvin tunnettuja ja yhtiön kokonaisvaltainen tuotevalikoima pyrkii vastaamaan kansainvälisen sauna- ja spa-markkinan tarpeisiin, sekä alan ammattilaisille että kuluttajille.

Harvian liikevaihto vuonna 2020 oli 109,1 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa työskentelee yli 800 alan ammattilaista Suomessa, Saksassa, Romaniassa, Kiinassa ja Hongkongissa, Yhdysvalloissa, Itävallassa, Venäjällä, Virossa ja Ruotsissa. Muuramessa Harvian pääkonttorin yhteydessä sijaitsee myös yhtiön suurin saunojen ja saunakomponenttien tuotantolaitos.

Lue lisää: https://harviagroup.com/

Sauna-Eurox lyhyesti

Sauna-Eurox Oy valmistaa Hetipuhtaat ja -käyttövalmiit luonnonkiuaskivet ja on yksi suurimmista saunakivivalmistajista maailmassa. Sauna-Euroxin palveluksessa työskentelee noin kaksikymmentä ammattilaista. Sauna-Eurox Oy valmistaa kiuaskiviä mm. Parhaat Löylyt-, Sauna Vulkanit- ja Sauna Granit -tuotemerkeillä. Myös kaikki merkittävät kiuasvalmistajat käyttävät Sauna-Eurox Oy:n valmistamia tuotteita. Kiuaskivet valmistetaan Geologian tutkimuskeskuksen kanssa yhteistyössä. Sauna-Eurox Oy:n tuottamat kiuaskivet sopivat kaikkiin kiukaisiin.

Lue lisää: http://www.saunagranit.com/fi/etusivu.html

Liite

Harvia_Sauna-Eurox_Stones

Harvia_Sauna-Eurox_Stones
Harvia_Sauna-Eurox_StonesAlkuperäinen artikkeli