Etusivu » Yleiselektroniikka-konserni suunnittelee toiminimen muuttamista Boreo Oyj:ksi osana vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä julkistettavaa strategiauudistusta

Yleiselektroniikka-konserni suunnittelee toiminimen muuttamista Boreo Oyj:ksi osana vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä julkistettavaa strategiauudistusta

Yleiselektroniikka-konserni suunnittelee toiminimen muuttamista Boreo Oyj:ksi osana vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä julkistettavaa strategiauudistusta

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Sijoittajauutinen 15.1.2021 klo 11:15

Yleiselektroniikka-konserni suunnittelee toiminimen muuttamista Boreo Oyj:ksi osana vuoden 2021 ensimmäisellä vuosineljänneksellä julkistettavaa strategiauudistusta

Aiemmin tänään tiedotetun mukaisesti Yleiselektroniikka Oyj kutsuu 5.2.2021 koolle ylimääräisen yhtiökokouksen, jossa ehdotetaan yhtiön toiminimen muuttamista konsernin strategia- ja brändiuudistuksen yhteydessä Boreo Oyj:ksi. Emoyhtiö Boreo Oyj:n roolina tulevaisuudessa olisi konsernin ja sen liiketoimintayksiköiden strateginen ja operatiivinen kehittäminen. Yleiselektroniikka-nimi toimisi jatkossa yhtiön aputoiminimenä, jolla harjoitettaisiin entiseen tapaan elektroniikkateollisuuden tuotteiden kauppaa. Lisäksi konserniin kuuluu teknistä tukkukaupaa harjoittava Machinery-liiketoimintayksikkö sekä betoniteollisuuden tuotteiden ja rakentamisen alan asiakkaita palveleva raskaan kaluston liiketoimintayksikkö.

Taustana konsernin nimen muutokselle on yhtiön vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla käynnistämä konsernin strategian uudistukseen tähtäävä prosessi, jossa kirkastetaan konsernin strategia ja arvonluontimalli, kuvata sen eri liiketoimintayksikköjen toimintamallit sekä määrittää yhtiön pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet. Strategiauudistus julkistetaan vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana järjestettävässä strategian julkistamistilaisuudessa. Kutsu tilaisuuteen, sen tarkempi aikataulu ja ohjelma julkaistaan erillisellä sijoittajauutisella ja yhtiön verkkosivuilla helmikuussa 2020.

Espoossa, 15. päivänä tammikuuta 2021

Yleiselektroniikka Oyj

Kari Nerg
Toimitusjohtaja

Jakelu:
Helsingin pörssi
keskeiset tiedotusvälineet,
www.yeint.fi

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Nerg
+358 44 341 8514
Talous- ja rahoitusjohtaja Aku Rumpunen
+358405563546

Yleiselektroniikka-konserni lyhyesti:

Yleiselektroniikka-konserni on Helsingin pörsissä listattu yhtiö, joka muodostuu kolmesta liiketoimintayksiköstä; elektroniikkateollisuuden alalla toimivasta Yleiselektroniikasta, teollisuuden ja rakentamisen alalla toimivasta Machinerystä ja betoniteollisuuden ja rakentamisen asiakkaita palvelevasta liiketoimintayksiköstä. Konsernin pro forma -liikevaihto vuonna 2019 oli 111,8 milj.€ ja se työllistää noin 350 henkilöä – Suomessa, Ruotsissa, Venäjällä ja Baltiassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Vuonna 1969 perustettu Yleiselektroniikka on Pohjois-Euroopan vanhimpia ammattielektroniikan myynti- ja jakeluyrityksiä. Päätuotteita ovat elektroniikan komponentit sekä mittaus- ja testauslaitteet ja asiakkaita elektroniikan valmistajat, huollot sekä tutkimus & tuotekehitys. Suomen ulkopuolella Yleiselektroniikka tunnetaan YE International nimellä.

Machinery on vuonna 1911 perustettu suomalainen tekninen tukkukauppa, joka tarjoaa markkinan johtavien päämiesten työkaluja ja -koneita, sekä ratkaisuja teollisiin koneisiin, generaattoreihin ja rakennuskoneisiin. Lisäksi Machinery tarjoaa sopimuskumppaneidensa tuotteiden kunnossapitoa ja huoltoa sekä asennettuja ratkaisuja.

Vuoden 2021 alussa muodostettu betoniteollisuuden ja rakentamisen asiakkaita palveleva liiketoimintayksikkö, joka koostuu Putzmeister- ja Sany-edustuksista Suomessa, Ruotsissa ja Virossa.

Alkuperäinen artikkeli