Etusivu » Mikko Koskimiehestä eQ Oyj:n toimitusjohtaja, Janne Larma siirtyy päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi

Mikko Koskimiehestä eQ Oyj:n toimitusjohtaja, Janne Larma siirtyy päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi

Mikko Koskimiehestä eQ Oyj:n toimitusjohtaja, Janne Larma siirtyy päätoimiseksi hallituksen puheenjohtajaksi

eQ Oyj Pörssitiedote

22.1.2021, klo 9:01

eQ Oyj:n hallitus on päättänyt nimittää Mikko Koskimiehen eQ Oyj:n toimitusjohtajaksi. Mikko Koskimies toimii tällä hetkellä eQ Varainhoito Oy:n toimitusjohtajana ja jatkaa nimityksen jälkeen myös tässä tehtävässä. Nimitys astuu voimaan 1.4.2021.

eQ Oyj:n suurimmat osakkeenomistajat ovat tehneet ehdotuksen yhtiön varsinaiselle yhtiökokoukselle, että eQ:n nykyinen toimitusjohtaja Janne Larma valittaisiin yhtiön hallituksen jäseneksi. Hallitus on päättänyt, että mikäli yhtiön yhtiökokous päättää hallituksen kokoonpanosta suurimpien osakkeenomistajien ehdotuksen mukaisesti, hallitus valitsee keskuudestaan Janne Larman puheenjohtajaksi.

Samassa yhteydessä eQ:n hallitus on tehnyt Janne Larman kanssa päätoimista hallituksen puheenjohtajuutta koskevan sopimuksen, joka on ehdollinen sille, että eQ Oyj:n varsinainen yhtiökokous valitsee hänet hallituksen jäseneksi. Toimi alkaisi 1.4.2021 ja Larman tehtäviin kuuluisi puheenjohtajuuden lisäksi muun muassa eQ:n strategian kehittäminen yhdessä toimitusjohtajan kanssa. Lisäksi Janne Larma jatkaa Advium Corporate Finance Oy:ssä neuvonantajana yrityskaupoissa ja kiinteistötransaktioissa. Muutoksen yhteydessä Adviumille haetaan uutta toimitusjohtajaa.

Janne Larma on toiminut eQ Oyj:n toimitusjohtajana 10 vuotta ja Adviumin toimitusjohtajana 20 vuotta. Hänen aikanaan eQ ja Advium ovat menestyneet erinomaisesti.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Georg Ehrnrooth kommentoi muutosta: ”Nyt tehtävät muutokset kasvattavat eQ:n johdon resursseja kehittää yhtiötä entisestään ja luoda strategiaa, jolla turvataan yhtiön vahvan kasvun jatkuminen myös pitkälle tulevaisuuteen. Sekä Koskimies että Larma antavat jatkossakin kokopäiväisen panoksensa eQ:n hyväksi. Molemmat ovat erittäin kokeneita ammattilaisia ja hallitus näkee roolien muutoksen erittäin hyvänä. Samalla haluan kiittää Jannea upeasta työstä eQ:n ja sen osakkeenomistajien hyväksi viimeisten kymmenen vuoden aikana. Lisäksi olen vakuuttunut, että Mikon toimitusjohtajakaudella yhtiö tulee jatkamaan vahvaa suorittamistaan myös tulevina vuosina.”

”Mikko on erinomainen henkilö kehittämään eQ:ta tulevina vuosina ja varmistamaan jatkuvuuden yhtiössä. Olen vakuuttunut siitä, että tulemme yhdessä viemään eQ:ta vahvasti eteenpäin”, kommentoi Janne Larma muutosta.

”Olen ollut tekemässä eQ Varainhoidon suurta muodonmuutosta vuodesta 2012 lähtien ja yhtiö on kasvanut yhdeksi alan suurimmista toimijoista Suomessa. Olen innoissani jatkamaan eQ:n kehittämistä entistä suuremmassa roolissa yhdessä Jannen, hallituksen ja loistavan henkilöstömme kanssa” kommentoi Mikko Koskimies.

Helsinki 22.1.2021

eQ Oyj

Hallitus

Lisätietoja: toimitusjohtaja Janne Larma, puh. +358 9 6817 8920, hallituksen puheenjohtaja Georg Ehrnrooth, puh. +358 9 6817 8900 tai eQ Varainhoito Oy:n toimitusjohtaja Mikko Koskimies, puh.+358 9 6817 8799.

Jakelu: Nasdaq Helsinki, www.eQ.fi

eQ-konserni on kotimainen varainhoitoon ja Corporate Finance -toimintaan keskittyvä yhtiöryhmä. eQ Varainhoito tarjoaa monipuolisia varainhoitopalveluita (ml. pääomarahastot ja kiinteistövarainhoito) sekä instituutioasiakkaille että yksityishenkilöille. Konsernin hallinnoitavat varat ovat noin 8,7 miljardia euroa. Konserniin kuuluva Advium Corporate Finance tarjoaa yritys- ja kiinteistöjärjestelyihin sekä pääomajärjestelyihin liittyviä palveluja.

Lisätietoa konsernista saa sivuilta www.eQ.fi.

Alkuperäinen artikkeli