Etusivu » Componenta Wirsbo AB:n ja Componenta Arvika AB:n saneerausehdotukset hyväksytty

Componenta Wirsbo AB:n ja Componenta Arvika AB:n saneerausehdotukset hyväksytty

Componenta Wirsbo AB:n ja Componenta Arvika AB:n saneerausehdotukset hyväksytty

Julkaistu: 2016-12-30 16:00:00 CET
Componenta Oyj
Pörssitiedote
Componenta Wirsbo AB:n ja Componenta Arvika AB:n saneerausehdotukset hyväksytty

Componenta Oyj Pörssitiedote 30.12.2016 klo 17.00

Takomoliiketoimintaa Ruotsissa harjoittavat Componenta Wirsbo AB ja sen tytäryhtiö Componenta Arvika AB ovat saaneet saneerauspäätökset paikallisista käräjäoikeuksista. Västmanslandin käräjäoikeus antoi Componenta Wirsbon AB:n saneerauspäätöksen tänään 30.12.2016. Päätöksen valitusaika päättyy 20.1.2017. Wärmlandin käräjäoikeus antoi Componenta Arvika AB:tä koskevan saneerauspäätöksen 23.12.2017. Päätöksen valitusaika päättyy 13.1.2017.

Componenta Wirsbo AB:lla on 44 MSEK ja Componenta Arvika AB:lla 76 MSEK saneerausvelkaa. Päätösten mukaan em. yhtiöiden tulee maksaa jokaiselle vakuudettomalle velkojalle velat 10 000 SEK asti täysimääräisesti ja sen ylittävältä osin 25 %. Componenta Wirsbo AB:lla on etusijaisia saneerausvelkoja 1,0 MSEK ja vastaavasti Componenta Arvika AB:lla 8,3 MSEK, jotka tulee maksaa täysimääräisinä.

Componenta Oyj omistaa 100 % Componenta Finland Oy:n osakekannasta, joka omistaa 100 % Componenta Främmestad AB:n osakannasta, joka omistaa 100 % Componenta Wirsbo AB:n osakekannasta ja joka omistaa 100 % Componenta Arvika AB:n osakekannasta. Kukin mainituista yhtiöistä on erillisessä laillisessa saneerausmenettelyssä.

Componenta Främmestad AB:n saneerausehdotuksen laatimiseen on 9.12.2016 saatu Skaraborgin käräjäoikeudelta kolme kuukautta lisäaikaa. Edellytyksenä toteuttamiskykyiselle saneerausehdotukselle nähdään Componentan Turkin tytäryhtiön Componenta Dökümcülük Ticaret ve Sanayi A.S:n toiminnan vakauttaminen ja keskinäisestä velasta sopiminen. Componentan Turkin tytäryhtiö on Componenta Främmestadin merkittävin velkoja ja valutoimittaja.

Helsinki 30. joulukuuta 2016

COMPONENTA OYJ

Harri Suutari
toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Harri Suutari
toimitusjohtaja
puh. 010 403 2200

Marko Karppinen
talousjohtaja
puh. 010 403 2101

Componenta on kansainvälisesti toimiva metalliteollisuuden konserni, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Turkissa, Hollannissa ja Ruotsissa. Componentan liikevaihto vuonna 2015 oli 495 miljoonaa euroa ja sen osake listataan Nasdaq Helsingissä. Yhtiö työllistää noin 3 500 henkilöä. Componenta toimittaa valettuja ja koneistettuja komponentteja sekä niistä koostuvia vaativia kokonaisratkaisuja asiakkailleen, jotka ovat globaaleja ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajia.

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti