Etusivu » Raision sopimusviljelijöiltä ruis Vaasan Ruispaloihin

Raision sopimusviljelijöiltä ruis Vaasan Ruispaloihin

Raision sopimusviljelijöiltä ruis Vaasan Ruispaloihin

Julkaistu: 2017-01-19 07:30:05 CET
Raisio
Lehdistötiedote
Raision sopimusviljelijöiltä ruis Vaasan Ruispaloihin

Raisio Oyj, Lehdistötiedote 19.1.2017

RAISION SOPIMUSVILJELIJÖILTÄ RUIS VAASAN RUISPALOIHIN

Raisio ja Vaasan käynnistävät yhteistyön suomalaisen rukiin sopimusviljelyttämisessä. Vaasan Ruispalat leivotaan jatkossa kotimaisesta rukiista. Raision sopimusviljelijöillä on nyt mahdollisuus tehdä rukiista erillissopimus, jolloin Raisio valmistaa heidän viljastaan ruisjauhoa Vaasan Ruispaloihin.

Raision ja Vaasanin uuden sopimusviljely-yhteistyön ansiosta Vaasan Ruispaloissa käytettävä ruis tulee olemaan täysin kotimaista. Yhteistyön tavoitteena on turvata rukiin viljelyn jatkuvuus Suomessa sekä vahvistaa ruisketjua pellolta pöytään. Tiivis yhteistyö viljelijän, ruismyllyn ja leipomon kesken parantaa entisestään toiminnan tehokkuutta sekä mahdollistaa laadukkaan, maukkaan ja jäljitettävän ruisleivän.

– Raisio on lisännyt viime vuosina kotimaisen rukiin jalostamista merkittävästi. Jatkossa jalostamme noin neljäsosan suomalaisesta rukiista Nokian myllyllämme. Vaasan Ruispalat on Suomen suosituin ruisleipä, joten on hienoa olla mukana edistämässä sen kotimaisuutta. Ruis on tärkeä raaka-aine myös Raision omissa brändituotteissa, kuten Sunnuntai-jauhoissa ja Nalle-puuroissa, Minna Oravuo sanoo.

Raisio hankkii viljan suoraan viljelijöiltä ilman välikäsiä. Raisio tekee viljelijöiden kanssa ruissopimuksia, joiden kautta hankittu ruis käytetään juuri Vaasan Ruispalojen valmistukseen.

– Viljelijä saa rukiin erillissopimuksesta lisäkorvauksen, jonka suuruus vaihtelee toimitusajankohdan mukaan. Erikoishintaisia sopimuksia on saatavilla vain kiintiöidylle ruismäärälle, joten kiinnostuneiden kannattaa olla pian yhteydessä Raisioagroon, Raimo Rantanen kannustaa.

– Haluamme vastata suomalaisten ruisleivänystävien toiveisiin kotimaisen rukiin käyttämisestä tuotteissamme ja omalta osaltamme edistää meille tärkeän ruisviljelyn elinvoimaisuutta Suomessa. Olemmekin erittäin iloisia siitä, että voimme jatkossa tarjota suomalaisille 100-prosenttisesti kotimaisesta rukiista leivotun Vaasan Ruispalat -tuotteen, sanoo Thomas Isaksson, Vaasan Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:
Ravintoraisio, viljapäällikkö Minna Oravuo, puh. 044 371 2718,
minna.oravuo(at)raisio.com
Raisioagro, hankintapäällikkö Raimo Rantanen, puh. 0500 228 652,
raimo.rantanen(at)raisio.com
Vaasan Oy, viestintäpäällikkö Mira Perander, puh. 050 560 3327,
mira.perander(at)vaasan.com

Raisio Oyj

Raisio on kansainvälinen kasvipohjaisen ravinnon erityisosaaja. Raision toiminnot on jaettu kahteen yksikköön: Brändit ja Raisioagro. Konsernin päämarkkina-alueet ovat Suomi, Iso-Britannia, Tšekki, Venäjä ja Puola. Kolesterolia alentavien Benecol-tuotteiden markkinat ovat maailmanlaajuiset. Raisio Oyj:n osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli 521 miljoonaa euroa ja liiketulos ilman kertaeriä 51,7 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 1400 henkilöä. Raision parhaiten tunnettuja brändejä ovat Benecol, Benemilk, Elovena, Fox’s ja Poppets. Benemilk-rehut maidontuotantoon ja Benecol kolesterolin alentamiseen ovat Raision huippuinnovaatioita. Lisätietoja Raisiosta löytyy osoitteesta www.raisio.com

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti