Etusivu » Verkkokauppa.com antaa positiivisen tulosvaroituksen ja nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020 liiketoiminnan kehityttyä odotettua paremmin kolmannella vuosineljänneksellä ja parantuneiden loppuvuoden näkymien johdosta

Verkkokauppa.com antaa positiivisen tulosvaroituksen ja nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020 liiketoiminnan kehityttyä odotettua paremmin kolmannella vuosineljänneksellä ja parantuneiden loppuvuoden näkymien johdosta

Verkkokauppa.com antaa positiivisen tulosvaroituksen ja nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020 liiketoiminnan kehityttyä odotettua paremmin kolmannella vuosineljänneksellä ja parantuneiden loppuvuoden näkymien johdosta

Verkkokauppa.com Oyj Sisäpiiritieto 24.9.2020 klo 19.30

Verkkokauppa.com antaa positiivisen tulosvaroituksen ja nostaa ohjeistustaan vuodelle 2020 liiketoiminnan kehityttyä odotettua paremmin kolmannella vuosineljänneksellä ja parantuneiden loppuvuoden näkymien johdosta

Verkkokauppa.com Oyj muuttaa 21.7.2020 päivättyä tulosohjeistustaan koskien vuoden 2020 liikevaihtoa ja vertailukelpoista liiketulosta. Yhtiö arvioi nyt liikevaihdon olevan 525-550 miljoonan euron välillä ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan 17-21 miljoonan euron välillä vuonna 2020. Aiemmin yhtiö arvio liikevaihdon olevan 520-545 miljoonan euron välillä ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan 13-18 miljoonan euron välillä vuonna 2020.

Verkkokauppa.com Oyj julkistaa vuoden 2020 kolmannen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen 23.10.2020.

Tulosohjeistuksen muutoksen perusteet

Tulosohjeistuksen muutokseen vaikuttaa yhtäältä loppukesän ja alkusyksyn ennakoitua vahvempi liikevaihdon ja vertailukelpoisen liiketuloksen kehitys ja toisaalta yhtiön arvion muutos vuoden 2020 neljännen vuosineljänneksen kysynnän positiivisesta kehityksestä. Myynti ja kuluttajakysyntä on jatkanut yhtiön aiemmin ennakoimaa parempaa kehitystä COVID-19-pandemian aiheuttaman poikkeustilanteen aikana, minkä lisäksi korkea kysyntä monissa yhtiölle keskeisissä tuotekategorioissa toisen vuosineljänneksen aikana ei ole heijastunut kyseisten kategorioiden vaimentuneena kysyntänä kolmannella vuosineljänneksellä.

Lisäksi yhtiö on kyennyt menestyksekkäästi hyödyntämään COVID-19-pandemian vauhdittamaa muuttuvaa kuluttajakäyttäytymistä, verkkomyyntikanavien myynnin kasvaessa ennakoitua voimakkaammin. Yhtiön kannattavuuden ennakoitua parempaan kehitykseen on osaltaan vaikuttanut myynnin siirtyminen suuremman katteen myyntikanaviin odotettua voimakkaammin.

Tästä huolimatta tulevaisuuden näkymiin kohdistuu merkittävää epävarmuutta makrotalouden tekijöihin liittyen. Vaikka COVID-19-pandemian tilanne on säilynyt vakaana Suomessa, on mahdollista, että pandemia tulee vielä aiheuttamaan ennakoimattomia vaikutuksia kokonaistalouden kehitykselle sekä kuluttajien ostokäyttäytymiselle ja yritysmyynnille.

Yhtiön 21.7.2020 julkistama tulosohjeistus 2020 kuului:

”Yhtiö odottaa liikevaihdon olevan 520–545 miljoonan euron välillä (504 miljoonaa euroa vuonna 2019) ja vertailukelpoisen liiketuloksen olevan 13–18 miljoonan euron välillä (11,3 miljoonaa euroa) vuonna 2020.”

Lisätietoja:

Panu Porkka
Toimitusjohtaja
panu.porkka@verkkokauppa.com
Puh. +358 10 309 5555

Mikko Forsell
Talousjohtaja
mikko.forsell@verkkokauppa.com
Puh. +358 10 309 5555

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.verkkokauppa.com

Verkkokauppa.com lyhyesti

Verkkokauppa.com on Suomen suosituin ja vierailluin verkossa toimiva kotimainen vähittäiskauppa, jonka tavoitteena on olla asiakkailleen todennäköisesti aina halvempi paikka tehdä ostoksia. Verkkokauppa.com Oyj markkinoi, myy ja jakelee verkkokauppansa, myymälöidensä ja noutopisteverkostonsa kautta sesongista riippuen noin 60 000–70 000 tuotetta 26 eri päätuotealueella. Yhtiöllä on neljä jättimyymälää: Oulussa, Pirkkalassa, Raisiossa ja Helsingissä, jonka lisäksi verkkokaupasta ostettavat tuotteet ovat noudettavissa yli 3 000 noutopisteen kautta. Verkkokauppa.com on perustettu 1992 ja sen pääkonttori sijaitsee Jätkäsaaressa, Helsingissä. Yhtiön osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena Nasdaq Helsingin pörssilistalla kaupankäyntitunnuksella VERK.

Alkuperäinen artikkeli