Etusivu » Omistusjärjestely Biohit Oyj:n kiinalaisessa yhteisyrityksessä – vuoden 2017 liiketulos voitolliseksi

Omistusjärjestely Biohit Oyj:n kiinalaisessa yhteisyrityksessä – vuoden 2017 liiketulos voitolliseksi

Omistusjärjestely Biohit Oyj:n kiinalaisessa yhteisyrityksessä – vuoden 2017 liiketulos voitolliseksi

Julkaistu: 2017-01-02 08:30:00 CET
Biohit Oyj
Pörssitiedote
Omistusjärjestely Biohit Oyj:n kiinalaisessa yhteisyrityksessä – vuoden 2017 liiketulos voitolliseksi

Biohit Oyj pörssitiedote 2.1.2017 klo 09:30 paikallista aikaa (EEST)

Biohit Oyj on allekirjoittanut Anhui Wisdom-Win Investment Co. Ltd:n kanssa Kiinan Hefeissä toimivan yhteisyrityksen Biohit HealthCare (Hefei) Co. Ltd:n osakkeenomistajien valtuutuksella päätöksen, joka koskee yhteisyrityksen osakepääoman alentamista Biohitin omistusosuuden verran. Biohit Oyj omistaa yhtiöstä 40 prosenttia, ja sopimus koskee koko osakekannasta luopumista. Transaktion seurauksena Biohit Oyj arvioi vuoden 2017 liiketuloksen kääntyvän selvästi voitolliseksi. Yhtiö ei edelleenkään anna tulosohjeistusta jatkuvan liiketoiminnan osalta.

Osakepääoman alentamisen yhteydessä Biohit Oyj on solminut Biohit HealthCare (Hefei) Co. Ltd:n kanssa lisenssi- ja jakelusopimuksen, jonka myötä Biohit HealthCare (Hefei) Co. Ltd saa oikeudet valmistaa ja myydä GastroPanel®-tuotetta Kiinassa, Macaossa ja Hong Kongissa sekä käyttää Biohit Oyj:n tavaramerkkejä. Vastineeksi oikeuksista Biohit Oyj saa lisenssimaksun, joka lasketaan Biohit HealthCare (Hefei) Co. Ltd:n GastroPanel®-tuotteiden nettomyynnistä sopimuksen voimassaolon ajan. Biohit Oyj myy jakelusopimuksen mukaisesti yksinoikeudella Biohit HealthCare (Hefei) Co. Ltd:lle myös GastroPanel®-tuotteiden valmistukseen vaadittavat raaka-aineet. Lisenssi- ja jakelusopimus on voimassa vähintään 15 vuotta.

Transaktio edellyttää viranomaishyväksyntää, ja sen odotetaan valmistuvan vuoden 2017 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Transaktion seurauksena immateriaalioikeudet, jotka investoitiin Kiinan liiketoiminnan pohjana yhteisyritykseen, palautuvat Biohit Oyj:n taseeseen, josta kirjataan vuoden 2017 ensimmäiselle vuosipuoliskolle noin 7,1 miljoonaa euron suuruinen tuotto. Tämän lisäksi transaktiosta saadaan osuus käteismaksuna, joka tiedotepäivän CNY-kurssilla laskettuna vastaa noin 1,8 miljoonaa euroa. Transaktio tuloutetaan, kun viranomaishyväksyntä on toteutunut, odotettavasti vuoden 2017 ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Arvioitu tulosvaikutus marraskuun lopun luvuilla on yhteensä 8,9 miljoonaa euroa ja vaikuttaa toteuduttuaan liikevoiton vertailukelpoisuuteen. Lopullinen luku tarkentuu kaupan varmistumisen yhteydessä. Transaktion toteuduttua Biohit HealthCare (Hefei) Co. Ltd ei ole enää Biohit Oyj:n yhteisyritys, eikä sitä myöskään yhdistellä konsernin taseeseen.

Toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj: “Olemme saattaneet yhteistyössä partnerimme kanssa Biohit HealthCare (Hefei) Co. Ltd:n tilanteeseen, missä tuotteet ovat rekisteröity ja tuotantolaitos saanut viranomaishyväksynnän. Nyt on operaation kaupallisen vaiheen aika. Kaupan myötä vapaudumme merkittäviltä pääomitustarpeilta, joita vaaditaan kasvuun Kiinan markkinoilla. Samalla siirrymme yhteisyrityksestä lisenssipohjaiseen ansaintamalliin, johon sisältyy aiempaa vähemmän liiketoimintariskejä. Sopimus on looginen askel tällä polulla, joka vahvistaa konsernin tasetta, mutta pitää kuitenkin Kiinan GastroPanel®-liiketoiminnasta odotettavan tuloksen vastaavalla tasolla kuin mitä se olisi ollut ilman omistusjärjestelyä.”

General Manager Liu Feng, Biohit HealthCare (Hefei) Co. Ltd: ”GastroPanelin® myynti on lähtenyt käyntiin hyvin ja tuotteen kysyntä on kasvanut jatkuvasti. Järjestely mahdollistaa entistä joustavamman jatkoinvestoimisen yritykseen ja sen tuotantokapasiteettiin. Sen avulla voidaan myös hyödyntää paremmin valtiontukia ja saada aikaan entistä nopeampaa kasvua.”

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj
puh. +358 9 773 861
investor.relations@biohit.fi
www.biohit.fi

Biohit lyhyesti

Biohit Oyj on globaaleilla markkinoilla toimiva suomalainen bioteknologiayritys. Biohitin missio on ”Innovating for Health” – tuotamme innovatiivisia tuotteita ja palveluita edistämään tutkimusta ja varhaista diagnostiikkaa. Biohitin pääkonttori on Helsingissä, ja tytäryhtiöt sijaitsevat Italiassa ja Iso-Britanniassa. Biohitin B-sarjan osakkeet (BIOBV) noteerataan Nasdaq Helsingin Small cap /Terveydenhuolto-ryhmässä. www.biohit.fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti