Etusivu » Aktia lisää luotonantoa pienyrityksille ja taloyhtiöille

Aktia lisää luotonantoa pienyrityksille ja taloyhtiöille

Aktia Pankki Oyj

Lehdistötiedote

Aktia lisää luotonantoa pienyrityksille ja taloyhtiöille

Aktia Pankki Oyj

Lehdistötiedote

26.3.2015 klo. 13.30

Aktia Pankki Oyj kasvattaa yritysluototustaan ja osallistuu ensimmäistä kertaa Euroopan keskuspankin lainaohjelmaan, jonka avulla Aktia tuo markkinoille sata miljoonaa euroa edullista Aktia-rahoitusta. Osallistuminen EKP:n lainaohjelmaan tukee Aktian uudistuvaa ja kasvuun suuntaavaa strategiaa.

Aktian strategian mukaan rahoitusta tarjotaan erityisesti perhe- ja yrittäjävetoisille yrityksille. Kasvua haetaan myös asunto-osakeyhtiöistä, joiden saneerauslainatarpeita Aktia voi rahoittaa kilpailukykyisellä luototuksella. Suomen rakennuskanta vanhenee ja korjausrakentaminen on kasvussa.

  • Euroopan keskuspankin TLTRO-lainaohjelma* mahdollistaa lainan tarjoamisen hyvin edullisella korolla kolmen vuoden ajan. Tämä on erittäin tärkeä uusi avaus ja piristää osaltaan Suomen nihkeää kansantaloutta. Kyseinen lainaohjelma soveltuu erityisen hyvin asunto-osakeyhtiöiden saneerauslainatarpeisiin, perustelee toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

Euroopan keskuspankki päätti viime kesänä tarjota eurooppalaisille rahoituslaitoksille mahdollisuutta osallistua lainaohjelmaan, jonka tarkoitus on saada yksityisen sektorin investointeja liikkeelle. Aktian oma pääoma on vahva, ja lainaohjelma mahdollistaa yritysluottokannan kasvattamisen entisestään.

  • Aktia haluaa TLTRO-lainaohjelman kautta auttaa asiakkaitaan investoimaan, tukea kansantaloutta ja samalla kasvaa itsekin, toteaa Laitinen.

Aktia Pankki Oyj

Jussi Laitinen

toimitusjohtaja

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

Haastattelupyynnöt keskitetysti: Viestintäpäällikkö Malin Pettersson, 010 247 6369

*Targeted Long-Term Refinancing Operations

Jätä kommentti