Etusivu » Aktia Pankki Oyj:lle rikemaksu virheellisestä FINREP-raportoinnista

Aktia Pankki Oyj:lle rikemaksu virheellisestä FINREP-raportoinnista

FinanssivalvontaAktia Pankki Oyj:lle rikemaksu virheellisestä FINREP-raportoinnista

20.11.2020 12:00:00 EET | Finanssivalvonta | Sijoittajauutiset

Lehdistötiedote 20.11.2020

Aktia Pankki Oyj:lle rikemaksu virheellisestä FINREP-raportoinnista

Finanssivalvonta on määrännyt 40 000 euron suuruisen rikemaksun Aktia Pankki Oyj:lle sen johdosta, että yhtiö on ajalla 1.10.2017 – 31.3.2019 raportoinut EU:n vakavaraisuusasetuksen sekä sen nojalla annetun komission asetuksen mukaisia lainanhoitojoustosaamisia koskevat tiedot (FINREP F19-raportti) virheellisinä. Virheellisyyksiä on ollut lisäksi FINREP-raporteissa F20.4 Varojen maantieteellinen erittely vastapuolen kotipaikan mukaan ja F20.5 Luottoriskin alaisten taseen ulkopuolisten erien maantieteellinen erittely vastapuolen kotipaikan mukaan.

Finanssivalvonnasta annetun lain mukaan rikemaksun määrä perustuu kokonaisarviointiin. Rikemaksun määrää arvioitaessa on otettu huomioon menettelyn laatu, laajuus ja kestoaika. Rikemaksu maksetaan valtiolle.

Rikemaksun määräämistä koskeva päätös ei ole lainvoimainen. Yhtiöllä on oikeus valittaa päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa siitä, kun se on saanut päätöksestä tiedon. Tieto päätöksen lainvoimaisuudesta on saatavilla Finanssivalvonnan verkkopalvelussa.

Lisätietoja antaa

Sonja Lohse, johtava neuvonantaja

Haastattelupyynnöt koordinoi Viestinnän mediapäivystys, puhelin 09 183 5030, arkisin klo 9-16.

Liite

Finanssivalvonnan päätös (pdf, ruotsiksi)

Katso myös

Hallinnolliset seuraamukset

Finanssivalvonnan päätökset

Yhteyshenkilöt

Viestinnän mediapäivystys

arkisin kello 9–16, paitsi kiirastorstaina ja uudenvuodenaattona kello 9–13

09 183 5030

Tietoja julkaisijasta Finanssivalvonta

Finanssivalvonta on rahoitus- ja vakuutusvalvontaviranomainen, jonka valvottavia ovat muun muassa pankit, vakuutus- ja eläkeyhtiöt sekä muut vakuutusalalla toimivat, sijoituspalveluyritykset, rahastoyhtiöt ja pörssi. Edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa.

Pörssitiedote muilla kielillä

Liitteet

Tilaa pörssitiedotteemme

Pysy ajan tasalla tilaamalla pörssitiedotteemme sähköpostiisi.

Tilaa

Kaikki tiedotteet on koottu uutishuoneeseen.

UutishuoneAlkuperäinen tiedote