Etusivu » Aktian rahastot kärjessä riippumattoman Morningstarin luokitteluissa

Aktian rahastot kärjessä riippumattoman Morningstarin luokitteluissa

Aktian rahastot kärjessä riippumattoman Morningstarin luokitteluissa

Aktian rahastot nousevat kärkeen, kun verrataan eri rahastoyhtiöiden rahastojen saamia Morningstar-luokituksia Suomessa. Aktian rahastojen keskiarvo elokuussa 2020 oli 4,20 tähteä, kun seuraavaksi parhaan kilpailijan keskiarvo oli 3,77. Morningstarin luokitusten perusteella tehdyssä vertailussa on huomioitu kunkin rahaston eniten tähtiä saanut rahasto-osuuslaji.

”Olemme todella iloisia siitä, että tuloksekas ja pitkäjänteinen työmme näkyy selvästi myös tässä vertailussa. Morningstarin luokituksissa voi menestyä vain, jos on tuottanut erityisen hyviä tuloksia pitkällä aikavälillä”, sanoo Aktian sijoitustoiminnasta vastaava salkunhoitaja Jetro Siekkinen. ”Menestys on vahva osoitus aktiivisen salkunhoitomme tuloksellisuudesta, joka näkyy ennen kaikkea asiakkaidemme sijoitusten kehityksessä.”

Morningstar on riippumaton sijoitusmarkkinoita ja -tuotteita analysoiva ja vertaileva toimija. Se luokittelee rahastot niiden todellisen sisällön perusteella erityyppisiin ryhmiin esimerkiksi niiden maantieteellisen alueen, sijoitustyylin ja sijoitussuuntauksen mukaan. Luokiteltavilla rahastoilla on oltava vähintään kolmen vuoden tuottohistoria.

Morningstar asettaa rahastot ryhmittäin paremmuusjärjestykseen ja jakaa sen perusteella niille tähdet. Paremmuusjärjestyksen ratkaisee rahaston pitkän aikavälin riskikorjattu tuotto. Kymmenen parhaan prosentin joukkoon sijoittuvat rahastot saavat viisi tähteä ja kymmenen huonoimman prosentin joukkoon sijoittuvat saavat yhden tähden. Arviointi tehdään kuukausittain.

Aktian rahastoissa korostuvat kehittyvien alueiden korko- ja valuuttainstrumentit, eurooppalaiset yrityslainat sekä pohjoismaiset osakkeet. Kaikki rahastot ovat aktiivisesti hoidettuja.

”Etenkin korkean epävarmuuden aikana, kuten esimerkiksi nyt koronakriisissä, aktiivinen salkunhoito yleensä nousee taas arvoonsa”, sanoo Siekkinen. ”Tuoreimpien tutkimustenkin mukaan parhaat salkunhoitajat tuottavat selvää lisäarvoa etenkin laskukausien aikana sekä kehittyvien maiden markkinoilla toimittaessa.”

Aktia voitti aiemmin tänä vuonna Morningstarin Suomen Awards 2020 -kilpailussa Vuoden korkovarainhoitaja -sarjan jo kuudennen kerran. Aktian korkovarainhoito on ollut säännöllisesti Morningstarin mittausten kärjessä jo vuodesta 2013 lähtien.

Aktia sai myös Refinitiv Lipper Fund Awards 2020 -vertailussa voiton Corporate Bond+ -rahastolla sarjassa "Bond EUR Global Corporates" luokassa "Best Fund Over Past 10 years". Rahastopalkinto jaettiin parhaan tuottokehityksen perusteella.

'

Morningstar on riippumatonta sijoitustutkimusta tuottava yritys, joka mm. julkaisee kuukausittain rahastojen reittauksia. Morningstar luokittelee rahastot niiden todellisen sisällön perusteella erityyppisiin ryhmiin esim. maantieteellisen alueen, sijoitustyylin ja sijoitussuuntauksen mukaan. Paremmuusjärjestys perustuu rahaston pitkän aikavälin riskikorjattuun tuottoon. Jokaisessa ryhmässä rahastot asetetaan paremmuusjärjestykseen ja niille annetaan 1–5 tähteä. Paras 10 % saa 5 tähteä ja heikoin 10 % saa 1 tähden. Vertailussa käytetään kaikkien rahastoyhtiöiden osalta kunkin rahaston eniten tähtiä saanutta rahasto-osuuslajia. Rahastolla tulee olla 3 vuoden tuottohistoria. Arviointi tehdään kuukausittain. Rahastojen historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Rahastojen arvo voi nousta tai laskea, ja asiakas voi menettää sijoittamansa varat osittain tai kokonaan. Aktian rahastoja hallinnoi Aktia Rahastoyhtiö Oy.

Lisätietoja:

Jetro Siekkinen, Aktia, sijoitustoiminnasta vastaava salkunhoitaja, puh. +358 10 247 6564

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti. Työllistämme noin 750 henkilöä eri puolella Suomea. Aktian hallinnoitavat asiakasvarat (AuM) 31.12.2019 olivat 9,9 miljardia euroa ja taseen arvo 9,7 miljardia euroa. Aktian osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (AKTIA). aktia.com

Alkuperäinen artikkeli