Etusivu » Nokia ja Tampereen yliopisto perustavat järjestelmäpiirien kehitykseen keskittyvän osaamiskeskuksen

Nokia ja Tampereen yliopisto perustavat järjestelmäpiirien kehitykseen keskittyvän osaamiskeskuksen

Nokia ja Tampereen yliopisto perustavat järjestelmäpiirien kehitykseen keskittyvän osaamiskeskuksen

Tiedote

Nokia ja Tampereen yliopisto perustavat järjestelmäpiirien kehitykseen keskittyvän osaamiskeskuksen

  • Yhteishanke luo perustan järjestelmäpiireihin perustuvien alustojen kehitykselle pitkällä tähtäimellä

6.10.2020

Espoo, Suomi – Nokia ja Tampereen yliopisto ovat aloittaneet yhteistyön perustaakseen järjestelmäpiirien kehitykseen keskittyvän ”Soc Hub” -osaamiskeskuksen. Yhteistyön tavoitteena on kiihdyttää Nokian ReefShark-tuotevalikoimassa käytettävän teknologian kehitystä.

Yhteishankkeen myötä perustetaan Soc Hub -osaamiskeskus Tampereen yliopiston kampukselle ja sen tavoitteena on vauhdittaa Nokian omiin järjestelmäpiireihin pohjautuvaa alustakehitystä, suunnittelua ja tuotantoa. Osaamiskeskus avataan marraskuussa 2020.

Yhteistyön tarkoitus on vauhdittaa piirisarjojen kehitystä ja tuotteiden markkinoilletuloa, kehittää piirisarjakehitysosaamista pitkällä tähtäimellä sekä rakentaa perustaa teknologiajohtajuudelle. Yhteishanke tähtää myös piirikehityksen nopeuttamiseen vuosittaiseksi ekosysteemikumppaneiden kanssa. Ekosysteemissä Nokia osallistuu merkittävästi esimerkiksi lohkosuunnitteluun sekä piirien fyysiseen suunnitteluun.

Nokia perehtyy myös muiden osaamisalueiden kuten koneoppimisen, keinoälyn ja tietoturvalaitteistojen kehitykseen sekä avoimeen lähdekoodiin perustuviin järjestelmäpiireihin. Nokian liiketoiminnan maailmanlaajuinen kattavuus tukee Tampereen Yliopistoa tulevissa tutkimusprojekteissa sekä tulevaisuuden insinöörien kouluttamisessa.

Projekti saa Business Finlandin tukea Nokian Veturi-hankkeen kautta, joka keskittyy teollisten 5G-ratkaisujen ja ekosysteemikehityksen nopeuttamiseen teollisuuskumppaneiden ja johtavien yliopistojen kanssa. Nokia on tehnyt tiivistä yhteistyötä Tampereen yliopioston kanssa jo 2000-luvulta lähtien, jolloin sen innovaatiokeskus toimi yliopiston yhteydessä.

Jyrki Vuorinen, Tampereen yliopiston Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnan (ITC) dekaani, sanoi: “Olemme innoissamme yhteistyöstä Nokian kanssa räätälöityjen järjestelmäpiirien kehittämiseksi 5G-infrastruktuuria varten. Tämä merkittävä yhteishanke vauhdittaa pii-innovaatioita ja ennen kaikkea auttaa operaattoreita hyödyntämään 5G:n tarjoamat mahdollisuudet. Olemme rekrytoineet työelämäprofessorin ja aloittaneet kahden kansainvälisen professuurin rekrytoinnin.”

Ari Kulmala, Head of Technology Management, Nokia, sanoi: “Tämä merkittävä yhteistyö kertoo pitkäaikaisesta sitoutumisestamme ReefShark-tuotevalikoimamme kehittämiseen ja varmistaa, että 5G-ratkaisumme tarjoavat asiakkaillemme parhaan mahdollisen suorituskyvyn. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa tässä mielenkiintoisessa hankkeessa.”

Nokia on maailmanlaajuinen johtaja 5G:ssä markkinoiden ainoan maailmanlaajuisesti saatavilla olevan, kattavan tuotevalikoimansa ansiosta. Yli 150 kaupallisen yhteistyökumppanin myötä 5G-ratkaisumme, ohjelmistomme ja palvelumme auttavat asiakkaitamme hyödyntämään uuden sukupolven verkkoteknologian tarjoamia mahdollisuuksia. Lisätietoa: Nokia 5G.

Lisätietoja (englanniksi):

Nokia
Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Vain Nokia tarjoaa kokonaisvaltaisen valikoiman verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia maailmanlaajuisesti. Innovaatioidemme ja palkitun Nokia Bell Labsin johdolla olemme 5G-verkkojen kehityksen ja käyttöönoton kärjessä.

Radioverkkojemme avulla viestintäpalveluja tarjoavat asiakkaamme palvelevat yli 6,4 miljardia liittymää, ja yritysasiakkaamme ovat ottaneet käyttöön yli 1 300 teollisuuden verkkoa ympäri maailmaa. Sitoutuen korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin muutamme ihmisten tavan elää, työskennellä ja viestiä. Seuraa meitä verkkosivuillamme www.nokia.com ja Twitterissä @nokia.

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Nokia
Viestintä
Puh. +358 (0) 10 448 4900
Sähköposti: press.services@nokia.com

Alkuperäinen artikkeli