Etusivu » Talenom vahvistaa Ruotsin liiketoimintaansa laajentumalla Göteborgiin ja Malmöhön ostamalla pienasiakkaisiin keskittyneen Frivision AB:n osakekannan

Talenom vahvistaa Ruotsin liiketoimintaansa laajentumalla Göteborgiin ja Malmöhön ostamalla pienasiakkaisiin keskittyneen Frivision AB:n osakekannan

Logo.jpg

Talenom vahvistaa Ruotsin liiketoimintaansa laajentumalla Göteborgiin ja Malmöhön ostamalla pienasiakkaisiin keskittyneen Frivision AB:n osakekannan

Talenom Oyj, Pörssitiedote 1.9.2020 kello 11:50
Talenom vahvistaa Ruotsin liiketoimintaansa laajentumalla Göteborgiin ja Malmöhön ostamalla pienasiakkaisiin keskittyneen Frivision AB:n osakekannan

Talenom Oyj on sopinut ruotsalaisen tilitoimisto Frivision AB:n omistajien kanssa ostavansa sen koko osakekannan. Ostettava yhtiö tukee Talenomin strategista tavoitetta laajentaa liiketoimintaa pienasiakassegmenttiin. Samalla kauppa vahvistaa Talenomin asemaa Ruotsin markkinoilla myös uusilla paikkakunnilla Göteborgissa ja Malmössä. Osakekaupalla ei ole lyhyellä aikavälillä merkittävää vaikutusta Talenomin taloudelliseen asemaan ja tulevaisuudennäkymiin.

Tilitoimistopalveluja erityisesti pienasiakassegmentille tarjoava Frivision AB on auktorisoitu tilitoimisto, joka toimii Tukholmassa, Göteborgissa ja Malmössä 20 henkilön voimin. Frivision-konserniin kuuluu seitsemän emoyhtiö Frivision AB:n kokonaan omistamaa tytäryhtiötä. Konsernin liikevaihto oli 15,1 miljoonaa Ruotsin kruunua (1,4 miljoonaa euroa) 30.4.2020 päättyneellä tilikaudella, liikevaihdon kasvaessa 16,2 % vertailukaudesta. Tilikauden käyttökate (EBITDA) oli noin 60 000 Ruotsin kruunua (noin 6 000 euroa), eli 0,4 % liikevaihdosta.

Kauppahinta on 15,1 miljoonaa Ruotsin kruunua (1,4 miljoonaa euroa), josta 7,55 miljoonaa Ruotsin kruunua (0,7 miljoonaa euroa) maksetaan Frivisionin omistajille suunnatussa osakeannissa merkittävillä Talenom Oyj:n uusilla osakkeilla. Loppuosa kauppasummasta maksetaan käteisellä ja rahoitetaan Talenom Oyj:n likvideillä varoilla. Kauppahinnan lisäksi myyjällä on mahdollisuus enintään 6,4 miljoonan Ruotsin kruunun (0,6 miljoonan euron) lisäkauppahintaan ostettavalle liiketoiminnalle asetettujen taloudellisten tavoitteiden toteutuessa.

”Olen erittäin tyytyväinen saadessamme Frivisionin joukkueen vahvistamaan Ruotsin kasvuamme uusille paikkakunnille sekä tukemaan pienasiakassegmenttimme kehitystä, sillä nämä molemmat ovat meille strategisesti tärkeitä kehitysalueita. Ruotsin toimintojen kasvu mahdollistaa pian oman teknologiamme lokalisoinnin. Toivotamme Frivisionin henkilökunnan ja asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi Talenomille. Meitä molempia yhdistää vahvasti halu auttaa yrittäjiä ja tuottaa heille yrittämisen iloa. Jaamme samanlaisen vision tilitoimistoalan kehityksestä, minkä perustalle meidän on hyvä rakentaa yhteistä tulevaisuutta”, sanoo Talenomin toimitusjohtaja Otto-Pekka Huhtala.

”Frivisionin intohimona on aina ollut pienasiakaskonseptin kehittäminen tilitoimistoalalle segmentin erityispiirteet huomioiden. Olemme jo onnistuneetkin tässä mukavasti, mutta visiomme toteuttamiseksi ja kasvun kiihdyttämiseksi tarvitsemme alan parasta teknologiaa ja lisäresursseja. Talenomilla on näiden resurssien ohella sama näkemys pienasiakassegmentin tulevaisuudesta, ja siksi yrityskauppa oli juuri nyt luonteva ratkaisu”, kertoo Talenomin palveluksessa jatkava Frivisionin perustaja ja toimitusjohtaja Tobias Ryberg.

Kauppaan liittyvässä suunnatussa osakeannissa merkityt 83 362 uutta osaketta rekisteröidään kaupparekisteriin arviolta 3.9.2020. Talenom Oyj:n osakkeiden kokonaismäärä uusien osakkeiden rekisteröinnin jälkeen on 43 146 435 osaketta. Annettavien uusien osakkeiden määrä vastaa noin 0,19 % Talenom Oyj:n kaikista osakkeista ennen uusien osakkeiden antamista. Uudet osakkeet tuottavat osakkeenomistajan oikeudet niiden rekisteröintipäivästä lukien. Osakeannissa liikkeeseen lasketut osakkeet otetaan myöhemmin kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla.

TALENOM OYJ
HALLITUS

Lisätietoja:
Otto-Pekka Huhtala
toimitusjohtaja, Talenom Oyj
040 7038 554
otto-pekka.huhtala@talenom.fi

Talenom on vuonna 1972 perustettu tilitoimisto, joka tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman tilitoimistopalveluja sekä muita sen asiakkaiden liiketoimintaa tukevia asiantuntijapalveluja. Yhtiöllä on omaa ohjelmistokehitystä ja se tarjoaa tilitoimistoasiakkailleen sähköisen taloushallinnon työkaluja.

Talenom-konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 58,0 miljoonaa euroa, ja liikevaihto kasvoi vuoteen 2018 verrattuna 18,6 %. Talenomin kasvuhistoria on ollut vahva – liikevaihdon keskimääräinen vuosikasvu oli noin 15,7 % vuosina 2005–2019.

JAKELU:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.talenom.fi

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti