Etusivu » Muutos nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotukseen Cramo Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle

Muutos nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotukseen Cramo Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle

Cramo Oyj

Pörssitiedote

Muutos nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotukseen Cramo Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle

Vantaa, Suomi, 2015-03-30 09:20 CEST (GLOBE NEWSWIRE) — Cramo Oyj Pörssitiedote 30.3.2015, klo 10.20

Muutos nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotukseen Cramo Oyj:n varsinaiselle yhtiökokoukselle

Cramo Oyj viittaa 10.2.2015 julkistettuun kutsuun Cramo Oyj:n varsinaiseen yhtiökokoukseen, jonka mukaisesti hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta on ehdottanut, että hallitukseen valitaan uudelleen hallituksen jäseniksi seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka suostumustensa mukaisesti nykyiset jäsenet Helene Biström, Leif Boström, Eino Halonen, Victor Hartwall, Raimo Seppänen, Erkki Stenberg ja Caroline Sundewall sekä uutena jäsenenä Michael Rosenlew.

Victor Hartwall ja Michael Rosenlew ovat 27.3.2015 ilmoittaneet hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnalle peruuttavansa suostumuksensa olla ehdolla valittaessa hallitusta varsinaisessa yhtiökokouksessa.

Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta käynnisti välittömästi uusien ehdokkaiden haun, jonka perusteella pyrittiin löytämään korvaavat henkilöt suostumuksen peruuttaneiden henkilöiden sijaan. Osakkeenomistajilta saamiensa suositusten perusteella hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta on huomioinut ja haastatellut Joakim Rubinin ja Peter Nilssonin mahdollisina ehdokkaina.

Joakim Rubin (s. 1960) toimii Zeres Capital Partnersin perustajajäsenä ja senior partnerina CapMan Groupissa. Ennen siirtymistään CapManin palvelukseen vuonna 2008 hän toimi useissa tehtävissä Handelsbanken Capital Marketissa vuosien 1995 – 2008 välisenä aikana, muun muassa Head of Corporate Finance ja Head of Debt Capital Markets tehtävissä. Joakim Rubin toimii hallituksen jäsenenä ÅF AB:ssa (vuodesta 2012 alkaen), B&B Tools AB:ssa (vuodesta 2011 alkaen) ja Intrum Justitia AB:ssa (vuodesta 2010 alkaen). Hän on aiemmin toiminut Sanitec Oyj:n sekä Nobia AB:n hallituksen jäsenenä. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri Linköpingin yliopiston teknillisestä korkeakoulusta.

Peter Nilsson (s. 1962) toimi Sanitec Oyj:n toimitusjohtajana ja konsernijohtajana vuosina 2010–2015. Hän on aiemmin toiminut toimitusjohtajana Duni AB:ssa sekä toiminut useissa Senior Management tehtävissä Swedish Match Groupissa. Peter Nilsson toimii Team Tråd & Galler AB:n hallituksen jäsenenä (vuodesta 2005 alkaen). Aiemmin hän on toiminut Sanitec Oyj:n hallituksen puheenjohtajana vuosina 2008–2010 sekä Securitas Direct AB:n hallituksen puheenjohtajana vuosina 2008-2011. Hän on opiskellut Tukholman kauppakorkeakoulussa.

Cramo Oyj on 30.3.2015 tiedottanut Hartwall Capital Oy Ab:n ja Zeres Capital AB:n 27.3.2015 tekemistä liputusilmoituksista koskien osakkeenomistajan omistusmuutoksia. Liputusilmoitusten mukaan Hartwall Capital Oy Ab on myynyt Zeres Capital AB:lle 4.691.702 Cramo Oyj:n osaketta ehdollisena sille, (i) että Hartwall Capital Oy Ab antaa Zeres Capital AB:lle valtakirjan, jonka nojalla Zeres Capital AB voi käyttää osakkeisiin kuuluvia äänioikeuksia Cramo Oyj:n 31.3.2015 koolle kutsutussa varsinaisessa yhtiökokouksessa ja (ii) että hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta julkisesti muuttaa hallituksen valintaa koskevaa ehdotustaan varsinaiselle yhtiökokoukselle siten, että hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdottamista henkilöistä kaksi korvataan kahdella uudella Zeres Capital AB:lle hyväksyttävissä olevalla henkilöllä. Olettaen, että kauppa toteutetaan, Joakim Rubin on itsenäinen Cramo Oyj:stä mutta ei merkittävistä osakkeenomistajista ja Peter Nilsson on itsenäinen Cramo Oyj:stä sekä merkittävistä osakkeenomistajista.

Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta kokoontui 29.3.2015 ja päätti muuttaa ehdotustaan varsinaiselle yhtiökokoukselle seuraavasti. Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta yksimielisesti ehdottaa, että hallitukseen valitaan uudelleen hallituksen jäseniksi seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka suostumustensa mukaisesti nykyisistä jäsenistä Helene Biström, Leif Boström, Eino Halonen, Raimo Seppänen, Erkki Stenberg ja Caroline Sundewall sekä uusina jäseninä Joakim Rubin ja Peter Nilsson.

CRAMO OYJ

Vesa Koivula

toimitusjohtaja

Lisätietoja:

Helene Biström, nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan puheenjohtaja, puh: +46 70 212 66 31

Jakelu:

NASDAQ OMX Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

www.cramo.com

Cramo Oyj on palveluyritys, joka tarjoaa kone- ja laitevuokrauspalveluja sekä vuokraa siirtokelpoisia tiloja. Kone- ja laitevuokraus koostuu rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokrauksesta ja vuokraukseen liittyvistä palveluista. Cramo on alansa johtavia palveluntarjoajia Pohjoismaissa sekä Keski- ja Itä-Euroopassa. Cramolla on toimintaa 15 maassa 330 toimipisteessä ja henkilöstöä noin 2 500. Vuoden 2014 liikevaihto oli 652 miljoonaa euroa. Cramon osake on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä.

Jätä kommentti