Etusivu » Liberty Global on valinnut Telesten hajautetun verkkoarkkitehtuurin

Liberty Global on valinnut Telesten hajautetun verkkoarkkitehtuurin

Liberty Global on valinnut Telesten hajautetun verkkoarkkitehtuurin

| Source:

Teleste Oyj

Teleste Oyj

Littoinen, FINLAND

English
Finnish

TELESTE OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 15.4.2021 KLO 9:30

LIBERTY GLOBAL ON VALINNUT TELESTEN HAJAUTETUN VERKKOARKKITEHTUURIN

Liberty Global, yksi maailman johtavista video-, laajakaista- ja tietoliikennepalveluyhtiöstä, ottaa Telesten hajautetun verkkoarkkitehtuurin koekäyttöön. Tavoitteena on tukea Liberty Globalin Gigabit-verkkoa ja antaa yhtiön kaapeliverkko-asiakkaille mahdollisuus hyötyä uuden DOCSIS-teknologian mukanaan tuomista luotettavuus- ja kapasiteettiparannuksista.

Hajautettua verkkoarkkitehtuuria (Distributed Access Architecture, DAA) on jo käytetty menestyksekkäästi Isossa-Britanniassa Coventryssa ja Warringtonissa, ja nyt se otetaan käyttöön Baguleyssa. DAA on uusi tapa rakentaa DOCSIS-verkkoja, ja sen myötä kaapeliverkkoinfrastruktuurilla pystytään tarjoamaan Liberty Globalin asiakkaille data- ja videopalveluja yli 1 Gbps:n nopeudella aidossa operatiivisessa ympäristössä.

Viimeisten 12 kuukauden aikana Teleste on tehnyt tiivistä yhteistyötä Libertyn Globalin ja sen brittiläisen tytäryhtiön Virgin Median teknisten tiimien kanssa niin että uusi teknologia on integroitu Virgin Median verkkoympäristöön. Päämääränä on parantaa suorituskykyä Liberty Globalin tilaajaverkossa eli siinä verkon osassa, joka on operaattorin keskuslaitteiston ja kotitalouksien välissä, ja näin parantaa palvelun luotettavuutta ja käyttökokemusta. Lisäksi verkon kapasiteetin hyödyntäminen tehostuu, minkä ansiosta Liberty Global pystyy tarjoamaan gigabitin laajakaistanopeuksia laajalle asiakaskunnalle nopeasti ja entistä kustannustehokkaammin. Ratkaisun taustalla toimii CIN (Converged Interconnect Network) verkko, jolla perinteellinen analoginen tiedonsiirto on korvattu digitaalisella optisella tiedonsiirrolla. CIN-verkko palvelee myös kasvavia B2B-palveluja, mobiiliverkon tukiasemayhteyksiä ja 5G:tä ja on avaintekijä LGI:n tavoitteessa yhdistää kiinteät ja mobiiliverkot saumattomaksi kokonaisuudeksi.

DAA on perusta, jolle Liberty Globalin Gigabit-verkko rakentuu, ja yhdessä Telesten kanssa Liberty Global pystyy parantamaan DOCSIS-verkkonsa kapasiteettia ja laatua sekä tarjoamaan asiakkailleen entistä nopeampia yhteyksiä. DAA on yksi Liberty Globalin Gigabit-verkon avaintekniikoista.

TELESTE OYJ

Jukka Rinnevaara
Toimitusjohtaja

LISÄTIETOJA:

Toimitusjohtaja Jukka Rinnevaara, puh: 02 2605 611

JAKELU:

Keskeiset tiedotusvälineet
www.teleste.com

Tietoja Liberty Globalista

Liberty Global on yksi maailman johtavista video-, laajakaista- ja tietoliikennepalveluyhtiöistä. Se toimii seitsemässä Euroopan maassa Virgin Media-, Telenet-, UPC- ja Sunrise UPC kuluttajabrändeillä ja VodafoneZiggo-yhteisyrityksessä, josta se omistaa puolet. Yhtiön merkittävä koko ja sitoutuminen innovointiin antaa sille mahdollisuuden investoida infrastruktuuriratkaisuihin ja digitaalisiin alustoihin, joiden ansiosta yhtiön asiakkaat saavat täyden hyödyn digivallankumouksesta.

Liberty Global tarjoaa markkinoiden johtavia tuotteita seuraavan sukupolven verkoissa, jotka yhdistävät sen eri brändien 50 miljoonaa laajakaista-, video- ja mobiilipalvelujen ja kiinteän verkon palvelujen tilaajaa. Yhtiö on myös tehnyt merkittäviä investointeja ITV:hen, All3Mediaan, ITI Neovisioniin, LionsGateen, Formula E sarjaan ja useisiin alueellisiin urheilukanaviin.

Tietoja Telestestä

Telesten integroitu tuote- ja palvelutarjonta auttaa rakentamaan ja ylläpitämään verkottuneempaa yhteiskuntaa. Ratkaisumme tuovat televisio- ja laajakaistapalvelut sinulle, takaavat turvallisuutesi julkisilla paikoilla ja opastavat sinua joukkoliikenteen käytössä. Innovatiivisuutemme ja vankka kokemuksemme on tehnyt meistä johtavan kansainvälisen laajakaista-, turvallisuus- ja informaatioteknologioita sekä niihin liittyviä palveluja tarjoavan yrityksen. Olemme yhteydessä asiakkaisiimme maailmanlaajuisen toimipiste- ja kumppaniverkostomme avulla. Vuonna 2020 Telesten liikevaihto oli 145 miljoonaa euroa, ja yhtiön palveluksessa oli 858 henkilöä. Telesten osakkeet noteerataan Nasdaq Helsingissä.

Alkuperäinen artikkeli