Etusivu » Statkraft solmii 10 vuoden tuulivoiman hankintasopimuksen Nesteen kanssa Suomessa

Statkraft solmii 10 vuoden tuulivoiman hankintasopimuksen Nesteen kanssa Suomessa

Statkraft solmii 10 vuoden tuulivoiman hankintasopimuksen Nesteen kanssa Suomessa

| Source:

Statkraft AS

Statkraft AS

Oslo, NORWAY

English
Norwegian
Finnish

(Oslo, Norja ja Espoo, Suomi – 1. syyskuuta 2021) Euroopan suurin uusiutuvan energian tuottaja ja markkinoija Statkraft ja Neste ovat solmineet 10 vuoden sähkönhankintasopimuksen (PPA), jonka ansiosta Neste voi vähentää päästöjään rakenteilla olevalta suomalaiselta tuulivoimapuistolta saatavalla energialla.

Tuulivoiman toimitukset Nesteen Porvoon jalostamolle alkavat vuoden 2022 puolivälissä. Sopimuksen mukainen vuosittainen kokonaiskapasiteetti on noin 215 GWh, mikä vastaa noin 18 % Nesteen Porvoossa sijaitsevan jalostamon sähkönkulutuksesta.

Tuulivoima toimitetaan Mastokankaan tuulivoimapuistosta, joka on tällä hetkellä rakennusvaiheessa Raahen ja Siikajoen kunnissa. Statkraft on solminut tätä tuulivoimapuistoa koskevan sähkönhankintasopimuksen hankkeen omistajan Aquila Capitalin kanssa.

Sopimus tukee Nesteen tavoitetta pienentää tuotantonsa hiilijalanjälkeä ja saavuttaa hiilineutraali tuotanto vuoteen 2035 mennessä sekä se vähentää jalostamon sähkönhankinnan epäsuoria kasvihuonekaasupäästöjä* vuositasolla noin 53 000 CO2-ekvivalenttitonnia.

“Nesteen tavoitteena on siirtyä käyttämään 100-prosenttisesti uusiutuvaa sähköä globaalisti vuoteen 2023 mennessä. Lisäämme uusiutuvan tuulisähkön käyttöä Porvoon jalostamolla, sillä se on yksi keskeisistä keinoistamme vähentää tuotantomme kasvihuonekaasupäästöjä”, sanoo Sami Oja, Nesteen Öljytuotteet-liiketoimintayksikön vt. johtaja.

Johtavana PPA-sopimusten tarjoajana Statkraft tuo yhteen sähkön tuottajat sekä kaupan ja teollisuuden alan yhtiöt eri puolilta Eurooppaa ja kehittää uusia innovatiivisia konsepteja. Suomessa Statkraft tarjoaa PPA-sopimuksia teollisille ja kaupallisille yhtiöille sekä hankkeiden kehittäjille ja sijoittajille, mahdollistaen uusien uusiutuvan energian voimaloiden rahoittamisen. Statkraft, joka on yksi merkittävimmistä eurooppalaisten energiamarkkinoiden toimijoista, tarjoaa energia- ja uusiutuvan energian sertifikaatteja Suomessa.

”Merkittävänä teollisuuden asiakkaiden kumppanina uskomme, että ratkaisumme vastaavat asiakkaidemme tarpeita. Autamme heitä saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa samalla, kun kilpailukykyinen hinnoittelu vastaa hankinnan tavoitteita. Otamme myös markkinoihin ja sijoitussalkkuun liittyviä riskejä asiakkaidemme puolesta,” selittää Frode Berntsen, Statkraftin Pohjoismaiden ja Baltian maiden toimialajohtaja. ”Olemme erittäin ylpeitä voidessamme edistää Nesteen tavoitetta vähentää päästöjään suomalaisesta tuulivoimapuistosta hankittavan uusiutuvan energian avulla.”

*) Greenhouse Gas -protokollan mukaiset Scope 2 -päästöt.

Statkraft lyhyesti
Statkraft on kansainvälisesti johtava yhtiö vesivoiman alalla sekä Euroopan suurin uusiutuvan energian tuottaja. Konserni tuottaa vesivoimaa, tuulivoimaa, aurinkovoimaa ja kaasuvoimaa sekä toimittaa kaukolämpöä. Statkraft on globaali yhtiö energiamarkkinoiden alalla. Statkraft työllistää 4600 henkilöä 18 eri maassa. www.statkraft.com

Neste lyhyesti
Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Jalostamme jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Olemme maailman johtava uusiutuvan dieselin ja vastuullisen lentopolttoaineen tuottaja ja kehitämme muovijätteen kemiallista kierrätystä muovijäteongelman torjumiseksi. Tavoitteenamme on auttaa asiakkaita vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä uusiutuvilla ja kiertotalousratkaisuillamme vuosittain vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Olemme teknologinen edelläkävijä korkealaatuisten öljytuotteiden jalostajana ja olemme sitoutuneet hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä. Aiomme myös prosessoida uusiutuvia ja kierrätysraaka-aineita kuten jätemuoveja öljynjalostuksen raaka-aineina. Meidät on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2020 Nesteen liikevaihto oli 11,8 miljardia euroa, ja 94 % yrityksen vertailukelpoisesta liikevoitosta tuli uusiutuvista tuotteista. Lue lisää: neste.fi

Lars Magnus Günther, media spokesperson, Statkraft AS
00 47 91241636
lars.gunther@statkraft.com

Liitteet

Graphic_Neste

Graphic_Neste
Graphic_Neste

Illustration photo – Ögonfägnaden wind farm

Illustration photo - Ögonfägnaden wind farm
Illustration photo – Ögonfägnaden wind farm

Illustration photo – Ögonfägnaden wind farm

Illustration photo - Ögonfägnaden wind farm
Illustration photo – Ögonfägnaden wind farm

Tags

Power Purchase Agreement

wind power

renewable energy

finland

fornybar energi

Kraftkjøpsavtale

Finland

vindkraftAlkuperäinen artikkeli