Etusivu » Kemira ja UPM-Kymmene Oyj ovat solmineet valkaisukemikaalien pitkäaikaisen jatkosopimuksen Uruguayssa

Kemira ja UPM-Kymmene Oyj ovat solmineet valkaisukemikaalien pitkäaikaisen jatkosopimuksen Uruguayssa

Kemira ja UPM-Kymmene Oyj ovat solmineet valkaisukemikaalien pitkäaikaisen jatkosopimuksen Uruguayssa

Kemira ja UPM-Kymmene Oyj ovat solmineet valkaisukemikaalien pitkäaikaisen jatkosopimuksen Uruguayssa

Kemira on allekirjoittanut UPM-Kymmene Oyj:n kanssa pitkäaikaisen sopimuksen, jolla yhtiön nykyistä valkaisukemikaalien toimitussopimusta Uruguayssa jatketaan edellyttäen, että tarvittava ympäristölupa saadaan. Uusi sopimus kattaa kapasiteetin, jolla tuetaan nykyistä sellutehdasta Fray Bentosissa sekä UPM:n uutta 2,1 miljoonan tonnin sellutehdasta, jota rakennetaan parhaillaan Paso de los Torosiin.

Kemiran valkaisukemikaalituotantolaitoksiin tehtävän investoinnin odotetaan olevan kokonaisuudessaan noin 30 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ja ne ovat osa UPM:n Fray Bentosin tehtaan yhteydessä olevaa kemikaalien tuotantolaitosta (niin sanottua Chemical Islandia). Investoinneilla lisätään sekä natriumkloraatin että vetyperoksidin tuotantokapasiteettia. Vuonna 2007 käyttöön otettu Chemical Island oli aikanaan ensimmäinen laatuaan. Sen toiminnan tehokkuuden ja ympäristövastuullisuuden taso on ollut jatkuvasti erinomainen. Tätä korkeaa tasoa pidetään yllä tekemällä lisäinvestointeja uuteen huipputeknologiaan.

Pulp & Paper -liiketoiminta-alueen johtaja Kim Poulsen: ”Sopimuksen jatkaminen ja lisäinvestoinnit kumppanuuteen Uruguayssa kertovat pitkäaikaisesta sitoutumisestamme näihin erittäin tärkeisiin markkinoihin. Keskeinen osa Kemiran strategiaa on kasvaa sellu- ja valkaisupuolella, missä meillä on vahvaa maailmanlaajuista asiantuntemusta. Autamme asiakkaitamme tuottamaan entistä vahvempaa, kirkkaampaa ja puhtaampaa sellua.”

Lisätietoja

Kim Poulsen
Johtaja, Pulp & Paper -segmentti
+1 6788194580, kim.poulsen (a) kemira.com

Kemira on globaali kemianyhtiö, joka palvelee asiakkaita runsaasti vettä käyttävillä teollisuudenaloilla. Kilpailuetumme perustuu asiakkaiden prosessi- ja resurssitehokkuutta sekä laatua parhaiten tukeviin tuotteisiin ja asiantuntemukseen. Keskitymme massa- ja paperi-, öljy- ja kaasuteollisuuteen sekä veden käsittelyyn. Vuonna 2019 Kemiran liikevaihto oli noin 2,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä yli 5 000. Kemiran osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.kemira.fi

Alkuperäinen artikkeli

Jätä kommentti