Etusivu » Posti: Muutos raportoitavissa segmenteissä ja postimerkkien tuloutusperiaatteessa

Posti: Muutos raportoitavissa segmenteissä ja postimerkkien tuloutusperiaatteessa

Posti: Muutos raportoitavissa segmenteissä ja postimerkkien tuloutusperiaatteessa

Julkaistu: 2017-01-24 09:13:24 CET
Posti Group Corporation
Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot
Posti: Muutos raportoitavissa segmenteissä ja postimerkkien tuloutusperiaatteessa
POSTI GROUP OYJ, PÖRSSITIEDOTE 24.1.2017 KLO 10.00

Helsinki, 2017-01-24 09:13 CET (GLOBE NEWSWIRE) — Posti Group Oyj on muuttanut raportoitavia segmenttejään ja ennakkoon maksettujen palveluiden tuloutusperiaatteita vuoden 2016 viimeisestä neljänneksestä alkaen.

Segmenttiraportoinnin muutokset

Postipalveluiden ja Paketti- ja logistiikkapalveluiden toimintasegmentit on yhdistetty yhdeksi raportoitavaksi segmentiksi, jonka nimi on Posti-, paketti- ja logistiikkapalvelut. Yhtiö raportoi tuloksen vuoden 2016 viimeisestä neljänneksestä alkaen seuraavien raportoitavien segmenttien mukaan: Posti-, paketti- ja logistiikkapalvelut, Itella Venäjä ja OpusCapita. Tämän lisäksi yhtiö raportoi Posti-, paketti- ja logistiikkapalvelut -segmentistä liikevaihdon seuraavilta liiketoiminta-alueilta: kirje- ja markkinointipalvelut, pakettipalvelut, lehtipalvelut ja logistiikkapalvelut. Posti raportoi jatkossa myös uudet taloudelliset tunnusluvut, käyttökate ja oikaistu käyttökate.

Uudella raportoitavalla segmentillä on pääosin yhteiset operatiiviset toiminnot, kuten tuotanto, palvelupisteverkosto ja asiakaspalvelu. Nämä muodostavat suurimman osan yhdistetyn segmentin kustannuksista. Yhdistetyt toimintasegmentit ovat samankaltaisia taloudellisilta ominaispiirteiltään, palveluiltaan, tuotantoprosesseiltaan sekä asiakkailtaan ja jakelukanaviltaan.

Samassa yhteydessä konserni on muuttanut konsernin tukitoimintojen kohdistamisperiaatteita siten, että tukitoimintojen kustannuksia on kohdistettu aiempaa enemmän liiketoiminnoille ja raportoitaville segmenteille.

Postimerkkien tuloutusperiaatteen muutos

Osana uuden IFRS-tuloutusstandardin käyttöönoton valmisteluprojektia Posti on tarkentanut konsernin menetelmää postimerkkien ja muiden ennakkoon maksettujen palveluiden liikevaihdon tuloutuksessa. Ennakkoon maksettujen palveluiden, jotka sisältävät postimerkit, postimaksukoneen sekä ennakkoon maksetut postimaksun sisältävät kirjekuoret, liikevaihto tuloutetaan uudella tuloutusmenetelmällä vasta niiden arvioidun käytön perusteella. Aiemmin liikevaihto näistä tuotteista on tuloutettu silloin, kun ne on myyty asiakkaille.

Arvioitu käyttö perustuu tilastolliseen malliin, joka ottaa huomioon historialliset myynti- ja käyttövolyymit sekä hinnanmuutokset. Raportointipäivän jälkeen suoritettavista palveluista on jaksotettu tulouttamatonta myyntiä vastaava velka taseeseen. Velka esitetään tilinpäätöksessä jaettuna lyhytaikaiseen ja pitkäaikaiseen osuuteen.

Tuloutusperiaatteen muutoksen vaikutukset konsernin tuloslaskelmiin, taseisiin ja rahavirtalaskelmiin sekä muutettu taloudellinen informaatio segmenteittäin ja keskeiset tunnusluvut tilikausilta 2014-2015 ja Q1-Q3/2016 on esitetty tämän tiedotteen liitteenä IAS 8 ”Tilinpäätöksen laatimisperiaatteet, kirjanpidollisten arvioiden muutokset ja virheet” -vaatimusten mukaisesti. Muutokset esitetään takautuvasti 1.1.2014 alkaen pidemmän aikavälin vertailukelpoisuuden lisäämiseksi.

Lisätietoja

Postin MediaDesk: puh. 020 452 3366

(ma-pe klo 9.00-16.30)

Posti Group on ensisijainen valintasi postin, logistiikan ja verkkokaupan palveluissa. Huolehdimme kaupankäynnin ja arjen sujuvuudesta 10 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2015 oli 1 650 miljoonaa euroa. Palvelemme asiakkaitamme Suomessa Posti-nimellä ja muissa maissa Itella-nimellä noin 22 000 ammattilaisen voimin. Kaikki palvelumme Suomessa ovat hiilineutraaleja. www.posti.com.

Liitteet:
Posti-Group-Oikaistut-vertailutiedot-2014-Q32016.pdf

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti