Etusivu » Fortum jatkaa investointejaan kiertotalouteen ostamalla ruotsalaisen Turebergs Recycling AB:n

Fortum jatkaa investointejaan kiertotalouteen ostamalla ruotsalaisen Turebergs Recycling AB:n

Fortum jatkaa investointejaan kiertotalouteen ostamalla ruotsalaisen Turebergs Recycling AB:n

Julkaistu: 2016-12-21 14:00:00 CET
Fortum
Lehdistötiedote
Fortum jatkaa investointejaan kiertotalouteen ostamalla ruotsalaisen Turebergs Recycling AB:n

FORTUM OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 21.12.2016

Fortum on tänään saanut päätökseen yrityskaupan, jossa se ostaa Turebergs Recycling AB:n ruotsalaiselta Turebergs Åkeri AB:ltä. Kaupan arvo on noin 11 miljoonaa euroa (108 miljoonaa SEK). Tureberg Recyclingin pääliiketoimintaa ovat ympäristörakentaminen, kierrätys ja jätteenpolttolaitosten pohjatuhkan käsittely. Yhtiöllä on asiakkaidensa kanssa pitkäaikaisia sopimuksia, joiden mukaisesti se vastaanottaa tuhkia ja kuonia, käsittelee ne sekä hyötykäyttää puhdistetut materiaalit infrastruktuurin rakennusmateriaalina. Tärkeä osa liiketoimintaa on metallien erottelu uudelleenkäyttöä varten.

Turebergs Recycling toimii pääasiassa Tukholman alueella ja sen liikevaihto on yli 10 miljoonaa euroa (noin 100 miljoonaa SEK) ja kannattavuus vahva. Yhtiö integroidaan osaksi Fortumin City Solutions -divisioonaa, jolla on syksyllä 2016 tehdyn Ekokemin yritysoston ansiosta vahvaa osaamista ja jo olemassaolevaa liiketoimintaa tuhkankäsittelyssä.

”Olemme hyvin tyytyväisiä tähän yritysostoon, joka vahvistaa määrätietoista mukaantuloamme materiaalien kierrätykseen. Jätteenpoltosta syntyvän jätteen täydellinen hyötykäyttö, mukaan lukien metallien erottelu, sopii For a cleaner world -visioomme, koska se auttaa säästämään luonnonvaroja ja vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Ekokem-yritysosto oli ensimmäinen suuri askeleemme kiertotalousliiketoiminnassa. Aiomme jatkaa kasvuamme, kun mielenkiintoisia mahdollisuuksia ilmenee niin nykyisillä kotimarkkinoillamme kuin uusilla maantieteellisillä alueilla”, Fortumin City Solutions -divisioonan johtaja Markus Rauramo toteaa.

”Toivotamme Fortumin tervetulleeksi tytäryhtiömme Turebergs Recyclingin uudeksi omistajaksi. Kiertotalous on tullut jäädäkseen ja jäämme nyt odottamaan pohjatuhkan kierrätykseen ja käsittelyyn erikoistuneen yhtiön menestystä myös jatkossa”, sanoo Turebergs Åkerin omistaja Daniel Bergholtz.

Fortum Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Antti Kaartokallio, Johtaja, Ympäristörakentaminen, Fortum, puh. 050 3833 497

Fortum
Fortum on johtava puhtaan energian yhtiö, joka toimittaa asiakkailleen sähköä, lämpöä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseen. Haluamme edistää asiakkaidemme ja yhteiskunnan kanssa muutosta kohti puhtaampaa maailmaa. Palveluksessamme on noin 8 000 ammattilaista Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Puolassa ja Intiassa. Jo 64 % sähköntuotannostamme on päästötöntä. Vuonna 2015 liikevaihtomme oli 3,5 miljardia euroa. (NASDAQ HELSINKI: FUM1V). www.fortum.com/fi

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti