Etusivu » PKC Group laajentaa liiketoimintaansa Kiinassa ja perustaa yhteisyrityksen kiinalaisen hyötyajoneuvojen johdinsarjatoimittajan kanssa

PKC Group laajentaa liiketoimintaansa Kiinassa ja perustaa yhteisyrityksen kiinalaisen hyötyajoneuvojen johdinsarjatoimittajan kanssa

PKC Group

Yritysosto ja ostotarjous

PKC Group laajentaa liiketoimintaansa Kiinassa ja perustaa yhteisyrityksen kiinalaisen hyötyajoneuvojen johdinsarjatoimittajan kanssa

PKC Group Oyj Pörssitedote 30.3.2015 klo 08.00

PKC Group laajentaa liiketoimintaansa Kiinassa ja perustaa yhteisyrityksen kiinalaisen hyötyajoneuvojen johdinsarjatoimittajan kanssa

PKC Group on allekirjoittanut 28.3.2015 puitesopimuksen perustaakseen yhteisyrityksen Jiangsu Huakai Wire Harness Co. Ltd. (Huakai) kanssa. Yhteisyrityksen myötä PKC:n markkinaosuus Kiinan keskiraskaissa ja raskaissa kuorma-autoissa kasvaa 8 %-yksikköä ja asiakaskunta laajenee merkittävillä uusilla asiakkuuksilla.

Yhteisyritys kattaa Huakain nykyisen liiketoiminnan. Huakai kehittää ja valmistaa sähkönjakelujärjestelmiä (EDS) kuorma-auto-, maanrakennus- ja linja-auto-segmenteille Kiinassa. Tärkeimmät asiakkaat ovat Foton (ja Beijing Foton Daimler Automotive), Kinglong ja Iveco. Foton on Kiinan neljänneksi suurin kuorma-autojen valmistaja ja sen markkina-osuus oli 11 % vuonna 2014. Vuonna 2014 Huakain liikevaihto oli 43 milj. euroa nykyisellä valuuttakurssilla, kannattavuus on terveellä tasolla ja työntekijöitä vuoden lopussa oli 680. Huakai on yksityinen yritys, jonka omistaa 100 prosenttisesti Gun perhe.

Yhteisyritys toteutetaan Huakain Danyangiin, Jiangsun provinssiin Kiinassa perustaman uuden yrityksen kautta, jonka oman pääoman arvo on 150 milj. Kiinan renminbiä / 22 milj. euroa. PKC sijoittaa yritykseen 150 milj. Kiinan renminbiä / 22 milj. euroa osakeannilla, joka rahoitetaan PKC:n rahavaroista. Osakepääoman korotuksen jälkeen yhteisyrityksen oman pääoman arvo on 300 milj. Kiinan renminbiä / 44 milj. euroa ja PKC omistaa 50 % ja Huakai 50 %. Puitesopimus sisältää erityisehtoja PKC:n konsolidointioikeudesta.

Toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen, PKC Group:

Yhteisyritys Huakain kanssa on keväällä 2013 julkaistun strategian mukainen. Kiinassa on maailman suurin hyötyajoneuvomarkkina ja sen on ennustettu jatkavan kasvua. Yhteisyrityksen avulla PKC:n markkinaosuus Kiinan keskiraskaissa ja raskaissa kuorma-autoissa kasvaa 8 %-yksikköä. Kiinan viranomaiset ovat vaatineet kaikkien kuorma-autojen olevan Euro 4 päästöstandardin mukaisia ja ABS–jarrut tulivat pakollisiksi vuoden 2015 alusta alkaen. Tiukemmat päästö- ja turvallisuussäädökset ja kasvaneet loppukäyttäjävaatimukset nostavat johdinsarjojen sisältöä ja monimutkaisuutta. PKC tarjoaa yhteisyritykselle tarvittavan edistyneen kehitys- ja valmistusteknologian, jotta asiakkaiden uudet vaativammat toiveet voidaan täyttää, mukaan lukien Euro 5 ja Euro 6 päästöstandardien synnyttämät vaatimukset sekä hyötyajoneuvojen sähköistymisen tulevaisuudessa. Yhdistämällä PKC:n ja Huakain vahvuudet voimme tarjota Kiinan hyötyajoneuvomarkkinoille kilpailukykyisiä ratkaisuja.

Vice President ja pääomistaja Weikai Gu, Huakai:

Huakai on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana ja vahvistanut asemaansa Fotonin ja muiden kiinalaisten hyötyajoneuvovalmistajien keskuudessa. Samaan aikaan uudet markkinasäädökset ja loppuasiakkaiden vaatimukset ovat nostaneet asiakkaidemme vaatimuksia. Uskomme, että PKC teknologian avulla pystymme vastaamaan asiakkaiden odotuksiin ja kasvamaan edelleen. Uuden liiketoiminnan osalta yhteisyritys on saanut alustavan hyväksynnän aloittaa moottorijohdinsarjojen toimituksen JMC kuorma-autoihin. Olen luottavainen, että PKC:n avulla yhteisyrityksellä on kyky investoida kasvuun ja siten vastata asiakkaiden tulevaisuuden tarpeisiin. Haluan myös mainita, että olen iloinen saadessani aloittaa yhteisyrityksen toimitusjohtajana ja liittyä osaksi PKC:n perhettä.

Yhteisyrityksen lopullinen toteutuminen riippuu tavanomaisista ehdoista, mukaan lukien liitännäisten sopimusten neuvotteleminen ja viranomaisten hyväksynnät. Osapuolten tavoitteena on saada yhteisyritys toteutettua vuoden 2015 jälkimmäisellä puoliskolla ja yhteisyritys tullaan konsolidoimaan PKC Groupiin toteutuspäivästä lähtien. Yhteisyrityksellä ei arvioida olevan merkittävää vaikutusta PKC Groupin vuoden 2015 tulokseen.

PKC Group Oyj

Hallitus

Matti Hyytiäinen

toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa:

toimitusjohtaja Matti Hyytiäinen, PKC Group Oyj, 0400 710 968

Erillinen esitys on saatavilla PKC Groupin kotisivuilla osoitteessa www.pkcgroup.com

Jakelu

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.pkcgroup.com

PKC Group on asiakkaidensa globaali kumppani, joka suunnittelee, valmistaa ja integroi sähkönjakelujärjestelmiä, elektroniikkaa ja niihin liittyviä arkkitehtuurikomponentteja hyötyajoneuvoteollisuuteen sekä valituille muille toimialoille. Konsernilla on tehtaita Brasiliassa, Kiinassa, Liettuassa, Meksikossa, Puolassa, Saksassa, Serbiassa, Suomessa, Virossa, Venäjällä sekä Yhdysvalloissa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 829,2 miljoonaa euroa. PKC Group Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.

Jätä kommentti