Etusivu » KONECRANES OYJ – KONECRANES OYJ:N HALLITUKSEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

KONECRANES OYJ – KONECRANES OYJ:N HALLITUKSEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

Konecranes Oyj

Pörssitiedote

KONECRANES OYJ – KONECRANES OYJ:N HALLITUKSEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 26.3.2015 klo 16:30

Ensimmäisessä yhtiökokouksen jälkeen pitämässään kokouksessa hallitus valitsi Stig Gustavsonin jatkamaan puheenjohtajana. Ole Johansson valittiin hallituksen varapuheenjohtajaksi. Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Svante Adde ja jäseniksi Ole Johansson, Nina Kopola ja Malin Persson. Nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Bertel Langenskiöld ja jäseniksi Stig Gustavson, Matti Kavetvuo ja Christoph Vitzthum.

Muut jäsenet paitsi Stig Gustavson ovat Suomen listayhtiöiden hallinnointikoodin mukaisesti riippumattomia yhtiöstä. Hallituksen tekemän kokonaisarvioinnin perusteella Stig Gustavsonin ei katsota olevan yhtiöstä riippumaton jäsen, kun otetaan huomioon hänen aiemmat ja nykyiset tehtävänsä Konecranes-konsernissa sekä hänen merkittävä äänivaltansa yhtiössä.

Muut jäsenet paitsi Ole Johansson ja Bertel Langenskiöld ovat riippumattomia yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista. Ole Johanssonin ei katsota olevan riippumaton yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista, koska hän on Hartwall Capital Oy Ab:n hallituksen varapuheenjohtaja. Bertel Langenskiöldin ei katsota olevan riippumaton yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista perustuen hänen nykyiseen päätoimeensa Hartwall Capital Oy Ab:n toimitusjohtajana. HTT KCR Holding Oy Ab omistaa yli 10 prosenttia Konecranes Oyj:n osakkeista ja äänimäärästä. HTT KCR Holding Oy Ab on Hartwall Capital Oy Ab:n tytäryhtiö. Lisäksi K. Hartwall Invest Oy Ab, Fyrklöver-Invest Oy Ab sekä Ronnas Invest AG toimivat käytännössä yhdessä HTT KCR Holding Oy Ab:n kanssa Konecranes Oyj:n omistukseen liittyvissä asioissa.

KONECRANES OYJ

Miikka Kinnunen

Sijoittajasuhdejohtaja


LISÄTIETOJA

Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 huoltopistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

JAKELU

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.konecranes.com


Jätä kommentti