Etusivu » Boreo ostaa Milcon Oy:n, vahvistaa asemaansa elektroniikan komponenttien arvoketjussa ja järjestää osana yritysostoa suunnatun annin Milconin omistajalle ja toimitusjohtajalle

Boreo ostaa Milcon Oy:n, vahvistaa asemaansa elektroniikan komponenttien arvoketjussa ja järjestää osana yritysostoa suunnatun annin Milconin omistajalle ja toimitusjohtajalle

Boreo ostaa Milcon Oy:n, vahvistaa asemaansa elektroniikan komponenttien arvoketjussa ja järjestää osana yritysostoa suunnatun annin Milconin omistajalle ja toimitusjohtajalle

| Source:

Boreo Oyj

Boreo Oyj

Espoo, FINLAND

BOREO OYJ Pörssitiedote 20.5.2021 klo 09:30

Boreo ostaa Milcon Oy:n, vahvistaa asemaansa elektroniikan komponenttien arvoketjussa ja järjestää osana yritysostoa suunnatun annin Milconin omistajalle ja toimitusjohtajalle

Boreo Oyj on allekirjoittanut 20.5.2021 sopimuksen, jonka mukaisesti se ostaa Milcon Oy:n (”Milcon”) koko osakekannan yhtiön toimitusjohtajalta ja omistajalta Janne Korpiselta. Yhtiö jatkaa kaupan jälkeen operointia itsenäisesti osana Boreo-konsernia ja Janne Korpinen jatkaa Milconin toimitusjohtajana.

”Milconilla on erittäin vahva pitkäaikainen asema kotimaisen puolustusvälineteollisuuden kumppanina ja on hienoa päästä tukemaan yhtiön kasvua puolustusvälineteollisuudessa ja teollisuuden vaativien olosuhteiden järjestelmärakenteissa. Toimintamallimme mukaisesti, yhtiö jatkaa operointia itsenäisesti osana konsernia ja tuemme yhtiön johtoa hallinto- ja tukitoiminnoissa ja lisäämme mahdollisuuksia kasvuun olemassaolevien elektroniikan jakeluliiketoimintojen kautta. Yritysosto on strategiamme mukainen add-on akvisitio, joka täydentää nykyisiä Elektroniikka -liiketoiminta-alueemme liiketoimintoja erinomaisesti. Toivotan Milconin henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi konserniimme” sanoo Boreon toimitusjohtaja Kari Nerg.

Milcon on vuonna 2003 perustettu sähköteknillisen materiaalin maahantuontiin, tukkumyyntiin, suunnitteluun ja valmistukseen erikoistunut yritys. Yhtiö on erikoistunut puolustusvälineteollisuudessa toimivien asiakkaiden palveluun ja se valmistaa asiakkaidensa tarpeisiin räätälöityjä johdin- ja kaapelisarjoja sekä muita sähkötekniikan tuotteita. Yhtiön avainasiakkaita ovat muun muassa Puolustusvoimat, puolustusvälineteollisuuden strategiset kumppanuudet sekä kotimainen teknologiateollisuus. Yhtiön merkittävimpiä päämiehiä ovat TE Connectivity ja Comrod. Milcon työllistää 16 henkilöä ja sen toiminnot sijaitsevat Tampereella ja Ikaalisissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 4,2 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 0,4 miljoonaa euroa.

Osakkeista maksettava kiinteä kauppahinta on noin 1,5 miljoonaa euroa ja velaton kauppahinta (yritysarvo) on noin 1,25 miljoonaa euroa. Kiinteä kauppahinta maksetaan kaupan toteutushetkellä käteisellä ja toteuttamalla Boreo Oyj:n 10 000 osakkeen suuruinen suunnattu osakeanti Janne Korpiselle. Boreo rahoittaa käteiskauppahinnan maksun konsernin likvideillä varoilla.

Kiinteän kauppahinnan lisäksi Boreo maksaa enintään 0,6 miljoonan euron suuruisen lisäkauppahinnan, joka perustuu Milconin liiketoiminnan kehitykseen vuosina 2021-2023. Lisäkauppahinta maksetaan käteisenä.

Uusien liikkeellelaskettavien osakkeiden lukumäärä on 10 000 kappaletta ja niiden merkintähinta, perustuen 30 päivän kaupankäyntimäärällä painotettuun keskikurssiin Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla 18.5.2021 saakka, on 43,93 euroa osakkeelta ja ne edustavat noin 0,38 prosenttia Boreon osakkeista ja äänistä osakeannin jälkeen. Uusien osakkeiden rekisteröinnin jälkeen Boreon liikkeeseen laskettujen osakkeiden kokonaislukumäärä on 2 603 500. Suunnatulle osakeannille on yhtiön kannalta painava taloudellinen syy, joka on yrityskaupan rahoittaminen ja konsernin liiketoimintojen strateginen kehittäminen.

Uudet osakkeet rekisteröidään kaupparekisteriin arviolta 7.6.2021 alkavan viikon aikana perustuen keskimääräiseen rekisteröintiaikaan. Osakkeet kirjataan arvo-osuustileille rekisteröinnin jälkeen ja kaupankäynti uusilla osakkeilla alkaa Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla yhden pankkipäivän kuluessa osakkeiden rekisteröinnistä kaupparekisteriin.

Kaupalla ei ole vaikutusta Boreon strategisiin tavoitteisiin ja sen arvioidaan toteutuvan 1.6.2021. Boreo konsolidoi Milconin 1.6.2021 alkaen ja yhtiö raportoidaan osana Boreon Elektroniikka -liiketoiminta-aluetta.

Vantaalla, 20. päivänä toukokuuta 2021

Boreo Oyj

Kari Nerg
Toimitusjohtaja

Jakelu:
Helsingin pörssi
keskeiset tiedotusvälineet,
www.boreo.com

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Nerg
+358 44 341 8514

Talous- ja rahoitusjohtaja Aku Rumpunen
+358 40 556 3546

Milcon Oy:n avainluvut1

2020 2019 2018
Liikevaihto, EURm 4,2 3,9 4,1
Käyttökate, EURm 0,4 0,2 0,3
Käyttökate, % 10,1 4,3 8,5
Taseen loppusumma, EURm 2,1 1,8 1,6
Oma pääoma, EURm 1,2 1,1 1,1
Nettovelka, EURm -0.1 -0,0 -0,3

[1] Avainluvut suomalaisen kirjanpitostandardin (FAS) mukaisesti, tilikausi päättyy 31.12.

Boreo lyhyesti:

Boreo on Helsingin pörssissä listattu yhtiö, joka luo arvoa omistamalla, hankkimalla ja kehittämällä B2B-liiketoimintoja Pohjois-Euroopassa, Boreon liiketoiminnot on organisoitu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: i) Elektroniikka, ii) Tekninen kauppa, ja iii) Raskas kalusto.

Boreon päätavoite on omistaja-arvon luominen pitkällä aikavälillä. Tämän se pyrkii saavuttamaan yritysostovetoisella strategialla, luomalla optimaaliset olosuhteet sen yhtiöille myynnin kasvattamiseen ja kannattavuuden parantamiseen sekä olemalla paras mahdollinen koti sen yhtiöille ja henkilöstölle.

Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2020 oli 103,6 milj, euroa ja se työllistää noin 380 henkilöä – Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla.

Boreo – Paikka Kasvaa ja Kukoistaa.

Alkuperäinen artikkeli