Etusivu » Affecto ostaa BIGDATAPUMPin

Affecto ostaa BIGDATAPUMPin

Affecto ostaa BIGDATAPUMPin

Julkaistu: 2016-12-20 08:00:00 CET
Affecto Oyj
Pörssitiedote
Affecto ostaa BIGDATAPUMPin

Affecto Oyj – Pörssitiedote, 20.12.2016 klo 9:00, Helsinki

Affecto ostaa BIGDATAPUMPin

Affecto on sopinut ostavansa suomaisen pilvianalytiikkayhtiö BIGDATAPUMPin. Yhtiön liikevaihto oli 1,8 miljoonaa euroa vuonna 2015 ja sen arvioidaan olevan noin 3,3 miljoonaa euroa vuonna 2016.

Kauppahinta koostuu transaktion loppuunsaattamisen yhteydessä maksettavasta 3,5 miljoonan euron käteismaksusta sekä enintään 3 miljoonan euron lisäkauppahinnasta. Käteisellä maksettavan lisäkauppahinnan maksaminen on ehdollinen määriteltyjen taloudellisten tavoitteiden saavuttamiselle kolmen vuoden sisällä transaktion loppuunsaattamisesta mutta kuitenkin viimeistään viidessä vuodessa. Tämä kokonaiskauppahinta on nettovelaton hinta.

Kaupan seurauksena syntyy liiketoimintayksikkö, jolla on erityistä pilvianalytiikkaan liittyvää osaamista ja joka pystyy tarjoamaan myös jatkuvia palveluita, mukaan lukien Nearshore toimituskyvykkyyden, sekä palvelumuotoilua. Liiketoimintaa tullaan laajentamaan suunnitellusti Suomessa ja Skandinaviassa vuoden 2017 aikana.

Affecton Pohjois-Eurooppalainen verkosto tulee vahvistamaan BIGDATAPUMPin kansainvälistymistä. Juko Hakala, Affecton toimitusjohtaja kommentoi: ”Yhtiöiden yhdistetyn tarjoaman myötä Affecto ja BIGDATAPUMP pystyvät tarjoamaan ainutlaatuisia datalähtöisiä pilvipalveluita asiakkaillemme Pohjois-Euroopassa.”

Yhtiö arvioi loppuunsaattavansa transaktion 1.2.2017 mennessä.

Kaupan myötä BIGDATAPUMP tulee osaksi Affecto-konsernia, mutta tulee edelleen säilyttämään itsenäisen brändinsä ja henkilöstönsä. Yritys tulee jatkossakin rakentamaan asiakkailleen pilvianalytiikalla liiketoiminta-arvoa yhdessä teknologiakumppaneidensa kanssa.

AFFECTO OYJ
Juko Hakala
Toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Iikka Lindroos
Varatoimitusjohtaja
+358 40 8018331
iikka.lindroos@affecto.com

Viestin lähettäjä GlobeNewswire, www.globenewswire.com – a Nasdaq company

Jätä kommentti