Etusivu » Tulosvaroitus: Valoe Oyj laskee vuoden 2020 taloudellista ohjeistustaan  

Tulosvaroitus: Valoe Oyj laskee vuoden 2020 taloudellista ohjeistustaan  

Tulosvaroitus: Valoe Oyj laskee vuoden 2020 taloudellista ohjeistustaan

Valoe Oyj Sisäpiiritieto 13.8.2020 klo 09.30

Valoe Oyj (”Yhtiö” tai ”Valoe”) laskee vuoden 2020 taloudellista ohjeistustaan. Valoe arvioi Valoe-konsernin liikevaihdon olevan vuonna 2020 noin 2,1 miljoonaa euroa (2019: 0,3 miljoonaa euroa). Yhtiö arvioi Valoe-konsernin operatiivisen kassavirran kääntyvän kuukausitasolla positiiviseksi vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana edellyttäen, että Covid-19 ei suoraan tai epäsuorasti edelleen lykkää Liettuan tehtaan aurinkokennojen massavalmistuksen käynnistymistä ja täysimittaisten toimitusten aloittamista.

Covid-19 pandemiaan liittyvät matkustusrajoitukset sekä pandemiasta johtuvat materiaalien ja palvelujen toimitusvaikeudet ovat hidastaneet Valoen paneelituotantoa ja ovat haitanneet ja edelleenkin haittaavat erityisesti aurinkokennojen valmistuksen käynnistymistä ja toimitusten aloittamista Valoen yhdysvaltalaiselle ja muille asiakkaille. Tämän hetkisen arvion mukaan toimitukset alkaisivat loka-marraskuussa 2020.

Valoe on aiemmin arvioinut, että Valoe-konsernin kassavirta kääntyy positiiviseksi jo Liettuan tehtaan ensimmäisen toimintavuoden 2020 aikana ja liikevaihtonsa vuonna 2020 olevan moninkertainen tilikauden 2018 liikevaihtoon (1.3 miljoonaa euroa) verrattuna edellyttäen, että olemassa olevat toimitussopimukset toteutuvat suunnitellusti ja että Covid-19 ei suoraan tai epäsuorasti lykkää Liettuan tehtaan valmistumista.

Mikkelissä 13. päivänä elokuuta 2020

Valoe Oyj

HALLITUS

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Iikka Savisalo, Valoe Oyj
p. 0405216082
email: iikka.savisalo@valoe.com

Jakelu:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.valoe.com

Valoen toimiala muodostuu uusiutuvaan energiaan, erityisesti aurinkosähköön, liittyvistä sovellutuksista. Valoe myy sen omaan teknologiaan pohjautuvaa automaattista aurinkosähkömodulien valmistustekniikkaa, modulien valmistuslinjoja, moduleita sekä modulien avainkomponentteja. Valoen pääkonttori on Mikkelissä.

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti