Tässä on kunkin Yhdysvaltain osavaltion rikkaimmat henkilöt

Yhdysvaltain rikkaimmat henkilöt

Amazonin (AMZN) toimitusjohtaja Jeff Bezos ei ole enää Yhdysvaltain rikkain henkilö. Tämä kunnia kuuluu nykyään Elon Muskille.

Sekä SpaceX:n sekä Teslan (TSLA) toimitusjohtajan Muskin nettovarallisuus on huimat 299 miljardia dollaria. Aiemmin Kaliforniassa asunut Musk muutti Texasiin tänä vuonna, mikä teki hänestä myös kyseisen osavaltion rikkaimman henkilön. Musk totesi, että hänen muuttonsa johtui siitä, että Texasissa ei ollut tuloveroa, kun taas Kaliforniassa on maan korkein.

Samaan aikaan Jeff Bezos on 204 miljardin dollarin nettovarallisuudellaan edelleen Washingtonin osavaltion rikkain henkilö. Amazonin perustaja on kerännyt kritiikkiä vuosien varrella, varsinkin sen jälkeen kun paljastui, että Bezos maksoi vuosina 2014-2018 todellisen verokannan, vain 0,98% ja samalla Amazonin työntekijöiden kohtelu on saanut myös kritiikkiä.

Muskin aiemmin hallussa olleen Kalifornian ykkössijalla on nykyään Metan (aiemmin Facebook) toimitusjohtaja Mark Zuckerberg, jonka nettovarallisuus on 127 miljardia dollaria.

Jokaisen Yhdysvaltain osavaltion rikkaimpien ihmisten luettelossa on joitain uudempia nimiä. Aviomiehensä Sheldonin kuoleman jälkeen Miriam Adelsonista tuli Nevadan osavaltion rikkain henkilö Sheldonin aiemmin johtaman Las Vegas Sandsin (LVS) -yhtiön enemmistöomistajana. Adelsonin nettovarallisuus on tällä hetkellä 27,2 miljardia dollaria.

Muita uusia nimiä ovat Philip Anschutz Coloradosta (nettovarallisuus 14,5 miljardia dollaria); Mitchell Rales Marylandista (nettovarallisuus 9,14 miljardia dollaria); Rocco Commisso New Jerseystä (nettovarallisuus 9,52 miljardia dollaria); Ron Corio New Mexicosta (nettovarallisuus 1,1 miljardia dollaria); George Kaiser Oklahomasta (nettovarallisuus 10,6 miljardia dollaria); ja Jeff Yass Pennsylvaniasta (nettovarallisuus 12 miljardia dollaria).

Kaikki osavaltioiden rikkaimmat eivät ole miljardöörejä

Jotkut osavaltioidensa rikkaimmista henkilöistä eivät ole miljardöörejä. Tällainen on nykyinen Länsi-Virginian kuvernööri Jim Justice II. Republikaanipoliitikko menetti miljardööristatuksensa, kun paljastui, että hänellä on yli 850 miljoonan dollarin velkaa nyt maksukyvyttömälle rahoituspalveluyritykselle. Hänen nykyisen nettovarallisuutensa arvioidaan olevan noin 513,3 miljoonaa dollaria.

Useat urheilujoukkueen omistajat pääsivät myös listalle. Gayle Benson, sekä New Orleans Saintsin että New Orleans Pelicansin omistaja, on Louisianan rikkain henkilö nettovarallisuudellaan 3,8 miljardia dollaria. Glen Taylor, Minnesota Timberwolvesin ja Minnesota Lynxin omistaja, on Minnesotan rikkain henkilö 2,7 miljardilla dollarilla. Ja Daniel Gilbert, Cleveland Cavaliersin omistaja, on Michiganin rikkain henkilö nettovarallisuudellaan 28,8 miljardia dollaria.

Perustajat ja toimitusjohtajat olivat osavaltioiden varakkaimpien listan jäsenten yleisimmät ammatit. Warren Buffett, Berkshire Hathawayn (BRK-A, BRK-B) toimitusjohtaja, on yksi heistä. Buffetin nettovarallisuus on 103 miljardia dollaria ja tämän myötä hän on Nebraskan osavaltion rikkain henkilö.

Kansasissa Koch Industriesin toimitusjohtaja Charles Koch on ylivoimaisesti rikkain asukas 60,6 miljardilla dollarilla. Fidelityn toimitusjohtaja Abigail Johnson on Massachusettsin rikkain asukas nettovarallisuudellaan 27,1 miljardia dollaria. Ja Oregonissa Niken (NKE) perustajajäsen Phil Knightin 64,2 miljardia dollaria tekee hänestä osavaltion rikkaimman henkilön.

Lähde: Finance Yahoo

Piditkö lukemastasi? Jaa eteenpäin

Uusimmat blogipostaukset

plus500 sijoittaminen
5/5

Käy CFD-kauppaa osakkeilla, indekseillä, valuutoilla ja kryptovaluutoilla edullisilla kuluilla

Vastuuvapaus: 77% piensijoittajista menettää rahaa sijoittaessaan tämän tarjoajan hinnanerosopimuksiin. Kannattaakin miettiä, onko sinulla varaa ottaa suuri riski rahojesi menettämisestä.

Seuraa Facebookissa