Etusivu » UPM tavoittelee toiminnan tehostamista UPM Raflatacissa ja globaaleissa funktioissa

UPM tavoittelee toiminnan tehostamista UPM Raflatacissa ja globaaleissa funktioissa

UPM tavoittelee toiminnan tehostamista UPM Raflatacissa ja globaaleissa funktioissa

(UPM, Helsinki, 6.10.2020 klo 13:05 EET) – Heikkenevien talousnäkymien sekä COVID-19-pandemiaan liittyvien rajoitustoimenpiteiden ja niiden vaikutusten vuoksi epävarmuus UPM:n markkinaympäristössä jatkuu. Varmistaakseen tulevaisuuden kilpailukykynsä UPM jatkaa toimenpiteitä kiinteiden ja muuttuvien kustannusten vähentämiseksi liiketoiminnoissaan ja funktioissaan.

Tarramateriaaleihin keskittyvä UPM Raflatac suunnittelee yksinkertaistavansa organisaatiotaan ja lisäävänsä tehokkuutta tuotannossaan ja jakelussaan. Toteutuessaan suunnitelmat vähentäisivät noin 100 tehtävää UPM Raflatacin globaalissa organisaatiossa, pääosin Euroopassa.

Lisäksi UPM pyrkii lisäämään tehokkuutta globaaleissa funktioissaan järjestämällä uudelleen ja virtaviivaistamalla toimintoja viidessä maassa. Toteutuessaan suunnitelmat vähentäisivät enintään 70 tehtävää eri funktioissa, pääasiassa Suomessa ja Saksassa.

Toiminnan tehostamista koskevat yhteistoimintaneuvottelut käynnistetään maakohtaisten käytäntöjen mukaisesti. Lopulliset päätökset tehdään neuvottelujen päätyttyä kussakin maassa. Tänään julkistettujen suunnitelmien arvioidaan tuovan toteutuessaan noin 12 miljoonan euron vuotuiset kustannussäästöt.

UPM parantaa kustannustehokkuuttaan jatkuvasti. Äskettäin yhtiö julkisti suunnitelman Suomessa sijaitsevan UPM Kaipolan paperitehtaan pysyvästä sulkemisesta, Walesissa sijaitsevan UPM Shottonin paperitehtaan myynnistä sekä UPM Communication Papersin liiketoimintatiimien toiminnan tehostamisesta. Lisäksi UPM kertoi tehostamisjärjestelyistä yhtiön suomalaisilla sellutehtailla, UPM Metsä -organisaatiossa ja UPM Tervasaaren tehtaalla. Aiemmin tänä vuonna yhtiö sai päätökseen Ranskassa sijaitsevan Chapellen paperitehtaan sulkemisen sekä Jyväskylän vaneritehtaan sulkemisen. Yhtiö jatkaa toimenpiteitä kiinteiden ja muuttuvien kustannusten alentamiseksi tarpeen mukaan.

UPM, Mediasuhteet
ma-pe klo 9-16
puh. 040 588 3284
media@upm.com

UPM Raflatac
UPM Raflatac on innovatiivisten, fiksujen ja kestävän kehityksen mukaisten tarramateriaalien ja palveluiden edelläkävijä. Tarjoamme korkealaatuisia tarramateriaaleja brändäys- ja mainosetiketöintiin, informaatioetiketöintiin sekä funktionaaliseen etiketöintiin. Meillä on maailmanlaajuinen tehdas-, jakeluterminaali- ja myyntiyhtiöverkosto. Työllistämme noin 3 000 työntekijää ja liikevaihtomme vuonna 2019 oli 1,6 miljardia euroa. UPM Raflatac on osa UPM-konsernia. Kehitämme tulevaisuuden innovatiivisia, kestäviä ja fiksuja tarraratkaisuja vaihtoehtona fossiilisista raaka-aineista valmistetuille tuotteille. Katso lisää osoitteesta www.upmraflatac.com

UPM
Tarjoamme uusiutuvia ja vastuullisia ratkaisuja ja innovoimme tulevaisuuden vaihtoehtoja fossiilisen talouden ratkaisuihin kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Communication Papers ja UPM Plywood. Alamme johtavana toimijana ja vastuullisuuden edelläkävijänä olemme allekirjoittaneet YK:n 1,5 asteen ilmastositoumuksen. Ilmastonmuutosta hillitsevät tavoitteemme ja toimenpiteemme perustuvat tieteelliseen tutkimukseen. Yhtiössämme työskentelee noin 18 700 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10,2 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. UPM Biofore – Beyond fossils. www.upm.fi

Seuraa UPM:ää Twitter | LinkedIn | Facebook | YouTube | Instagram | #UPM #biofore #beyondfossils

Alkuperäinen artikkeli