Etusivu » Saga Furs Oyj:n YT-neuvottelut päättyneet ja toiminnan uudelleenorganisointi käynnistyy

Saga Furs Oyj:n YT-neuvottelut päättyneet ja toiminnan uudelleenorganisointi käynnistyy

logo.jpg

Saga Furs Oyj:n YT-neuvottelut päättyneet ja toiminnan uudelleenorganisointi käynnistyy

Saga Furs Oyj, sisäpiiritiedote, 14.7.2020 klo 08.00

Saga Fursin 20.05.2020 käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Tavoitteena oli uudistaa organisaatiorakennetta ja tehostaa toimintaa. Neuvotteluiden tuloksena saavutettiin neuvotteluille asetettu kustannussäästötavoite ja päätökset vaikuttavat yli 30 henkilön työsuhteeseen koko konsernissa. Säästöt toteutuvat suurimmaksi osin tulevalla tilikaudella ja täysimääräisesti tilikaudella 2021-22.

Yritys keskittyy jatkossa neljään päätoimintaan, jotka ovat nahkojen keräily ja lajittelu, myynti ja markkinointi. Uusi organisaatiomalli on entistä tehokkaampi ja vastaa paremmin maailmanlaajuisesti merkittävästi pienenevää turkistuotantoa. Samalla yhtenäistetään toimintatapoja ja poistetaan päällekkäisiä vastuita.

”Maailmanlaajuisen koronaviruspandemian aiheuttamat muutokset kulutuskysyntään vaikuttivat tuntuvasti yrityksen liiketoimintaan kuluvalla kaudella”, sanoo toimitusjohtaja Magnus Ljung. ”Uskomme kuitenkin vakaasti vastuullisesti kasvatetun turkiksen kysyntään tulevaisuudessa. Nyt tehdyt organisaatiomuutokset auttavat meitä toimimaan tehostetummin ja fokusoimaan liiketoiminnan yrityksen ydinosaamiseen mikä kantaa meidät tämän kriisivaiheen yli.”

Neuvotteluiden piirissä olivat konsernin kaikki yhtiöt Suomessa, mutta säästöohjelma ja henkilöstöleikkaukset koskevat koko konsernia niin Suomessa kuin ulkomailla. Säästötoimien tuloksena, lomautukset mukaan lukien, saavutetaan yhteensä lähes 20 % säästöt henkilöstökustannuksissa. Tulevana tilikautena saavutetaan 2/3 suunnitelluista säästöistä.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Magnus Ljung, puh. 040 705 45 95

www.sagafurs.com

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti