Etusivu » Tuusulan asuntomessuilla esiteltävä Honka Huomen -hirsitalo suunniteltiin kaikille aisteille

Tuusulan asuntomessuilla esiteltävä Honka Huomen -hirsitalo suunniteltiin kaikille aisteille

logo.jpg

Tuusulan asuntomessuilla esiteltävä Honka Huomen -hirsitalo suunniteltiin kaikille aisteille

Tuusulan asuntomessuilla esiteltävä Honka Huomen -hirsitalo suunniteltiin kaikille aisteille

MEDIATIEDOTE 1.6.2020 klo 10.00

Hirsirakentamisen edelläkävijä Honkarakenne Oyj esittelee Tuusulan asuntomessuilla 2020 Honka Huomen -konseptitalon (kohde 41), joka aktiivisesti lisää asukkaidensa hyvinvointia. Honka Huomen -talossa terveelliset luonnonmateriaalit ja ekologinen hirsirakentaminen yhdistyvät asumisen laatua parantavaan älykkääseen talotekniikkaan ja kaikkia aisteja inspiroivaan taiteeseen! Talo tulee myyntiin kesällä 2020.

Honka Huomen -talomallisto suunniteltiin erityisesti kaupunkien pienille tonteille sopivaksi. Kompaktin L-muotoisen talon syliin jää oma pieni piha, jota suojaavat piharakennukset. Oleskelutilassa suuret lasiseinät kutsuvat ympäröivän maiseman sisään. Sisäpihan suuret lasiseinät kutsuvat ympäröivän maiseman sisään. Oleskelutilojen ja saunasiiven väliin jää inspiroiva vilvoitteluhuone, joka toimii esimerkiksi inspiroivana viherkeitaana, rauhallisena joogahuoneena tai lukunurkkauksena. Jokapäiväistä helppoutta tuovat järkevät tilaratkaisut, kuten vaatehuoneet makuuhuoneiden yhteydessä.

”Arki asettaa entistä suurempia vaatimuksia kodeillemme ja epävarma maailma korostaa kodin merkitystä entisestään. Halusimme luoda ekologisen ja terveen kodin, jossa on helppoa rentoutua ja palautua”, kertoo markkinointijohtaja Sanna Huovinen Honkarakenne Oyj:stä.

Hirsirakentamisen edut on tunnettu jo pitkään Honkarakenteella, joka on pitkään kehittänyt nykyaikaisia terveellisen ja ekologisen asumisen ratkaisuja. Yrityksen teettämässä Hyvinvointia edistävä koti -tutkimuksessa selvisi, että suomalaiset pitävät hirsitaloa terveyttä lisäävänä asumismuotona. Hirsitalossa asuvat rentoutuvat merkittävästi vaivattomammin kuin muissa talotyypeissä asuvat. (2020, n=1000, tutkimuksen tulokset liitteenä).

“Sisustuksen pääteema on hiljaisuus ja rauha. Valitsin sisustukseen luonnonmateriaaleja sekä turvallisia M1-päästöluokan materiaaleja ja suosin kotimaisia valmistajia. Terveelliseen hirsitaloon sopii Timberwisen kaunis lehtikuusiparketti, jolla on Allergia-, iho- ja astmaliiton myöntämä Allergiatunnus. Väriä sisustukseen tuovat Puustellin mustikansininen keittiö ja Katja Hyytiälän taide,” kertoo sisustussuunnittelija Maru Hautala.

Messutalon kaikki rakennusmateriaalit ovat joko luonnonmateriaaleja tai turvallisia M1-päästöluokan materiaaleja. Puhtaan sisäilman takaavat rakenteiden kosteusturvallisuutta reaaliaikaisesti mittaavat langattomat kosteusanturit sekä lämmitystä ja ilmanvaihtoa älykkäästi ohjaava talotekniikkajärjestelmä. Katolla ahkeroivat aurinkopaneelit ja pihalla on sähköauton latauspiste.

Talo on varustettu Schneider Electric Oy:n Wiser Home – älykotijärjestelmällä, jolla voidaan helposti ohjata lämmitystä, valaistusta sekä äänimaailmaa. Älykäs lämmityksen ohjaus säästää energiakustannuksia ja etukäteen luoduilla valaistus- ja äänitiloilla voidaan lisätä asumisviihtyvyyttä.

Taiteilija Kreetta Järvenpää toteuttaa taloon monikerroksisen viherinstallaation, joka esitellään messujen median ennakkoretkellä 2.6.2020.

Talon äänimaailma toteutetaan yhteistyössä Genelecin kanssa. Luonnon äänistä ja vuodenajan vaihteluista inspiroituneen äänimaailman suunnittelee Aki Päivärinne Granlundilta. Päivärinne on suunnitellut mm. Metsä / Skogen -myymälän sekä Helsinki-Vantaa lentokentälle toteutetun Aukion äänimaailman. Ääniteos esitellään messujen avajaispäivänä 3.8.2020.

Tuusulan Asuntomessuilla nähdään tänä kesänä kaksi Honkarakenteen messutaloa, hyvän elämän hirsikoti Honka Huomen (41) ja yhteisöllinen kokonaisuus Villa Mikael ja Villa Sanni (6a ja 6b). Villa Mikael on raitiovaunuonnettomuudessa vakavasti vammautuneelle Mikael Turtiaiselle rakennettu aidosti esteetön koti ja Villa Sanniin muuttaa Mikaelin henkilökohtainen avustaja Sanni puolisoineen.

Honkarakenne Oyj valmistaa Honka®-tuotemerkillään laadukkaita, terveellisiä ja ekologisia omakotitaloja, vapaa-ajan asuntoja ja julkisia rakennuksia suomalaisesta massiivipuusta. Yhtiö on toimittanut 85 000 rakennusta yli 50 maahan. Talopaketit valmistetaan Suomessa, yhtiön oma tehdas sijaitsee Karstulassa. Vuonna 2019 Honkarakenne-konsernin liikevaihto oli 47,5 miljoonaa euroa, josta viennin osuus oli 34 %. www.honka.fi

Lisätiedot:

Sanna Huovinen, markkinointijohtaja, Honkarakenne Oyj, 040 1978 707, sanna.huovinen@honka.com

Tutkimustulokset, kuvat ja tiedot asuntomessukohteista: https://drive.google.com/drive/folders/1uwC2bnRV8AyL6BRq66sQGUB3Sf6oNinR?usp=sharing

Honka Huomen, kohde 41

 • Talotyyppi: Omakotitalo
 • Huoneistoala: 121 m2
 • Huoneiden lukumäärä: 4h + k + s
 • Kerrosluku: 1
 • Arkkitehtisuunnittelu ja rakennesuunnittelu: Honkarakenne
 • Pääsuunnittelija: Anne Mäkinen
 • Sisustussuunnittelija: Maru Hautala
 • Lämmitysjärjestelmä: Ilma-vesilämpöpumppu, vesikiertoinen lattialämmitys ja aurinkopaneeli
 • Seinärakenne: Honkararakenne Oyj painumaton hirsi FXL 204*260 mm
 • Julkisivun sävy: Tikkurila Paneeli-Ässä, täyshimmeä sävy 3439
 • Sisäseinien sävy: Tikkurila Paneeli-Ässä 3439 Villa
 • Katon sävy: Tikkurila pro grey 1910
 • Energiatehokkuusluokka: B
 • E-luku: 86 kWhE/m2 (raja-arvo A-luokkaan 85 kWhE/m2, vuosi)
 • Älykotijärjestelmä: Wiser Home -talotekniikkajärjestelmä, Schneider Electric Oy
 • Äänentoisto: Genelec
 • Kiintokalusteet: Puustelli
 • Rakenteiden kosteusseuranta: Wiiste Oy
 • Terassi, aita ja sauna: Lunawood
 • Laatat: Laattaleevi

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti