Etusivu » KONECRANES ON SAANUT ANDRITZ OY:LTÄ KOLMEN JÄTTEENKÄSITTELYNOSTURIN TILAUKSEN

KONECRANES ON SAANUT ANDRITZ OY:LTÄ KOLMEN JÄTTEENKÄSITTELYNOSTURIN TILAUKSEN

Konecranes Oyj

Lehdistötiedote

KONECRANES ON SAANUT ANDRITZ OY:LTÄ KOLMEN JÄTTEENKÄSITTELYNOSTURIN TILAUKSEN

Konecranes sai tammikuussa 2015 Andritz Oy:ltä kolmen jätteenkäsittelynosturin tilauksen. Tilaukseen sisältyy kaksi kahmarinosturia ja yksi turbiinisalin huoltonosturi. Nosturit asennetaan tämän vuoden lopulla Andritz Oy:n Leppävirralle toimittamaan Riikinvoiman jätteenkäsittelylaitokseen. Itä- ja keskisuomalaisia palvelevan uuden jätteenkäsittelylaitoksen on määrä käynnistää toimintansa vuoden 2016 lopussa. Osapuolet ovat sopineet, ettei tilauksen arvoa julkisteta.

Andritz Oy kuuluu Andritz-konserniin, joka on maailman johtava laitteiden ja palveluiden toimittaja vesivoimaloissa, sellu- ja paperiteollisuudessa, metallintyöstö- ja metalliteollisuudessa sekä kunnallisessa ja teollisessa nesteen ja kiintoaineiden erotuksessa.

Konecranes toimittaa kaksi automaattista kahmarinosturia jätteenpolttolaitoksen polttoainevarastoon. Nostureissa on hydrauliset kahmarit jätteen vastaanottamiseen, sekoittamiseen sekä prosessin syöttämiseen. Turbiinisalinosturia käytetään pääasiassa huolto- ja kokoonpanotöissä.

”Olemme erittäin iloisia tilauksesta”, sanoo Jari Myyryläinen, Head of Industry Applications, Konecranes. ”Tämä on ensimmäinen jätteenkäsittelylaitos, jonne Konecranes toimittaa myös etäohjausaseman (Remote Operation Station, ROS). Nosturin käyttäjä voi siten ohjata nosturia valvomon näyttöjen kautta kameranäkymien avulla ilman suoraa näköyhteyttä nosturiin.”

Jätteenkäsittelylaitoksissa on selkeä suuntaus tehostaa toimintaa ja laskea päästöjä samalla kun laitosten kapasiteetti kasvaa. Jätteenkäsittelylaitokset haluavat saavuttaa sekä ympäristö- että tulostavoitteensa. Siksi ne edellyttävät tuotannon kannalta keskeisiltä laitteiltaan, kuten nostureilta, hyvää käytettävyyttä, korkeaa automaatioastetta ja energiatehokkuutta.

Yksi strategisista hankkeistamme on ”Teollinen internet”, joka tekee laitteista älykkäitä ja tietoisia omasta tilastaan. Liittämällä laitteet verkkoon saavutamme reaaliaikaisen näkyvyyden, joka parantaa turvallisuutta ja tuottavuutta. Uusi etäohjausasema on hyvä esimerkki siitä, kuinka hyödynnämme uusinta teknologiaa asiakkaidemme toimintojen turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Lisätietoja:

Lehdistö

Markku Saarinen, johtaja, Industrial Equipment, Eurooppa, Konecranes

Sähköposti: markku.saarinen@konecranes.com tai puhelin 020 427 3550

Sijoittajat ja analyytikot:

Miikka Kinnunen, sijoittajasuhdejohtaja, Konecranes


Sähköposti: miikka.kinnunen@konecranes.com tai puhelin 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Vuonna 2014 Konecranes-konsernin liikevaihto oli yhteensä 2 011 miljoonaa euroa. Konsernilla on 12 000 työntekijää ja 600 toimipistettä 48 maassa. Konecranes Oyj:n osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR1V).

Jätä kommentti