Etusivu » INVESTORS HOUSEN KYSELY: VUOKRAUKSESSA PAINOTTUVAT VUOKRAN MÄÄRÄ JA SIJAINTI – YHTEISTILOILLA JA ENERGIATEHOKKUUDELLA ODOTETTUA VÄHEMMÄN MERKITYSTÄ

INVESTORS HOUSEN KYSELY: VUOKRAUKSESSA PAINOTTUVAT VUOKRAN MÄÄRÄ JA SIJAINTI – YHTEISTILOILLA JA ENERGIATEHOKKUUDELLA ODOTETTUA VÄHEMMÄN MERKITYSTÄ

INVESTORS HOUSEN KYSELY: VUOKRAUKSESSA PAINOTTUVAT VUOKRAN MÄÄRÄ JA SIJAINTI – YHTEISTILOILLA JA ENERGIATEHOKKUUDELLA ODOTETTUA VÄHEMMÄN MERKITYSTÄ

Investors House Oyj

Lehdistötiedote 1.6.2020 klo 8.20

INVESTORS HOUSEN KYSELY: VUOKRAUKSESSA PAINOTTUVAT VUOKRAN MÄÄRÄ JA SIJAINTI – YHTEISTILOILLA JA ENERGIATEHOKKUUDELLA ODOTETTUA VÄHEMMÄN MERKITYSTÄ

Investors House Kiinteistövarallisuudenhoito selvitti vuokralaisten päätöskriteerejä heidän valitessaan asuntoa. Kyselyyn eri tekijöiden tärkeydestä vuokraustilanteessa vastasi 23 OVV Asuntopalvelut -ketjun vuokravälittäjää, jotka tekevät vuosittain noin 4.500 vuokrasopimusta.

Selvityksen mukaan ylivertaisesti tärkeimmät vuokrauspäätökseen vaikuttavat tekijät ovat vuokran suuruus (9,2) ja asunnon sijainti (9,0). Vähiten merkitystä on maksullisilla yhteistiloilla (2,2) energiatehokkuudella (2,4) ja ilmaisilla yhteistiloilla (3,8). Käytetyssä asteikossa 10 on ratkaisevan tärkeä ja 1 ei lainkaan merkitystä.

”Selvityksen tulos on osin yllättävä. Energiatehokkuudesta ja yhteisöllisyydestä puhutaan paljon. Näyttäsi kuitenkin, että vuokralaiset eivät niitä juurikaan arvosta tehdessään vuokrauspäätöksiä. Perinteiset asunnon sijainti ja vuokran määrä ovat ylivertaisen tärkeät valintaperusteet.”, sanoo Investors Housen Kiinteistövarallisuudenhoidosta vastaava johtaja Marita Polvi-Lohikoski.

Investors House Kiinteistövarallisuudenhoito palvelee yritys- ja yksityisasiakkaita. Palvelut muodostuvat kiinteistöjohtamisesta, transaktiopalveluista sekä isännöinnistä, taloushallinnosta sekä vuokravälityksestä. Asuntovuokrausta ja Kokonaispalvelua Investors Housen Kiinteistövarallisuudenhoidon yksikössä tekee franchise-yrittäjyyteen perustuva OVV -ketju 12 paikkakunnalla. ’’Palvelemme noin sataa yritysasiakasta ja noin 10.000 yksityisasiakasta koko Suomessa 50 hengen voimin. Tarjoamme keskusyksiköstämme kokonaispalvelun yrityksille ja yhteisöille’’, sanoo Polvi-Lohikoski.

Helsinki 1.6.2020

Investors House Oyj

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Marita Polvi-Lohikoski, Investors House Kiinteistövarallisuudenhoito Oy,
puh 044 231 8648
Jakelu: Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.investorshouse.fi

Liite: Vuokra-asunnon valinnan kriteerit – yhteenveto tuloksista

Investors House on kiinteistöalan aktiivinen sijoitusyhtiö, joka toimii kiinteistöliiketoiminnan koko arvoketjussa aina tontin hankinnasta ja hankekehityksestä omistamisen ja vuokrauksen kautta kiinteistövarallisuuden hoitoon ja kiinteistörahastojen hallinnointiin. Liiketoimintamalli tarjoaa useita arvonluonnin mahdollisuuksia ja vakaata tuottoa. Omistaja-arvon kasvattaminen on yhtiön keskeinen tavoite.

Liite

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti