Etusivu » Fortum saattoi päätökseen kolmen tuulivoimaprojektin oston Nordkraftilta

Fortum saattoi päätökseen kolmen tuulivoimaprojektin oston Nordkraftilta

Fortum saattoi päätökseen kolmen tuulivoimaprojektin oston Nordkraftilta

Julkaistu: 2017-01-05 12:35:25 CET
Fortum
Sijoittajauutiset
Fortum saattoi päätökseen kolmen tuulivoimaprojektin oston Nordkraftilta

FORTUM OYJ SIJOITTAJAUUTINEN 5.1.2017 klo 13.35

Fortum on tänään saattanut päätökseen kolmen tuulivoimaprojektin oston norjalaiselta Nordkraftilta.

Kauppa sisältää toiminnassa olevan Nygårdsfjelletin tuulipuiston sekä täysin luvitetut Ånstadblåheian ja Sørfjordin projektit. Fortum valmistelee Ånstadblåheian ja Sørfjordin projektien rakennuttamista ja arvioi niiden valmistuvan 2018 ja 2019. Toteutuessaan näiden kolmen tuulipuiston kokonaiskapasiteetti olisi noin 170 MW.

Fortum tiedotti ostosta 8.11.2016.

Fortum Oyj

Sophie Jolly
Sijoittajasuhde- ja talousviestintäjohtaja

Lisätietoja:

Philippe Stohr, Vice President, Wind, Fortum, puh. +33 6 3039 8223

Jakelu:

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.fortum.com/fi

Nygårdsfjellet, Ånstadblåheia ja Sørfjord tuulipuistot

Kaikki kolme tuulipuistoa sijaitsevat Pohjois-Norjassa. Projektit on käynnistänyt Nordkraft-konserni, joka myös omistaa projektit lukuun ottamatta Vesterålskraft AS:n omistamaa noin 9,5 prosentin vähemmistöosuutta Ånstadblåheia-projektista.

Kapasiteetti Käyttöönotto

Nygårdsfjellet 32 MW 2006 ja 2011
Ånstadblåheia noin 50 MW 2018 (arvio)
Sørfjord noin 90 MW 2019 (arvio)

Nordkraft

Nordkraft AS on vertikaalisesti integroitu vesivoima- (kehitys, rakentaminen ja tuotanto), sähkönjakelu- ja sähkönmyyntiyhtiö. Yhtiön omistavat Narvikin kunta (50,01 %), Troms Kraft (33,33 %) ja Hålogaland Kraft (16,16 %).

Fortum

Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Jo 64 % sähköntuotannostamme on CO2 päästötöntä. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. www.fortum.com/fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti