Etusivu » GastroPanel®-tutkimukseen voidaan nyt lähettää kokoverinäyte

GastroPanel®-tutkimukseen voidaan nyt lähettää kokoverinäyte

GastroPanel®-tutkimukseen voidaan nyt lähettää kokoverinäyte

Julkaistu: 2016-12-19 08:30:00 CET
Biohit Oyj
Lehdistötiedote
GastroPanel®-tutkimukseen voidaan nyt lähettää kokoverinäyte

Biohit Oyj lehdistötiedote 19.12.2016 klo 09:30 paikallista aikaa (EET)

Biohit Oyj:n GastroPanel®-tutkimus on lajissaan ainutlaatuinen ja markkinoiden täydellisin testi osoittamaan helikobakteeri-infektion oireettomilla ja oireisilla henkilöillä, sekä seulontatestinä mahasyövän ja B12-vitamiinin imeytymishäiriön riskien löytämiseksi.

GastroPanel® löytää paitsi helikobakteerin (Helicobacter pylori) myös tämän bakteerin tai autoimmuunitaudin aiheuttaman atrofisen gastriitin eli mahalaukun limakalvon vaurion ja siitä johtuvan toimintahäiriön, jotka molemmat ovat mahasyövän tärkeimpiä riskitekijöitä (1,2). GastroPanel®-tutkimuksella ei ole muiden helikobakteeritestien, kuten 13C ureahengitystestin ja ulosteen antigeenitestin, kaltaisia vakavia lääketieteellisiä puutteita, joiden vuoksi atrofinen gastriitti ja siitä johtuvat mahasyöpä- ym. riskit voivat jäädä ajoissa toteamatta (3).

Nykyisin käytössä oleva GastroPanel® tehdään laboratorioon lähetetystä plasmanäytteestä. Tämä edellyttää sitä, että kokoverinäyte sentrifugoidaan näytteenoton jälkeen. Plasman erottamiseen liittyvät työvaiheet ovat olleet osittain rajoittava tekijä GastroPanel®-tutkimuksen käyttöönotolle lääkäriasemilla ja yksityisvastaanotoilla, joissa mahdollisuuksia verinäytteen sentrifugoimiseen ei useimmiten ole.

Biohit on nyt kehittänyt GastroPanel®-tutkimusta, johon liittyen on äskettäin jätetty patenttihakemus. Nyt GastroPanel®-tutkimus voidaan aloittaa kokoverinäytteestä ilman useita työvaiheita, kuten sentrifugointi ja siten kokoverinäytteestä erotetun plasman siirto potilastietomerkinnöillä varustettuun lähetysputkeen. Potilaasta otettu kokoverinäyte potilas- ym. tietoineen voidaan lähettää tutkittavaksi kliinisiin laboratorioihin ilman sentrifugointia ym. valmistelevia työvaiheita lääkärin vastaanotolla.

Professori Kari Syrjänen, Biohit Oyj:n lääketieteellinen johtaja: ”Uudistus ei muuta GastroPanel®-tutkimuksen ominaisuuksia, mutta tekee sen huomattavasti helpommin käytettäväksi erityisesti yksityispraktiikkaa harjoittavien lääkärien keskuudessa. Kun näytteenoton yhteydessä kokoverinäytteen sentrifugointi- ym. työvaiheet voidaan jättää pois, GastroPanel®-tutkimuksen käytöllä on mahdollista aiempaa enemmän edistää potilasturvallisuutta ja säästää kustannuksia (1-4).”

Toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj: ”Runsaasti tietoa antavan ja aiempaa helppokäyttöisemmän GastroPanelin kysynnässä on odotettavissa kasvua terveydenhuollossa ja erityisesti niissä maissa, joissa terveydenhuoltojärjestelmä pohjautuu merkittävin osin yksityispraktiikoiden toimintaan, kuten esimerkiksi Englannissa ja Saksassa.”

1. www.biohit.fi/lisatietoja
2. http://ar.iiarjournals.org/content/36/10/5133.full
3. http://www.biohithealthcare.com/limitations-of-helicobacter-pylori-diagnostics
4. www.gastropanel.com/fi/kustannushyoty/gastropanelilla-saavutettavat-kustannussaastot-seulonnassa

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj
puh. +358 9 773 861
investor.relations@biohit.fi
www.biohit.fi
www.biohit.fi/lahjakortti
www.biohit.fi/varaaverkossa

Biohit lyhyesti

Biohit Oyj on globaaleilla markkinoilla toimiva suomalainen bioteknologiayritys. Biohitin missio on ”Innovating for Health” – tuotamme innovatiivisia tuotteita ja palveluita edistämään tutkimusta ja varhaista diagnostiikkaa. Biohitin pääkonttori on Helsingissä, ja tytäryhtiöt sijaitsevat Italiassa ja Iso-Britanniassa. Biohitin B-sarjan osakkeet (BIOBV) noteerataan Nasdaq Helsingin Small cap/Terveydenhuolto-ryhmässä.www.biohit.fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti