Etusivu » Componenta Oyj: Nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle

Componenta Oyj: Nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle

Componenta Oyj: Nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle

Julkaistu: 2017-01-31 10:00:00 CET
Componenta Oyj
Muut pörssin sääntöjen nojalla julkistettavat tiedot
Componenta Oyj: Nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle

Componenta Oyj Pörssitiedote 31.1.2017 klo 11.00

Ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle

Componenta Oyj:n nimitystoimikunta ehdottaa vuoden 2017 varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallitukseen valitaan neljä jäsentä. Nimitystoimikunta ehdottaa, että nykyisen hallituksen jäsenet Olli Isotalo ja Tommi Salunen valitaan uudelleen hallituksen jäseniksi ja että Petteri Walldén ja Anne Leskelä valitaan hallitukseen uusina jäseninä. Componentan hallituksen puheenjohtaja Matti Ruotsala, varapuheenjohtaja Olavi Huhtala ja hallituksen jäsenet Riitta Palomäki ja Perttu Louhiluoto ovat ilmoittaneet Componentan nimitystoimikunnalle, etteivät he ole käytettävissä uudelleenvalintaa varten.

Kaikki ehdotetut henkilöt ovat riippumattomia yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista ja he ovat antaneet suostumuksensa tehtävään. Nimitystoimikunta on ehdotusta tehdessään ottanut huomioon yhtiön hallituksen monimuotoisuuspolitiikan. Hallitukseen ehdotetuilla henkilöillä on monipuolista osaamista kansainvälisesti toimivien yritysten liiketoiminnasta ja kehittämisestä. He edustavat kumpaakin sukupuolta, heillä on toimialatuntemusta ja heidän osaamisensa ja kokemuksensa liiketoiminnan eri osa-alueilta (mukaan lukien tuotanto, myynti, rahoitus, taloushallinto) täydentävät toisiaan ja kattavat teollisuus- ja pörssiyrityksen keskeiset toiminnot.

Componentan nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen jäsenille, jotka valitaan vuoden 2018 varsinaiseen yhtiökokoukseen kestävälle toimikaudelle, maksetaan vuosipalkkiot seuraavasti: hallituksen puheenjohtajalle 50 000 euroa ja hallituksen jäsenille 25 000 euroa. Mikäli hallitus päättää perustaa hallituksen alaisia valiokuntia, maksetaan valiokuntien jäsenille vuosipalkkiona 5 000 euroa. Hallituksen jäsenten matkakulut korvataan yhtiön matkustussäännön mukaisesti.

Ehdotetut uudet hallituksen jäsenet

Petteri Walldén toimii muun muassa hallituksen puheenjohtajana Nokian Renkaat Oyj:ssä, hallituksen varapuheenjohtajana Tikkurila Oyj:ssä ja hallituksen jäsenenä Kuusakoski Group Oy:ssä. Aikaisemmin hän on työskennellyt esimerkiksi Alteams Oy:n, Onninen Oy:n ja Ensto Oy:n toimitusjohtajana.

Anne Leskelä työskentelee talous- ja IR-johtajana Nokian Renkaat Oyj:ssä. Aikaisemmin hän on työskennellyt eri talous- ja rahoitustehtävissä Nokian Renkaiden lisäksi Suomen Säästöpankki Oy:ssä.

Nimitystoimikunta

Componentan nimitystoimikunnan muodostavat Erkki Etola, osakkeenomistajat Etra Capital Oy ja Tiiviste-Group Oy, Mikko Mursula, osakkeenomistaja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Timo Sallinen, osakkeenomistaja Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma. Lisäksi Componentan hallituksen puheenjohtaja Matti Ruotsala toimii nimitystoimikunnan asiantuntijajäsenenä. Nimitystoimikunnan puheenjohtaja on Timo Sallinen.

Helsinki 31. tammikuuta 2017

COMPONENTA OYJ

Harri Suutari
toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Timo Sallinen
nimitystoimikunnan puheenjohtaja
Puh. 010 244 7645

Componenta on kansainvälisesti toimiva metalliteollisuuden konserni, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Turkissa ja Ruotsissa. Componentan liikevaihto vuonna 2015 oli 495 miljoonaa euroa ja sen osake listataan Nasdaq Helsingissä. Yhtiö työllistää noin 3 500 henkilöä. Componenta toimittaa valettuja ja koneistettuja komponentteja sekä niistä koostuvia vaativia kokonaisratkaisuja asiakkailleen, jotka ovat globaaleja ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajia.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti