Etusivu » INVESTORS HOUSE MYY ULKOMAISELLE SIJOITTAJALLE KOLME ASUNTOKOHDETTA 15,5 M€:LLA

INVESTORS HOUSE MYY ULKOMAISELLE SIJOITTAJALLE KOLME ASUNTOKOHDETTA 15,5 M€:LLA

INVESTORS HOUSE MYY ULKOMAISELLE SIJOITTAJALLE KOLME ASUNTOKOHDETTA 15,5 M€:LLA

| Source:

Investors House Oyj

Investors House Oyj

Helsinki, FINLAND

Investors House Oyj
Sisäpiiritieto

Julkaistavissa 12.11.2021 klo 14.30

INVESTORS HOUSE MYY ULKOMAISELLE SIJOITTAJALLE KOLME ASUNTOKOHDETTA 15,5 M€:LLA

Investors House on tänään myynyt kolme asuntokohdetta ulkomaiselle sijoittajalle 15,5 M€ velattomalla kauppahinnalla. Myydyt kohteet ovat osa laajempaa noin 500 asunnon portfolion kauppaa, jossa Investors House on toiminut useamman omistajan asunnoista muodostuvan portfolion kokoajana ja myyjäpuolen pääneuvottelijana.

Investors Housen myymät kohteet sijaitsevat Espoossa, Tampereella ja Jyväskylässä. Kohteissa on yhteensä 107 huoneistoa ja 7.152 m2 vuokrattavaa pinta-alaa. Kohteista kaksi on valmistunut 1990-luvulla ja yksi 2010-luvun alussa.

Suhteessa huoneistojen yksittäismyyntihintojen mukaisiin käypiin arvoihin tukkukaupasta syntyy noin 0,9 M€ suuruinen negatiivinen arvonmuutos, joka kohdennetaan IFRS-säännösten mukaan kolmannelle kvartaalille.

Investors House käyttää kaupasta saatavat varat lainojen lyhentämiseen sekä uusien liiketoimintojen kehittämiseen. Päätavoitteena on ennustettava kannattavuus, joka mahdollistaa vuosittain kasvavat osingot. Tavoitetta toteutetaan strategialla, jossa pääomaa allokoidaan kiinteistöalan arvoketjussa kulloinkin kiinnostavimmalla tavalla.

Toimitusjohtaja Petri Roininen:

’’Kauppa toteuttaa joka suhteessa vahvistettua strategiaamme. Olemme kuluvan vuoden aikana nyt tehdyllä kaupalla keventäneet pitkäaikaista kiinteistöomistustamme sekä vahvistaneet keväällä tehdyllä Juhola-kaupalla palveluliiketoimintaamme sekä syksyllä allekirjoitetulla Kukkula-kaupalla kehitystoimintaamme.

Osakkeenomistajan suuntaan harjoitettu strategia on näkynyt nousevana osakekohtaisena osinkona jo kuudetta vuotta peräkkäin. Tätä pyrimme jatkamaan.

Toimiminen portfoliokaupan pääneuvottelijana ja kokoajana kertoo kyvystämme ja kiinnostuksestamme osallistua sekä koti- että ulkomaisiin omistusjärjestelyihin kun se on strategisesti ja omistaja-arvon kannalta perusteltua.’’

Helsinki 12.11.2021

Investors House Oyj

Lisätiedot Petri Roininen, puh 040 761 96669

Jakelu: Nasdaq Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.investorshouse.fi

Investors House luo omistaja-arvoa yhdistämällä osaamisensa kiinteistö- ja finanssimarkkinan koko arvoketjussa. Toimintamalli tarjoaa useita kasvu- ja ansaintamahdollisuuksia, minkä lisäksi yhtiö pystyy hyödyntämään tehokkaasti markkinoilla avautuvia mahdollisuuksia ja allokoimaan pääomia parhaaksi katsomallaan tavalla.

Alkuperäinen artikkeli