Etusivu » Outokummun yhtiökokous 2015: Toimitusjohtaja Mika Seitovirta kommentoi EU:n polkumyyntitulleja sekä edistymistä Calvertissa

Outokummun yhtiökokous 2015: Toimitusjohtaja Mika Seitovirta kommentoi EU:n polkumyyntitulleja sekä edistymistä Calvertissa

Outokummun yhtiökokous 2015: Toimitusjohtaja Mika Seitovirta kommentoi EU:n polkumyyntitulleja sekä edistymistä Calvertissa

OUTOKUMPU OYJ

PÖRSSITIEDOTE

26.3.2015 klo 14.00

Outokummun tänään 26.3.2015 pidetyssä yhtiökokouksessa Espoossa toimitusjohtaja Mika Seitovirta kertasi vuoden 2014 taloudellisen tuloksen pääkohdat, markkinatilanteen ja Outokummun toimenpiteet kannattavuuden parantamiseksi ja taloudellisen aseman vahvistamiseksi.

”Vaikka teimme yhä tappiota, kannattavuuden paraneminen vuonna 2014 osoitti, että strategiamme alkaa tuottaa tulosta. Lisäksi taseemme on merkittävästi vahvempi kuin vuotta aiemmin”, Seitovirta sanoi.

Euroopan komission ilmoittamiin polkumyyntitulleihin liittyen Seitovirta totesi: “Pidämme komission johtopäätöksiä Kiinan ja Taiwanin polkumyynnistä tervetulleina ja näemme tämän kannanottona reilumman kilpailun puolesta.”

Euroopan komission ilmoituksen mukaisesti 26.3.2015 alkaen voimaan tulevat ehdolliset polkumyyntitullit, jotka ovat 24,3–25,2 prosenttia Kiinasta ja 10,9–12,0 prosenttia Taiwanista Eurooppaan tuotavalle kylmävalssatulle ruostumattomalle teräkselle. Lopullista päätöstä tulleista odotetaan syyskuussa.

“Uskomme reilun kilpailun hyödyttävän ruostumattoman teräksen markkinoita Euroopassa, mutta emme halua spekuloida tullien vaikutuksilla markkinaympäristöön. Jää myös nähtäväksi, kuinka päätös tulee vaikuttamaan ruostumattoman teräksen tuontiin ja vientiin eri markkinoiden välillä”, Seitovirta sanoi.

Esityksessään Seitovirta esitteli käynnissä olevat toimet yhtiön kannattavuuden palauttamiseksi. Avainasemassa ovat EMEAn uudelleenjärjestelyt, jotka etenevät vakaasti ja seuraava merkkipaalu on Bochumin sulaton sulkeminen Saksassa, sekä Calvertin tehtaan käyttöönotto Pohjois-Amerikassa. Jälkimmäisestä Seitovirta totesi: ”Olemme ratkaisseet tekniset ongelmat, joita Calvertin kylmävalssauslinjoilla oli viime vuonna ja kaikki linjat ovat nyt käynnissä. Nyt keskitymme palauttamaan asiakkaiden luottamuksen paremmalla toimitustäsmällisyydellä ja kohentamaan Coil Americas -liiketoiminta-alueen kannattavuutta. Tämä on erityisen tärkeää tilanteessa, jossa kannattavuutta on rasittanut sekä toimitusongelmamme että tukkuriportaan kysynnän viimeaikainen heikkous kasvaneen aasialaisen tuonnin vuoksi.”

Outokummun vuoden 2014 tulosjulkistuksen yhteydessä 12.2.2015 annettu ohjeistus vuoden 2015 ensimmäiselle neljännekselle on ennallaan.

Seitovirta totesi esityksensä päätteeksi: ”Kaksi vuotta sitten käänsimme uuden sivun Outokummun historiassa tavoitteenamme katkaista tappiokierre, joka oli jatkunut jo useita vuosia. Olemme tehneet mittavia toimia palauttaaksemme Outokummun kannattavaksi. Koska vaaditut toimet ovat kokoluokaltaan suuria, ja vastatuuli on ollut kova, on muutos koetellut omaa kestävyyttämme ja osakkeenomistajien kärsivällisyyttä. Edistymisemme on kuitenkin antanut meille luottamusta jatkaa strategiamme määrätietoista toteutusta ja riman nostamista yhä korkeammalle, jotta Outokumpu saadaan palautettua jälleen kannattavaksi.”

Yhtiökokouksen päätökset tiedotetaan erillisellä pörssitiedotteella myöhemmin tänään.

Lisätietoja:

Sijoittajat: Johanna Henttonen, puh. (09) 421 3804, matkapuh. 040 530 0778

Media: Saara Tahvanainen, puh. 040 589 0223

Outokumpu Oyj

Outokumpu on ruostumattoman teräksen markkinajohtaja maailmassa. Valmistamme edistyksellisiä materiaaleja, jotka ovat tehokkaita, kestäviä ja kierrätettäviä ja auttavat siten rakentamaan maailmaa, joka kestää ikuisesti. Sata vuotta sitten keksitty ruostumaton teräs on ihanteellinen materiaali kestäviin ratkaisuihin vaativissa käyttökohteissa aina ruokailu- ja sairaalavälineistä siltoihin ja energialaitoksiin: se on 100-prosenttisen kierrätettävä, korroosionkestävä, hygieeninen ja vahva materiaali, jota ei tarvitse huoltaa. Outokummun palveluksessa on yli 12 000 ammattilaista yli 30 maassa. Konsernin pääkonttori sijaitsee Espoossa ja sen osake on listattu Nasdaq Helsingissä. www.outokumpu.fi

Jätä kommentti