Etusivu » Stora Enso suunnittelee järkeistävänsä Rakentamisen Ratkaisut -yksikköään Suomessa

Stora Enso suunnittelee järkeistävänsä Rakentamisen Ratkaisut -yksikköään Suomessa

Stora Enso Oyj

Sijoittajauutiset

Stora Enso suunnittelee järkeistävänsä Rakentamisen Ratkaisut -yksikköään Suomessa

Helsinki, Suomi, 2015-03-26 11:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) — STORA ENSO OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 26.3.2015 klo 12.00 EET

Stora Enso suunnittelee järkeistävänsä Suomen Rakentamisen Ratkaisut -liiketoimintayksikön toimintamallia ja aloittaa yksikössä koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Niissä keskustellaan mahdollisesti noin 50 työntekijän vähennyksestä sekä mahdollisesta Pälkäneen tuotantoyksikön sulkemisesta. Suunnitelmalla ei olisi olennaista vaikutusta Stora Enson Wood Products -divisioonan liikevaihtoon eikä liiketulokseen.

”Olimme yksi ensimmäisistä yrityksistä, jotka kehittivät puisia rakennusmoduuleja Suomessa, ja edelläkävijyyteen kuuluu oppimisvaihe. Kasvavan tietämyksemme ansiosta olemme löytäneet liiketoiminnan parantamis- ja tehostamistapoja. Määrittelemme liiketoimintamallimme uudelleen suunnittelemalla tuotannon ja kompetenssin keskittämistä yhteen yksikköön. Yksi tehokas tuotantolinja, joka hyödyntää raaka-ainetta Varkauden investointiprojektistamme, pystyisi palvelemaan nykyisiä ja tulevia markkinoiden tarpeita”, sanoo Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen.

”Huolimatta tämänhetkisistä haasteista rakennussektorilla Suomessa me uskomme puun tulevaisuuteen rakennusmateriaalina. Varkaudessa jatkossa valmistettavat tuotteet ja nykyinen Rakentamisen Ratkaisut -yksikkömme turvaavat kiinnostavan tarjonnan asiakkaillemme”, Jari Suominen toteaa.

Päätöksiä mahdollisesta yksikön sulkemisesta tai henkilöstövähennyksistä ei tehdä ennen kuin yt-neuvottelut ovat päättyneet. Päätöksestä riippuen Stora Enso tekisi kaikkensa yhteistyössä paikallisen yhteisön kanssa auttaakseen mahdollisia irtisanottavia työntekijöitä löytämään uusia työmahdollisuuksia, ja kaikki avoimet työpaikat muissa Stora Enson yksiköissä olisivat heidän haettavissaan.

Lisätietoja:

Hanne Karrinaho, talousviestintäjohtaja, p. 02046 21446

Cathrine Wallenius, viestintäjohtaja, Wood Products -divisioona, p. +46 70 209 2429

www.storaenso.com

www.storaenso.com/investors

Stora Enso Rakentamisen Ratkaisut on osa Stora Enson Wood Products -divisioonaa ja huomattava CLT:n (cross laminated timber, ristiinliimattu puu) ja CLT-pohjaisten asuin- ja toimistorakentamisen ratkaisujen valmistaja. Rakentamisen Ratkaisuihin kuuluu kaksi CLT:n tuotantoyksikköä, Ybbsissä ja Bad St. Leonhardissa Itävallassa sekä tilaelementtien kokoamisyksiköt Pälkäneellä ja Hartolassa Suomessa.

Stora Enso on johtava maailmanlaajuinen uusiutuvien pakkaus-, biomateriaali-, puu- ja paperiratkaisujen tuottaja. Tavoitteemme on korvata uusiutumattomat materiaalit innovoimalla ja kehittämällä uusia tuotteita ja palveluja, jotka perustuvat puuhun ja muihin uusiutuviin materiaaleihin. Työllistämme noin 27 000 henkilöä yli 35 maassa. Liikevaihtomme vuonna 2014 oli 10,2 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä (STEAV, STERV) ja Tukholmassa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään Yhdysvalloissa kauppaa OTC-listalla International OTCQX:ssa.

STORA ENSO OYJ

Jätä kommentti