Etusivu » Huhtamäki saattaa päätökseen merkittävän vastuullisten joustopakkausten toimittajan Elifin oston

Huhtamäki saattaa päätökseen merkittävän vastuullisten joustopakkausten toimittajan Elifin oston

Huhtamäki saattaa päätökseen merkittävän vastuullisten joustopakkausten toimittajan Elifin oston

| Source:

Huhtamäki Oyj

Huhtamäki Oyj

Espoo, FINLAND

English
Finnish

HUHTAMÄKI OYJ LEHDISTÖTIEDOTE 23.9.2021 KLO 17.30

Huhtamäki saattaa päätökseen merkittävän vastuullisten joustopakkausten toimittajan Elifin oston

Turkin kilpailuviranomaishyväksynnän myötä Huhtamäki on saattanut päätökseen Elif Holding A.Ş:n (Elif) yritysoston. Elif on merkittävä vastuullisten joustopakkausten toimittaja maailmanlaajuisille kuluttajatuoteyhtiöille ja se toimii Turkissa ja Egyptissä. Yritysoston myötä Huhtamäki vahvistaa asemaansa johtavana joustopakkausvalmistajana kehittyvillä markkinoilla sekä nykyistä joustopakkausliiketoimintaansa kiinnostavissa kuluttajatuoteryhmissä.

Hankitun yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 163 milj. euroa (195 milj. Yhdysvaltain dollaria), ja se työllistää noin 1 500 ammattilaista kahdessa tuotantolaitoksessaan Istanbulissa, Turkissa ja Kairossa, Egyptissä. Nettovelaton kauppahinta oli 360 milj. euroa (422 milj. Yhdysvaltain dollaria). Liiketoiminta raportoidaan osana Huhtamäen joustopakkausliiketoimintaa 23.9.2021 alkaen.

Lisätietoja:
Katariina Hietaranta, mediasuhteet puh. 010 686 7863
Calle Loikkanen, johtaja, sijoittajasuhteet ja talousviestintä, puh. 010 686 7125

HUHTAMÄKI OYJ
Konserniviestintä

Huhtamäestä
Huhtamäki on maailmanlaajuisesti johtava vastuullisten pakkausratkaisujen toimittaja, joka mahdollistaa hyvinvointia ja sujuvaa arkea kuluttajille ympäri maailmaa. Innovatiiviset tuotteemme suojaavat noutoruokaa ja elintarvikkeita, varmistaen niiden hygieenisyyden ja turvallisuuden, sekä ehkäisevät ruokahävikkiä. Toimimme kaikessa kestävää kehitystä edistäen. Olemme sitoutuneet saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon ja suunnittelemaan kaikki tuotteemme kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2030 mennessä.

Olemme mukana UN Global Compact -yritysvastuualoitteessa ja vuonna 2020 MSCI ESG Ratings antoi meille A-luokituksen asteikolla AAA ─ CCC. Tehdäksemme osamme ilmastonmuutoksen torjumiseksi olemme sitoutuneet asettamaan Science Based Targets aloitteen hyväksymät tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet. EcoVadis on myöntänyt Huhtamäelle kultatason tunnustuksen vastuullisuustyöstämme.

Meillä on sadan vuoden historia ja vahva pohjoismainen perintö, ja toimimme 36 maassa ja 82 tuotantolaitoksessa ympäri maailmaa. Arvomme Välitä, Uskalla, Tee valmiiksi ohjaavat toimintaamme ja auttavat 18 200 työntekijäämme saamaan aikaan muutosta siellä missä sitä tarvitaan. Vuonna 2020 liikevaihtomme oli 3,3 miljardia euroa. Huhtamäki-konsernin pääkonttori on Espoossa, ja emoyhtiö Huhtamäki Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Lisätietoja siitä, kuinka kannamme vastuuta ruoan, ihmisten ja maapallon suojelemisesta löydät osoitteesta www.huhtamaki.com.

Elifistä
Elif on maailmanlaajuinen joustopakkausten valmistaja. Sillä on Istanbulissa ja Kairossa maailmanluokan tuotantolaitokset, joissa noin 1 500 työntekijää valmistaa huippuluokan koneiden avulla joustopakkauksia, joita käytetään yli 200 tuotantolaitoksessa yli 50 maassa.

Vuonna 2020 Elifin liikevaihto oli 195 milj. Yhdysvaltain dollaria ja vei tuotannostaan 62 prosenttia. Elif auttaa asiakkaitaan saavuttamaan vastuullisuustavoitteensa käyttämällä enemmän kierrätettyjä ja biopohjaisia raaka-aineita, biohajoavaa polyeteeniä ja täysin kierrätettäviä HyPEr/PE-laminaattirakenteita. Elifin tavoitteena on kehittää vuoteen 2025 mennessä 100-prosenttisesti kierrätettäviä, uudelleenkäytettäviä tai kompostoitavia pakkauksia. Elif on jäsenenä useissa vastuullisia ratkaisuja ja kiertotaloutta tukevissa aloitteissa ja yhdistyksissä, mukaan lukien Save Food, CEFLEX, UNGC ja UNICEF.

Alkuperäinen artikkeli