Etusivu » ’’JUURI JA JUURI’’ -AJATTELU AJAA SUOMEN ASUNTOMARKKINAA

’’JUURI JA JUURI’’ -AJATTELU AJAA SUOMEN ASUNTOMARKKINAA

’’JUURI JA JUURI’’ -AJATTELU AJAA SUOMEN ASUNTOMARKKINAA

| Source:

Investors House Oyj

Investors House Oyj

Helsinki, FINLAND

Investors House Oyj Lehdistötiedote

Julkaistavissa 24.5.2021 klo 8.30

’’JUURI JA JUURI’’ -AJATTELU AJAA SUOMEN ASUNTOMARKKINAA

Suomen asuntomarkkinaa ajaa ’juuri ja juuri’’ -ajattelu. Sen tuloksena syntyvä osaoptimointi johtaa siihen, että usein mennään siitä mistä rima on matalimmillaan. Jokainen osapuoli mittaa hyödyn ulos kerralla.

’’Juuri ja juuri’’-ajattelu näkyy siinä, että ihmiset ostavat sellaisia asuntoja, joihin heillä juuri ja juuri on varaa. Kaavoituksessa kohde ladataan niin täyteen erilaisia asemakaavavaateita, että se on juuri ja juuri kannattavaa tehdä. Ja kun näin on, rakentaja toteuttaa sen – juuri ja juuri rimaa hipoen. Kuluttajan kannalta harmillista on, että uuden asunnon hintaan on ladattu 40-45 % erilaisia veroja – niiden johdosta ihmisillä on juuri ja juuri varaa ostaa tai vuokrata niitä.’’, sanoo Investors House toimitusjohtaja Petri Roininen.

Huomionarvoista on, että ’’juuri ja juuri’’ -ajattelu on ominaista asumiselle, joka on aivan keskeinen perustarve. Näin ei toimita muiden perustarpeiden kuten ruoan, juoman, vaatteiden tai liikkumisen suhteen. Asumisen ja asuntomarkkinan kehittäminen edellyttäisi jatkuvia kumppanuuksia, prosessinomaista toimintatapaa sekä verotuksen ja kaavoituksen uudelleenmäärittelyä.

’’Uskon, että ’juuri ja juuri’’ -toimintatapa on tulosta siiloutuneesta säännöstelykulttuurista, joka edelleen leimaa ajatteluamme. Meidän tulisikin katsoa koko asumisen ketjun kustannusrakenteet uusiksi rakentamisen verotuksesta elinkaaren haittoihin’’, Roininen sanoo.

Investors House toukokuun ajankohtaistakatsaus Investors View on julkaistu tänään ja on tämän tiedotteen liitteenä.

Helsinki 24.5.2021

Petri Roininen

Toimitusjohtaja
Investors House Oyj

Lisätiedot Petri Roininen, puh 040 761 9669

Jakelu Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.investorshouse.fi

Liite Investors View 24.5.2021

Liite

Attachments


Investors View 24 05 2021

Investors View 24 05 2021…Alkuperäinen artikkeli