Etusivu » Lemminkäinen on sopinut rahoitussopimuksen ehtojen muutoksista

Lemminkäinen on sopinut rahoitussopimuksen ehtojen muutoksista

Lemminkäinen

Pörssitiedote

Lemminkäinen on sopinut rahoitussopimuksen ehtojen muutoksista

LEMMINKÄINEN OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.3.2015 KLO 9.00

LEMMINKÄINEN ON SOPINUT RAHOITUSSOPIMUKSEN EHTOJEN MUUTOKSISTA

Lemminkäinen Oyj on sopinut 185 miljoonan euron syndikoidun luottolimiitin (revolving credit facility) ehtojen muutoksista sekä eräpäivän pidentämisestä vuodella. Uusi eräpäivä 185 miljoonan euron syndikoidulle luottolimiitille on 27.3.2017. Luottolimiitti on tällä hetkellä kokonaan käyttämättä. Luottolimiitin järjestelyssä ovat mukana Nordea Pankki Suomi Oyj, Danske Bank A/S, Helsingin sivukonttori ja Pohjola Pankki Oyj.

Luotonantajapankkien kanssa käydyissä rahoitusneuvotteluissa kesällä 2014 Lemminkäinen sitoutui vahvistamaan tasettaan yhteensä 100 miljoonalla eurolla 30.9.2015 mennessä. Tilikauden 2014 loppuun mennessä yhtiö oli vahvistanut tasettaan yhteensä noin 50 miljoonalla eurolla mm. osakeannilla ja ydinliiketoimintaan kuulumattomien omaisuuserien ja liiketoimintojen myynneillä. Osana rahoitusneuvotteluja yhtiö myös sitoutui olla jakamatta osinkoa tilikaudelta 2014.

Luotonantajapankkien kanssa on maaliskuussa 2015 käydyissä rahoitusneuvotteluissa sovittu, että Lemminkäinen sitoutuu vahvistamaan tasettaan yhteensä 60 miljoonalla eurolla aiemman 100 miljoonan euron asemesta. Lisäksi yhtiöllä on mahdollisuus jakaa osinkoa enintään 40 prosenttia konsernin nettotuloksesta tilikausilta 2015 ja 2016.

”Viime keväänä käynnistetyt toimenpiteet taseen vahvistamiseksi ja kannattavuutemme parantamiseksi ovat tuottaneet tulosta”, toteaa Lemminkäisen talous- ja rahoitusjohtaja Ilkka Salonen. ”Myös likviditeettitilanteemme on selvästi edellisvuotta parempi. Vuonna 2015 keskitymme operatiivisen tehokkuutemme parantamiseen ja jatkamme toimenpiteitä pääomarakenteemme vahvistamiseksi. Näin luomme kestävän pohjan kilpailuasemamme vahvistamiseksi Pohjois-Euroopan inframarkkinoilla.”

LEMMINKÄINEN OYJ

Konserniviestintä

LISÄTIETOJA:

Ilkka Salonen, talous- ja rahoitusjohtaja

puh. 02071 53304

ilkka.salonen@lemminkainen.com

Katri Sundström, sijoittajasuhdejohtaja

Puh. 02071 54813

katri.sundstrom@lemminkainen.com

JAKELU:

NASDAQ OMX Helsinki Oy

Keskeiset tiedotusvälineet

www.lemminkainen.fi


Rakennamme yhdessä asiakkaidemme kanssa toimivia, turvallisia ja terveellisiä olosuhteita asumiseen, työntekoon ja liikkumiseen. Markkina-alueemme on Pohjois-Eurooppa, ja palveluksessamme on noin 5 600 ammattilaista. Vuonna 2014 liikevaihtomme oli noin 2,0 miljardia euroa. Lemminkäinen Oyj:n osake on noteerattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. www.lemminkainen.fi

Jätä kommentti